Dén kamp skal bare overstås

Hverken Inter eller Tottenham synes for alvor interesseret i at satse vildt i aftenens returkamp i Milano og så kan det ende målfattigt

Inter-træner Andrea Stramaccioni tror ikke rigtigt selv på et mirakel mod Tottenham og vil bare gerne fra returkampen med æren i behold. Gæsterne fra England har heller ikke interesse i ridser i lakken, så det kan faktisk gå hen og blive jævnt kedeligt og målfattigt. (Foto: AP/Felice Calabro)
Inter-træner Andrea Stramaccioni tror ikke rigtigt selv på et mirakel mod Tottenham og vil bare gerne fra returkampen med æren i behold. Gæsterne fra England har heller ikke interesse i ridser i lakken, så det kan faktisk gå hen og blive jævnt kedeligt og målfattigt. (Foto: AP/Felice Calabro)

Spilforslag Torsdagens store fokus er på returkampene i Europa League, der dog ret beset også er nogle ganske giftige kampe.

Faktisk har vi mest lyst til at holde os helt på måtten, men der synes trods alt en snert af værdi i spil på en målfattig kamp i Italien mellem Inter og Tottenham.

Englænderne kommer til Italien for at forsvare en 3-0 sejr fra det første opgør, og har ingen problemer med at gå defensivt til værks. Inter skal forsøge at skabe et mirakel, hvilket man aktuelt har mere end svært ved at tro på i og omkring Milano.

Hjemmeholdets form er ikke prangende, og man har ikke ligefrem haft for vane at kværne hen over modstanderne. Hverken i Serie A eller i Europa League, hvor man ellers også har stået over for modstandere af varierende kvalitet.

Det kan meget vel tænkes, at Inter vil forsøge at få et hurtigt mål, der kan give troen på en storsejr, men udebliver den eller skulle Tottenham få scoret, så vil troen fordampe helt. I så fald vil hjemmeholdet være mindst lige så interesserede i at komme ud af kampen med så få ridser som overhovedet muligt.

Nok har italienerne europæiske ambitioner, men en god placering i Serie A er vigtigst. Ikke mindst, fordi man her stadig kan nå den vigtige tredjeplads. Derfor er den kommende weekends udekamp mod Sampdoria mindst - hvis ikke mere - vigtig end en næsten håbløs opgave mod Tottenham.

Det betyder, at en ny målrig kamp ikke er en selvfølge.

Det er heller ikke fordi mandskabssituationen i de to lejre gør peger i retning af mange mål.

LIVE: Følg kampen direkte på ekstrabladet.dk

Mest iøjnefaldende fravær er Gareth Bale hos Tottenham. Han har om nogen været den offensive stjerne hos englænderne, der har haft stor gavn af den offensive midtbanespiller i fraværet af målfarlige angribere. Den mest målfarlige angriber er Jermaine Defoe, men hans bentøj er skrøbeligt og derfor er han slet ikke selvskreven til at skulle starte inde i aften.

Med udgangspunkt i at man 'bare' skal forsvare 3-0 hjem, så vil det give fin mening at holde Defoe frisk til weekendens lokalopgør mod Fulham i Premier League.

Af samme årsag skal man heller ikke nødvendigvis regne med at se Aaron Lennon (midtbane) få fuld spilletid. Han er småskadet, og spørgsmålet er om manager Andre Villas-Boas vil risikere noget med ham, selvom han ville være en oplagt trumf i de omstillinger, der meget vel kommer på San Siro.

Da Clint Dempsey (midtbane/angreb) med sikkerhed er ude med en skade, så ligner det et Tottenham-mandskab uden de fire mest scorende spillere. Det kan faktisk blive fem, hvis Emmanuel Adebayor (angreb) også står over som konsekvens af de knæproblemer, som han har haft siden lokalopgøret mod Arsenal tidligere på måneden.

Det skal selvsagt være et plus for få mål fra engelsk side, og det ville kun være endnu bedre, hvis Tottenham så kombinerede det med en defensiv i stærkeste opstilling. Det kommer så desværre ikke til ske, selvom det nu ventes at blive rimeligt solidt uanset.

Med en enkelt undtagelse ventes det at blive samme forsvarskonstellation som i det første opgør. Stamspilleren Jan Vertonghen (forsvar) ventes erstattet af Michael Dawson (forsvar).

Set ud fra et defensivt perspektiv, så er det også ærgerligt at Sandro (midtbane) fortsat er skadet. Han har været ude siden midten af januar, men ville have pyntet på holdkortet, når englænderne kommer til Italien for at forsvare en føring hjem.

Unge talenter banker på
Inter kommer med en offensiv, der har svinget meget i kvalitet. Vel kender Antonio Cassano (angreb), Rodrigo Palacio (angreb) og Diego Milito (angreb) vejen til netmaskerne, men der har været lige vel mange udfald undervejs i sæsonen. Senest var det ualmindeligt tandløst i weekendens hjemmekamp mod Bologna (0-1), hvor det igen stod klart, at Inter har det svært, når de selv skal skabe kampene. Sammen med Udinese er man det mindst scorende hjemmehold i top-ti i Serie A i denne sæson.

Fraværslisten er fortsat massiv, og blandt de mest iøjnefaldende fravær finder man Alvaro Pereira (forsvar), Walter Samuel (forsvar), Yuto Nagatomo (forsvar), Zdravko Kuzmanovic (midtbane) og Diego Militio (angreb). Det er svækkelser i alle kæder, og naturligvis bekymrende for defensiven, når vi nu satser på få mål.

Inters defensiv ventes dog ikke at komme under stor beskydning, og der er fortsat pæn bredde i Inter-truppen, når det gælder forsvaret.

Længere fremme på banen - og nok så interessant for dette spil - spekulerer de italienske medier i, at Inter giver spilletid fra start til mere uprøvede kræfter i skikkelse af blandt andet teenagerne Marco Benassi (midtbane) og Mateo Kovacic (midtbane), hvor sidstnævnte ventes at få en offensiv rolle. Ligeledes ligner det et plus, at Diego Militio mangler.

Træner Andrea Stramaccioni har om ikke direkte, så i hvert fald mellem linierne, sagt, at han ikke rigtigt tror på, at man kan vende kampen til samlet sejr, men at man dog vil gøre alt for at falde med ære. Det betyder så også, at man i hvert fald ikke vil tabe. Et tidligt stormløb mod englænderne, der ikke kaster mål af sig, vil formentligt betyde, at man også vil have fokus på ikke at komme bagud og dermed risikere at skulle gå fra banen med et nederlag.

Samlet set synes sandsynligheden for en målfattig affære større end odds tilsiger, men det indsatsen bør dog uanset holdes forsigtig.

Hvad spiller du på i dag? Del dine tip i kommentarfeltet under artiklen eller i vores Facebook-gruppe.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere