Westerlo kværner videre

Hjemmestærke Westerlo har kvaliteterne til at hente en sikker sejr over Dessel Sport

Westerlo har vundet de seks seneste hjemmekampe med mindst to overskydende mål, og kan gøre det igen i aften, hvor Dessel Sport kommer på besøg. (Arkivfoto: Shuji Kajiyama/AP)
Westerlo har vundet de seks seneste hjemmekampe med mindst to overskydende mål, og kan gøre det igen i aften, hvor Dessel Sport kommer på besøg. (Arkivfoto: Shuji Kajiyama/AP)

Spilforslag Rent fodboldmæssigt er det noget af en trøstesløs onsdag, der i den grad bærer præg af, at der er en nært forestående landskampsrunde.

Det betyder, at vi er tvunget ud i endnu en dag med forsigtig omgang med udbuddet. Vi lander her i den næstbedste belgiske række, hvor oprykningen begynder at ligne en duel mellem KV Oostende og Westerlo.

Sidstnævnte er nedrykker, og klart et af rækkens stærkeste mandskaber. Ikke mindst efter tilgangen af Jens Wouter Corstjens (forsvar), der tidligere var en profil på holdet, men skiftede til Gent. Han blev hentet retur på leje i januar, og defensiven har siden set ganske solid ud, hvor nullet er holdt i de fire seneste kampe.

Offensivt har den rutinerede ukrainsk-belgiske angriber Oleg Iachtchouk ligeledes gjort et positivt indtryk og eftersom man ikke sagde farvel til nogen bærende kræfter i vinterens transfervindue, så er det i praksis et Westerlo-mandskab, der er endnu stærkere nu end før nytår.

Det synes også at afspejle sig i resultaterne, hvor facit er 7-1-1 i foråret. Samtlige fem hjemmekampe er vundet med mindst to overskydende mål.

En ny sejr kunne godt ligge i kortene i aften, hvor Dessel Sport kommer på besøg.

LIVE: Følg kampen direkte på ekstrabladet.dk

Gæsterne har ikke mandskab på Westerlos niveau, og har faktisk gjort det en tand over forventningen med den aktuelle 8. plads i tabellen. Placeringen er i høj grad sikret på pointhøsten hjemme, for på udebane har der været langt mellem snapsene. Bare to sejre er det blevet til, hvoraf den ene faldt mod bundproppen Sint-Niklaas.

Facit er 2-0-6 i de seneste otte udekampe, hvor man blandt andet har været i store problemer mod topholdene KV Oostende (0-4) og White Star Woluwé (0-3).

Den aktuelle placering midt i tabellen betyder, at der næppe bliver tale om nedrykning eller oprykning, og det kan meget vel have været medvirkende årsag til en noget tam indsats mod et mere sultent Heist-mandskab, der fik 1-1 med sig hjem.

Måske var det også en medvirkende årsag, at man manglede både Maarten Van Lieshout (forsvar) og Dino Peljto (midtbane).

Der skal mere til, hvis der skal noget med hjem fra Westerlo, der er topmotiveret og jagter oprykning. Motivationen kan så også vise sig lidt større, for der er tale om et lille lokalopgør, og Dessel-spillerne vil formentligt gerne have vasket 0-4 nederlaget fra det omvendte møde af sig.

Flere fravær
Mandskabsmæssigt er det ærgerligt, at hjemmeholdet i aften må undvære førnævnte Jens Wouter Corstjens (forsvar). Det er til gengæld også eneste alvorlige afbud til truppen.

Hos Dessel Sport er det usikkert om Van Lieshout og Peljto er med igen. Til gengæld trækker stamspilerne Tanju Burhan (mål), Kurt Remen (forsvar) og Andrew Petersen (forsvar/midtbane) fortsat med skader, der betyder, at det heller ikke ser ud til at de kan være med i dag. Af de tre er det kun Remen, der har spillet efter nytår, men det er så til gengæld også forsvarskæden, hvor Dessel er svagest besat.

Derfor går vi også skridtet videre fra spillet på den rene hjemmesejr til spil på Westerlo-sejr med Asian Handicap -1. Det vil sige fuld gevinst ved sejr på mindst to mål, mens indsatsen kommer retur ved en etmålssejr.

Hvad spiller du på i dag? Del dine tip i kommentarfeltet under artiklen eller i vores Facebook-gruppe.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere