De kan drille Brasilien

Rusland har kvaliteterne til at give Brasilien kamp til stregen i London i aften

Rusland har solide defensive kvaliteter, og det kan meget vel række til et fint resultat mod Brasilien, der stadig mangler at ramme topniveauet under den nye landstræner, Luiz Felipe Scolari. (Foto: AP/Ariel Schalit)
Rusland har solide defensive kvaliteter, og det kan meget vel række til et fint resultat mod Brasilien, der stadig mangler at ramme topniveauet under den nye landstræner, Luiz Felipe Scolari. (Foto: AP/Ariel Schalit)

Spilforslag Mens vi venter på tirsdagens landskampe, så er der ret beset intet af interesse på fodboldprogrammet til i dag. Den kloge holder nok pengene i lommen, men skal der alligevel stikkes ud på noget, så kan man prøve et frisk lille spil på Stamford Bridge i London.

Her tørner Brasilien og Rusland sammen i en kamp, der har sydamerikanerne som klare favoritter. Ret beset også for store favoritter.

Brasilien er i gang med at bygge et landshold op, der kan forsvare landets ære under VM på hjemmebane i 2014. Man kan på nuværende tidspunkt godt tillade sig at konstatere, at man ikke er i mål med projektet endnu, og den nye landstræner, Luiz Felipe Scolari, stadig har en stor opgave foran sig.

Ind til videre har han stået i spidsen for Brasilien i to kampe. Først blev 1-2 mod England i februar og i sidste uge blev det 2-2 mod Italien. Det er naturligvis nogle af Europas stærkere nationer, så alarmerende er det ikke, men det giver naturligvis russerne tro på, at de også kan drille sydamerikanerne.

Måske endda i særdeleshed på en aften, hvor sydamerikanerne også vejrmæssigt er mere på udebane end russerne.

Rusland har også skiftet landstræner, men det var allerede i juli, og den nye mand, Fabio Capello, har fået en fin start. Defensiven har været yderst solid, og han fortsat ubesejret efter syv kampe (5-2-0). Selvom det undervejs er blevet til 1-0 over Portugal, så er det ikke fordi russerne er blevet testet mod nationer af Brasiliens kaliber, og derfor er den gode statistik ikke ensbetydende med, at man 'bare' får et godt resultat mod Brasilien.

Det indikerer dog, at Rusland ikke er nemme at slå, hvilket i øvrigt også var tilfældet før Capello. Bare ét nederlag i de seneste 24 landskampe er yderst solidt, og på den liste gemmer sig også kampe mod stærke nationer som Italien (3-0) og Uruguay (1-1). Defensivt er der kun lukket to mål ind i samme kamp ved en enkelt lejlighed og kun én gang siden EM i 2008 er russerne løbet ind i et nederlag på mere end ét mål.

LIVE: Følg kampen direkte på ekstrabladet.dk

Mens Brasilien varmede op til denne kamp med 2-2 mod Italien i Schweiz, så fik Rusland sin kamp mod Nordirland aflyst. Det kan således meget vel være sultne russere med friske ben, der løber ind på Stamford Bridge.

Det russiske landshold er noget så usædvanligt som et landshold uden udenlandsproffer. Det vil sige, at man kigger forgæves efter familiære navne som Marat Izmailov (midtbane), Andrei Arshavin (midtbane) og Pavel Pogrebnyak (angreb). Det kunne måske indikere en svækkelse, men faktisk har Capello ikke rigtigt benyttet sig af trioen.

Det vil sige, at det er et russisk hold med flere nye navne, hvor der i højere grad er fokus på kollektivet, og det fungerer ind til videre glimrende. Og med Alexander Kerzhakov (angreb) i angrebet, så er der også en skarpretter, der kan gøre forskellen.

Capello kan til i aften vælge at stille med et hold, der er meget lig det, der har gjort det så glimrende i VM-kvalifikationen ind til videre. Dog med den undtagelse at anfører Igor Denisov (midtbane) spares, da han er småskadet. Det er naturligvis en streg i regningen for dette spil.

Brasilien stiller med et hold, der både rummer rutine og unge talenter. De individuelle kvaliteter er store. Ramires (midtbane) trækker med en skade og spiller næppe. Scolari har indikeret, at han i aften vil give Thiago Silva (forsvar) og Marcelo (forsvar) plads i startopstillingen, hvilket formentligt sender Filipe Luis (forsvar) og Dante (forsvar) ud på bænken.

Rutinen er primært fokuseret omkring defensiven, mens der offensivt er et helt naturligt fokus på de fremadstormende talenter Oscar (midtbane) og Neymar (angreb). På dagen kan de gøre ondt på alle. Spørgsmålet er så om de også gør det i aften.

På bundlinien står, at Brasilien naturligvis har kvaliteterne til at slå Rusland, men man mangler altså stadig at se holdet folder sig rigtigt ud og mod et yderst solidt russisk landshold, kan det godt gå galt. Vi går dog ikke så langt som til at spille det rene 2-tal (odds 6,13 efter kommission hos Betfair).

I stedet bliver det varianten med Asian Handicap +1. Det vil sige, at vi får fuld gevinst ved russisk sejr og uafgjort, mens indsatsen kommer retur ved en brasiliansk etmålssejr.

Hvad spiller du på i dag? Del dine tip i kommentarfeltet under artiklen eller i vores Facebook-gruppe.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere