Malta må bøje sig

Bulgarien kan vinde uden at lukke mål ind mod et maltesisk landshold, der ikke har så meget at byde ind med

Malta er ikke vant til at hive point i kvalifikationskampe, og det kan også blive svært mod Bulgarien i dag. Til gengæld bliver de ikke nødvendigvis kørt over. (Foto: AP/Marco Vasini)
Malta er ikke vant til at hive point i kvalifikationskampe, og det kan også blive svært mod Bulgarien i dag. Til gengæld bliver de ikke nødvendigvis kørt over. (Foto: AP/Marco Vasini)

Spilforslag Det vil være synd at kalde Bulgarien for noget sprudlende mandskab, når det kommer til offensive kvaliteter, og det er bestemt ikke blevet bedre efter at Dimitar Berbatov indstillede landsholdskarrieren i 2010.

Kun otte spillere i den nuværende landsholdstrup har scoret i en landskamp, og topscorerne er Ivelin Popov og Valeri Bojinov med seks mål hver. Det i henholdsvis 39 og 40 landskampe.

Det er ikke prangende, og måske derfor kan Bulgarien kun bryste sig af at have scoret mere end et mål i en landskamp ved tre lejligheder i de seneste tre år. Det var mod henholdvis Saudi Arabien (2-0), Holland (2-1) og Italien (2-2).

De to sidstnævnte resultater indgyder en respekt, men var så også kampe mod hold, der gerne vil frem på banen og dermed kan efterlade huller bagude.

Det bliver ikke opskriften fra Malta i dag. Det bliver snarere en kamp, som dem Bulgarien inden for de seneste godt halve år har spillet mod Armenien (1-0) og Cypern (1-0).

Det betyder, at man ikke nødvendigvis skal sætte næsen op efter en målfest, og det synes helt oplagt at teste et spil på under 3,5 mål til odds 1,60. Vi vover dog lige lidt mere med det spekulative spil på 1-0 (odds 7,65), 2-0 (odds 5,94) og 3-0 (odds 6,70), hvor man ved at fordele indsatserne rigtigt opnår et effektivt odds på 2,23 (efter kommission).

Det er slet ikke så dårligt endda og kan eksempelvis sammenlignes med det odds 1,57, som man kan få på bulgarsk sejr til nul.

Malteserne ved godt, at deres muligheder i VM-kvalifikationen er udspillet efter tre nederlag i tre kampe. Derfor kommer det til at handle om at hive så mange point ind som overhovedet muligt. I det regnskab tæller uafgjort mod Bulgarien også.

Udgangspunktet er dermed defensivt, og så kan man sagtens ende med at frustrere de bulgarske favoritter. Nøjagtigt som mod Italien, hvor man kom bagud 0-1 efter fem minutter, men blot tabte 0-2 på en italiensk scoring i sidste minut.

Det betyder så samtidig, at man næppe kommer frem til ret mange chancer. Nøjagtigt som tilfældet har været hidtil, hvor UEFA har registreret tre afslutninger inden for rammen i de tre første kvalifikationskampe. Der er noteret seks afslutninger uden for rammen, hvilket vil sige, at man samlet set har noteret tre afslutninger per kamp ind til nu.

Det lykkedes at score mod Tjekkiet på en fornem afslutning af Roderick Briffa. I samme kamp brændte Michael Mifsud et straffespark, så helt ufarlige er øboerne naturligvis ikke. Det kan så ligge i baghovedet, når indsatserne skal fordeles.

De maltesiske kvaliteter er uanset ikke på Bulgariens niveau, men defensiven er fornuftig, hvorfor man faktisk heller ikke har prøvet at tabe med mere end to mål siden november 2010. Det er nu 16 landskampe siden.

Derfor ligger det heller ikke i kortene, at Bulgarien nødvendigvis løber afsted med en storsejr, og gamblerne kan måske overveje at droppe 3-0 og dermed opnå et effektivt odds på 3,43 i stedet.

LIVE: Følg kampen direkte på ekstrabladet.dk

Mandskabsmæssigt er der få problemer hos Bulgarien, selvom det dog skal noteres at rutinerede - og ikke helt ufarlige folk - som Stiliyan Petrov (midtbane) og Martin Petrov (midtbane) heller ikke længere er aktive på landsholdet og at man til kampen mod Malta stiller uden angrebsgarderingen Dimitar Rangelov (angreb).

Malta stiller med et efterhånden ganske rutineret landshold, hvor det dog i denne sammenhæg er værd at notere sig, at den helt store offensive kraft, Michael Mifsud (angreb), ikke har virket helt oppe i omdrejninger i de seneste ligakampe. Det øger ikke ligefrem Maltas chancer for at få point, hvis han ikke er på toppen. Og selvsagt heller ikke muligheden for et maltesisk mål.

Ikke at Malta ligefrem er et hold, der scorer mange mål i forvejen. Det er kun blevet til to mål i de seneste fem landskampe. Det ene sat ind mod Liechtenstein (1-0) i en venskabskamp i november.

Som en sidebemærkning, så spilles kampen uden tilskuere, hvilket ikke ligefrem sikrer inspirerende rammer og det kan meget vel også få indflydelse på indsatsen på banen, og betyde, at hjemmeholdet er fint tilfredse med at hive en pligtsejr i hus

Hvad spiller du på i dag? Del dine tip i kommentarfeltet under artiklen eller i vores Facebook-gruppe.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere