Frankrig skal på overarbejde

Georgien kommer til Paris for at forsvare sig og de kan meget vel slippe hjem uden en øretæve

Karim Benzema og resten af det franske landshold er storfavoritter i aften mod Georgien, men det betyder ikke nødvendigvis, at det bliver en storsejr. (Foto: AP/Andreas Kudacki)
Karim Benzema og resten af det franske landshold er storfavoritter i aften mod Georgien, men det betyder ikke nødvendigvis, at det bliver en storsejr. (Foto: AP/Andreas Kudacki)

Spilforslag Man skal altid være varsom med at spille på storsejre i internationale kampe, for selvom der på papiret synes massiv klasseforskel, så udløser det ikke så mange øretæver som før i tiden.

Det kan meget vel blive understreget i aften, hvor Frankrig tager imod Georgien.

Ingen tvivl om, at favoritværdigheden er hos hjemmeholdet, men de lever også fint med en pligtsejr og helst en sejr, der ikke koster alt for mange ressourcer. Der venter således kamp mod Spanien på tirsdag, og det er en absolut nøglekamp i kvalifikationsgruppe I.

Det delte fokus fra franskmændene er næppe nok til at Georgien ligefrem hive point med hjem, men det betyder, at de undertippede gæster kan slippe nådigt fra Paris. Vi spiller her gæsterne med plus tre mål, hvilket vil sige, at der gevinst, hvis bare ikke Frankrig vinder med mere end to mål.

Det er så faktisk heller ikke noget, som franskmændene normalt gør. Det er kun sket tre gange siden midten af oktober 2009. Eller sagt på en anden måde: Frankrig har kun tre gange i de seneste 44 landskampe præsteret at vinde med mere end to overskydende mål og de to af dem var i træningskampe.

Det betyder ikke, at det franske landshold mangler evnerne til at score mange mål, men kunne indikerer, at man ikke bare buldrer ud over stepperne, når man har taget kontrol med tingene og er kommet foran. Det kan meget vel blive en del af taktikken i aften, hvor man skal spare på kræfterne frem mod tirsdagens betydeligt vanskeligere kamp.

LIVE: Følg kampen direkte på ekstrabladet.dk

For Georgien handler det om at forsvare sig. Gæsterne kommer ikke for at skabe kampen, og nullet skal holdes så længe som overhovedet muligt. Det har man tidligere demonstreret godt kan lade sig gøre. Blandt andet i hjemmekampen mod Spanien tidligere i kvalifikationen. Det endte med den forventede spanske sejr, men den blev på bare 1-0, hvor afgørelsen faldt fem minutter før slutfløjt.

I det hele taget har Georgien ikke ligefrem markeret sig som prügelknabe i international fodbold. Meget er sket hen over de seneste to-tre år, hvor niveauet er løftet. Man præsterede at gå gennem hele 2010 uden nederlag og selvom det ikke helt er fulgt op siden, så har Georgien faktisk 5-2-3 i de seneste ti landskampe og man skal helt tilbage til efteråret 2009 for at finde seneste nederlag på mere end to mål.

Man kan argumentere, at Georgien hen over de seneste år ikke har mødt ret mange af Europas største nationer, men da man så gjorde i kampen mod Spanien, så faldt man altså ikke sammen.

Læs også spilforslaget:

Se også: Malta må bøje sig

Mandskabsmæssigt er franskmændene uden flere rutinerede kræfter. Bacary Sagna (forsvar) og Adil Rami (forsvar), der begge var med i seneste testkamp mod Tyskland (1-2) er ikke med i truppen og der er også set bort fra Yoann Gourcuff (midtbane), Samir Nasri (midtbane) og Marvin Martin (midtbane).

Der er dog rigeligt med kvalitet at tage af, så det bringer næppe den franske sejr i fare. Yderligere rotation kan ske, hvis træner Didier Deschamps vælger at se spare de spillere, der risikerer karantæne ved næste gule kort.

Det drejer sig i særdeleshed om bærende kræfter som Laurent Koscielny (forsvar) og Yohan Cabaye (midtbane).

Georgien mønstrer et par kendte ansigter i AGF'erne Davit Devdariani (midtbane/angreb) og Mate Vatsadze (angreb). Sidstnævnte har ikke været brugt i kvalifikationen endnu, men meldes tæt på en plads fra start efter scoring i sidste testkamp (2-1 over Albanien).

I forvejen er truppen uden Tornike Okriashvili (midtbane), Jaba Kankava (midtbane) og Levan Mchedlidze (angreb). Det koster fremad banen, hvor man dog har et par interessante alternativer klar i de to førnævnte AGF'ere.

Fokus bliver dog primært på defensiven, og her synes gæsterne ikke ramt af nævneværdige fravær.

Hvad spiller du på i dag? Del dine tip i kommentarfeltet under artiklen eller i vores Facebook-gruppe.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere