Mere nedtur i Stevenage

13 af de 16 seneste kampe er tabt og nu stiller man også med en svækket defensiv til kampen mod formstærke Sheffield United

Sheffield United har ramt oprykningssporet i League1 og bør have momentum og klasse til at besejre et kriseramt Stevenage-mandskab. (Foto: AP/Martin Meissner)
Sheffield United har ramt oprykningssporet i League1 og bør have momentum og klasse til at besejre et kriseramt Stevenage-mandskab. (Foto: AP/Martin Meissner)

Spilforslag Det der ved årsskiftet lignede en minikrise for Sheffield United er forlængst glemt, og The Blades ligner efterhånden et solidt bud på en oprykker fra League1. Helt som forventet ved sæsonstarten.

Succesen er blandt andet grundlagt på en ualmindeligt solid defensiv, der lige nu fungerer helt optimalt med seks 'clean sheets' i træk.

Offensivt har det set lidt mere bekymrende ud, men så længe defensiven står stærkt, så kommer man langt med også få scoringer. Topscorer er lige nu aldrende Dave Kitson med ni mål. Der var sat lid til at Jamie Murphy (angreb) kunne supplere op, men han har ind til nu kun leveret to mål i otte kampe efter januar-skiftet fra Motherwell.

Den beskedne målhøst er naturligvis en bekymring, når man lørdag eftermiddag møder Stevenage, men det tager vi med, når nu odds rent faktisk placerer sig på ganske fine 1,95.

Man møder således et hjemmehold i storkrise, og et hold, der har endnu sværere ved at score mål.

LIVE: Følg kampen direkte på ekstrabladet.dk

Stevenage har 3-0-13 i de seneste 16 kampe, herunder 1-0-8 i de seneste ni, hvor man også har begrænset sig til bare fire scoringer.

Det er et formdyk, der normalt ville koste nedrykning, men her er Stevenage endnu ikke. Dertil er der hentet for mange point i starten af sæsonen. Til gengæld kan det hurtigt blive et tema, hvis nederlagene fortsætter. Afstanden til nedrykningsstregen er ti point og der er fortsat lang vej mod sæsonafslutningen.

Heller ikke mandskabsmæssigt er der ret meget at glæde sig over. Stamspillerne David Gray (forsvar) og Darius Charles (forsvar) er ude med karantæne og da man i forvejen har stamspilleren Jon Ashton (forsvar) langtidsskadet, så ser forsvarslinien noget amputeret ud. Det kan så i øvrigt komme til at se endnu værre ud, for Ben Chorley (forsvar), der har spillet fast siden januar-skiftet fra Leyton Orient, er tvivlsom.

Længere fremme på banen mangler stamspilleren Filipe Morais (midtbane) ligesom man i den aktuelle krise godt kunne have haft glæde af rutinerede Gavin Mahon (midtbane). Sidstnævnte blev hentet ind på leje fra Notts County for en måned siden og gik direkte ind i startopstillingen. Han udgik dog med en skade i sidste weekend og bliver næppe klar.

Marcus Haber (angreb), der har fremstået som mest formstærke angriber i en ellers tandløs frontlinie, er i øvrigt udtaget til det canadiske landshold og derfor ikke med.

Fraværene gør så ondt, at man har valgt at hente Bondz N'Gala (forsvar) og Dani Lopez (angreb) hjem fra deres lejemål i Barnet.

Eneste lyspunkt synes at være comeback til James Dunne (midtbane) efter endt karantæne.

Samlet set er det altså et defensivt svækket hjemmehold, der aktuelt også har svært ved at score mål, og mangler en af de bedste kort i front, der står over for et Sheffield United-mandskab med masser af momentum.

Formstærke gæster
Gæsterne er ubesejret i syv kampe i træk (5-2-0) og bemærkelsesværdigt nok vundet flere kampe ude end hjemme i denne sæson.

Det er også et gæstende hold med mere positivt end negativt omkring førsteholdstruppen. Vel sidder Mark Howard (mål), Marcus Williams (forsvar) og Shaun Miller (angreb) stadig uden for med skader, men det har de gjort længe og mens de to sidstnævnte ikke for alvor har haft bærende roller i denne sæson, så har unge George Long (mål) på fornem vis grebet chancen på målmandsposten. Han har 13 'clean sheets' i 25 ligakampe fra start i denne sæson.

På plussiden har Danny Higginbotham (forsvar), Jamie Murphy (angreb) og Jonathan Forte (angreb) alle meldt sig klar til kamp inden for de seneste par uger. Kun Murphy fandt vej til startopstillingen i sidste weekend, men alle tre kan være i spil til lørdagens kamp.

Selvom man i England er vant til et tæt kampprogram, så kan det tælle som et yderligere plus for Sheffield United, at de fik midtugens kamp mod Crewe aflyst, mens Stevenage var i ilden mod Bournemouth (0-1).

Hvad spiller du på i dag? Del dine tip i kommentarfeltet under artiklen eller i vores Facebook-gruppe.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere