Danske Spil tager spillernes penge: Vi vil ikke snyde, men ...

En manglende it-opdatering hos Danske Spil gør, at spillerne ikke kan få udbetalt oddsgevinster med decimaler - og det tjener spilleselskabet et sekscifret beløb på.

Du kan ikke få dine gevinster udbetalt med decimaler hos Danske Spil, for det kan deres it-system ikke håndtere. Men du kan godt spille til decimal-odds. Foto: Søren Wesseltoft /Danske Spil
Du kan ikke få dine gevinster udbetalt med decimaler hos Danske Spil, for det kan deres it-system ikke håndtere. Men du kan godt spille til decimal-odds. Foto: Søren Wesseltoft /Danske Spil

En indsats på 10 kroner til odds 1,07 bør give en udbetaling på 10,7 kroner. Men hvis du sætter det væddemål hos Danske Spil, får du kun 10 kroner udbetalt.

De har nemlig ikke et system online, der kan udregne decimal-gevinster. Men man kan godt sætte et væddemål i både halve, kvarte og andre decimaler.

Hos alle andre bookmakere på det danske marked kan man godt få udbetalt sine gevinster i decimaler. 

Det skriver onlinemediet BetXpert.

- Vi er godt klar over, at der er forskel på os og de andre spiludbydere, og det er ikke hensigtmæssigt. Det er ikke fordi, vi vil snyde vores brugere for de her penge.

- Men lige nu kan vi ikke udbetale dem i vores system, siger pressechef hos Danske Spil Marie Grabow Westergaard til onlinemediet BetXpert. 

Ifølge hende vil Danske Spil komme med en opdatering senest i slutningen af 2017, så spillerne kan få den korrekte gevinstudbetaling i stedet for, at decimalgevinster konsekvent nedrundes. 

- Det er ikke mange penge, nedrundringen drejer sig om. Det er ikke der, at vi tjener vores penge, siger Marie Grabow Westergaard. 

Der er naturligvis ikke tale om et stort beløb for den enkelte forbruger, men det løber op, når mange spiller. Det præcise beløb, Danske Spil tjener på nedrundingen, vil pressechefen ikke fortælle. Hun oplyser dog, at det drejer sig om et sekscifret beløb i den lave ende. 

Kritik af metoden
Efter onlinemediet BetXperts henvendelse har Danske Spil præciseret den konsekvente nedrunding i deres regler og vilkår. Også Forbrugerombudsmanden har henvendt sig til Danske Spil om sagen.

Hos Forbrugerombudsmanden fortæller specialkonsulent Carsten Strøjer, at de ikke vil udtale sig om den konkrete sag, men kun i generelle vendinger. 

- Hvis man opererer med decimaler i det ene tilfælde, og det tilfældigvis altid er til fordel for udbyderen, og i det andet tilfælde gør man ikke, og det tilfældigvis altid er til skade for forbrugeren, så er der nok ikke balance i tingene, siger Carsten Strøjer til BetXpert.

Også Kevin Toftegaard er kritisk over for Danske Spils nedrunding. Han studerer til dagligt en kandidat i erhvervsjura, hvor han er i gang med at skrive speciale om bookmakernes aftalevilkår. 

- Det er et marked, hvor odds betyder alt, og reelt er det eneste konkurrenceparameter, som bookmakerne kæmper på. I princippet indgår du en aftale til odds XX, og det fremgår af kontrakten (godkendt spilkupon, red.) efterfølgende, men alligevel stilles du med odds YY. Det, som Danske Spil gør, er usædvanligt, siger Kevin Toftegaard til BetXpert.  

Danske spil advarer mod Facebook-svindlere: Her sælger de falske tips

Dansk spiludbyder bløder: Tabte 21 millioner kroner

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Men for en gruppe af danskere er julen svær