Danske bookmakere brød loven under slutrunde

Tre danske bookmakere har udbudt spil på det netop overståede U17-EM i damehåndbold, og det er ulovligt. Dansk Håndbold Forbund finder det problematisk, mens Spillemyndigheden vil undersøge sagen

Tre danske bookmakere har udbudt spil på U17 EM i damehåndbold. Modelfoto: All Over Press
Tre danske bookmakere har udbudt spil på U17 EM i damehåndbold. Modelfoto: All Over Press

Tre danske bookmakere har udbudt væddemål på det igangværende U17-EM i damehåndbold, selvom det er ulovligt. Det viser en stikprøve, som onlinemediet BetXpert har foretaget.

Det danske U17-damelandshold deltager i EM-turneringen i Slovakiet, og det møder kritik af Dansk Håndbold Forbund, at man har kunnet spille på det danske ungdomslandshold og på turneringen.

- Jeg synes ikke, at unge mennesker under 18 år skal være spilobjekter. Det er klart, at jo yngre man er, desto større sandsynlighed er der for, at man kan være lettere påvirkelig over for folk, der vil forsøge at charme en, true en eller betale en til at tabe," siger generelsekretær i Dansk Håndbold Forbund Morten Stig Christensen til onlinemediet BetXpert.

- Jeg håber da, at der er nogle, der griber ind, tilføjer han med henvisning til Spillemyndigheden, der har til ansvar at føre tilsyn med spiludbydere i Danmark.

De tre bookmakere er Bet25.dk, 777.dk og Jetbull.dk.

Loven skal beskytte unge
Det er ikke første gang, at danske bookmakere har udbudt væddemål på ungdomssport, selvom det er ulovligt ifølge dansk lovgivning. Sidste år udbød fire bookmakere væddemål på U17 EM i fodbold. Heriblandt Jetbull, der altså igen har udbudt spil på ungdomssport.

- Det er en skærpende omstændighed, hvis en udbyder har gjort det her før. Det vil vores nærmere undersøgelse og løbende tilsyn afsløre,siger Torben Ersbøll, der er kontorchef for Tilsyn hos Spillemyndigheden.

Han ønsker ikke kommentere Jetbulls tidligere overtrædelse af forbuddet mod at udbyde væddemål på ungdomssport. 

- Formålet med loven er at beskytte unge spillere og andre udsatte personer, tilføjer Torben Ersbøll.

Spillemyndigheden vil nu gå i gang med at afdække de tre bookmakeres udbud af væddemål på U17 EM i damehåndbold, og det kan føre til henstillinger og indskærpelser. Efterfølgende vil der være en stikprøvekontrol af, om de overholder loven.

Bookmakere: Der er tale om fejl
Både 777, Jetbull og Bet25 forklarer, at det er en fejl, at det har været muligt for deres danske kunder at spille på U17 EM i håndbold. Det er nemlig ikke overalt i verden, at det er ulovligt at spille på ungdomssport, og derfor kan bookmakerne godt udbyde de væddemål til kunder i andre lande.

- Grundet en teknisk fejl i vores sportsbookudbyders system slap denne U17-liga igennem det filter og de restriktioner, som vores udbyder har sat. Vores sportsbookudbyder havde allerede tilføjet et filter for at undgå dette. Efter denne hændelse har vores udbyder tilføjet endnu stærkere filtre for at undgå, at lignende situationer vil opstå, skriver Regitse Dioni Munksgaard, der er junior marketing manager hos Jetbull i en mail til BetXpert.

- Vi ønsker ikke at udbyde spil på ungdomssport, men vores oddssættere var uopmærksomme og har lavet en fejl. Heldigvis er der kun sat et enkelt lille væddemål på denne begivenhed, indtil odds er blevet fjernet, skriver direktøren for 777, Allan Friis, i en mail.

Bet25 forklarer, at spillet lå tilgængeligt i en times tid, hvorefter udbuddet blev lukket ned, og indsatser blev annulleret.

-Turneringen var beklageligvis sluppet igennem vores systemer via tredjepart. Vi håber ikke, at det gentager sig, skriver content- og PR-ansvarlig hos Bet25 Brian Kristensen i en mail.

Hverken Jetbull, Bet25 eller 777 har ønsket at stille op til et telefoninterview med onlinemediet BetXpert.

Konkurs-bookmaker har over 10 millioner kroner i gæld
Real Madrids CL-sejr kostede bookmakere millioner
Forvandler 100 kr. til en million: Henriks system slår lotto og skrabespil