Første stik til Bradford

Pokalheltene fra Bradford har vist opadgående formkurve frem mod playoff i League2

Bradford nåede til finalen i ligapokalturneringen og kan nu sætte kronen på en stor sæson med oprykning til League1. Første skridt kan tages i aften. (Foto: AP/Jon Super)
Bradford nåede til finalen i ligapokalturneringen og kan nu sætte kronen på en stor sæson med oprykning til League1. Første skridt kan tages i aften. (Foto: AP/Jon Super)

Spilforslag Det lå næsten i kortene, at Bradford skulle lave et sent raid på playoff i League2 efter at man måtte betale prisen for succesen i den engelske ligapokalturnering.

Pokaleventyret sluttede med finalenederlag til Swansea, men troen på egne evner fejlede ikke noget. Efter at have tabt syv af 11 kampe frem mod finalen, har Bradford nu bare to nederlag i de 15 kampe, der er spillet siden.

Det rakte til en 7. plads og dermed playoff-plads på yderste mandat.

I aften venter så første kamp på vejen mod oprykning, og odds 2,00 på at det sker med en sejr er i overkanten.

Både form og skarphed er timet helt rigtigt med pil opad siden den førnævnte finale og selvtilliden er helt i top efter at man besejrede netop dagens modstander fra Burton i den seneste hjemmekamp (1-0).

LIVE: Følg kampen direkte på ekstrabladet.dk

Burton er for sin del en af sæsonens positive overraskelser. Klubben havde ikke sat næsen op efter mere end en midterplacering oven på trængselstider i de foregående sæsoner. En fjerdeplads - bare to point efter Port Vale oprykning - kan derfor ikke betegnes som andet end en succes.

Til gengæld også grundlagt i stor til på hjemmebane. Man sluttede den ordinære sæson som 20. bedste udehold (5-7-11), hvor kun ét hold lukkede flere mål ind. Facit i udekampene mod hold fra den øverste del af tabellen lød på beskedne 2-2-7.

Det lover i sig selv ikke særligt godt for en udekamp mod Bradford, der også må kunne hente mental ballast i deres succes i knald-eller-fald-kampene i ligapokalturneringen.

Mandskabsmæssigt er det mest interessate, at Burton er uden Lee Bell (midtbane) grundet karantæne. Han blev fornyligt kåret til årets spiller i klubben, så det er lidt af en svækkelse.

Defensiven er uden Jack Dyer (forsvar), men han ville ikke nødvendigvis være startet inde alligevel.

Se også: Fenerbahce kan overraske

For Bradford er det en streg i regningen at Andrew Davies (forsvar) afsoner karantæne. Kollegaen i defensiven Luke Oliver (forsvar), der også er stamspiller, har siddet ude med en skade siden oktober.

Det er de eneste nævneværdige fravær i en trup, der kommer til at fremstå langt stærkere end i sæsonens afsluttende kamp mod Chesterfield (0-0).

Jon McLaughlan (mål), Gary Jones (midtbane), Gary Thompson (midtbane), James Hanson (angreb) og Nahki Wells (angreb) blev alle sparet, mens en småskadet Kyel Reid måtte melde fra. Mens Reid skal testes før kampstart, så ser alle de andre ud til at skulle starte inde.

Hvad spiller du på i dag? Del dine tip i kommentarfeltet under artiklen eller i vores Facebook-gruppe.

0 kommentarer
Vis kommentarer