AGF må bøje sig i Farum

Defensive fravær kan blive dyre på aarhusianerne, når de gæster hjemmestærke FC Nordsjælland

Peter Sørensen (t.h.) og hans tropper har allerede prøvet at tabe to gange til FC Nordsjælland i denne sæson. Det kan blive alle gode gange tre fredag eftermiddag i Farum. (Foto: Claus Bonnerup/Polfoto)
Peter Sørensen (t.h.) og hans tropper har allerede prøvet at tabe to gange til FC Nordsjælland i denne sæson. Det kan blive alle gode gange tre fredag eftermiddag i Farum. (Foto: Claus Bonnerup/Polfoto)

Spilforslag Det er altid med en svag rysten på hånden, at der stikkes ud på Superligakampe, for de er ikke altid lige nemme at blive klog på.

Det er dog som om odds på FC Nordsjælland er sat lige vel højt i fredagens kamp mod AGF.

Det er således ikke bare Superligaens nummer tre, men også et FCN-mandskab, der er ubesejret i godt et år på hjemmebane, og allerede har demonstreret sig gode mod AGF med sejre i begge kampe i Aarhus i denne sæson.

Læg dertil, at AGF stiller med en defensiv, der ser noget svækket ud med afbud fra Petri Pasanen (forsvar) samt et fortsat fravær af Atle Roar Håland (forsvar) og favoritværdigheden kommer til at ligge solidt hos hjemmeholdet. Anders Kure (forsvar), der udgik mod OB sidst, og var regnet som usikker, er med i truppen.

Nok også lidt større favoritstempel end odds indikerer.

FC Nordsjælland er uden Kasper Lorentzen (midtbane), men han er så også eneste stamspiller ude, og han har ikke spillet efter årsskiftet. I hans fravær har Uffe Bech (angreb) grebet chancen i offensiven. Den unge, nyankomne angriber har fået tillid fra start og han på tavlen mod FC Midtjylland sidst.

Nicolai Stokholm spillede fuld tid mod både Tjekkiet og Bulgarien og det kan muligvis mærkes på bentøjet hos veteranen, hvilket måske er aarhusianernes chance for at få bedre fat på midtbanen.

LIVE: Følg kampen direkte på ekstrabladet.dk

AGFs start på 2013 har været en noget blandet fornøjelse. Det var ikke overbevisende mod Esbjerg (1-2) og Brøndby (0-3), men det så bedre ud mod OB (2-1) sidst. Siden den kamp er Kure nu ude, og man mangler fortsat at ramme topniveauet i offensiven efter salget af topscorer Aron Johannsson (angreb).

Sidst AGF gæstede Farum var i sidste sæson, hvor det blev til en 5-3 sejr til FC Nordsjælland. Det bliver næppe lige så målrigt igen, men mindre kan også gøre det. FC Nordsjælland fremstår som et stærkere hold og i egen hule er de svære at stoppe. Odds 1,95 er i det lys ganske fint.

Hvad spiller du på i dag? Del dine tip i kommentarfeltet under artiklen eller i vores Facebook-gruppe.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere