Emmen overrasker igen

De Graafschap har nøglespillere ude og kan komme i problemer mod et genrejst Emmen-mandskab

Der er har ikke været trængsel til træning i Emmen i denne sæson, hvor en smal trup har været ramt af skader. Det begynder dog at se fornuftigt ud og resultaterne på det seneste har været markant bedre. (Arkivfoto: AP/Ted S Warren)
Der er har ikke været trængsel til træning i Emmen i denne sæson, hvor en smal trup har været ramt af skader. Det begynder dog at se fornuftigt ud og resultaterne på det seneste har været markant bedre. (Arkivfoto: AP/Ted S Warren)

Spilforslag Den næstbedste hollandske fodboldrække har vist sig som en bemærkelsesværdig række, hvor ude- og hjemmebane synes at betyde mindre, og ingen for alvor kan regnes for storfavoritter med mindre de står over for Eindhoven, der har været i særklasse ringe.

Det afspejler sig så bare ikke altid i de odds, som bookmakerne kommer med. Der er fortsat meget store hjemmebanefavoritter og stor tro på topholdene, når de møder bundholdene.

Det synes også at gennemsyre forventningen til aftenens kamp mellem De Graafschap og Emmen. Hjemmeholdet har ellers kun vundet fire hjemmekampe i denne sæson, hvilket er færrest af holdene i top-ti og formen er for så vidt heller ikke prangende med 1-2-2 i de seneste fem.

De står over for et Emmen-mandskab, der har taget fusen på de fleste i de seneste runder. Trods voldsomt ramt af fravær, så har man vundet fire kampe i træk, og det vel og mærke mod så stærke hold som blandt andet MVV (2-1) og senest Go Ahead Eagles (2-0).

Det betyder, at Emmen - trods den dårlige placering i tabellen - er blandt bejlerne til at vinde periode fire og dermed nuppe en plads i slutspillet om oprykning. Den gulerod skal nok blive fremhævet i løbet af dagen og under den afsluttende peptalk i omklædningsrummet.

De Graafschap vandt periode tre, og står med nul point i periode fire. Da afstanden til den direkte oprykningsplads er ti point, hvor man endda har spillet én kamp mere, så handler det primært om at komme bedst muligt frem til slutspillet, og måske endda tage en fjerdeplads, der betyder, at man står over i første runde af oprykningsslutspillet.

Det sidste er naturligvis også en gulerod, men fokus var stort på at blive periodemester og derfor kan de seneste to nederlag meget vel være en reaktion på, at det delmål blev opnået. Om man så rent faktisk får rettet fokus ind i aften vil vise sig.

Det bliver dog med et amputeret mandskab, for fraværslisten er lang og den har fået to meget iøjnefaldende tilføjelser. Holdets bedste forsvarsspiller Jochem Jansen (forsvar) og bedste angriber, Anco Jansen (midtbane/angreb) er således begge ude med karantæne.

Flere defensive kræfter ude
Offensivt betyder det tab af den klart mest målfarlige spiller, mens det defensivt er en yderligere svækkelse, for her mangler man allerede stamspillerne Jeroen Drost (forsvar), Frank Van Kouwen (forsvar) og formentligt også Ted van de Pavert (forsvar).

Det er potentielt en forsvarslinie uden de tre mest benyttede forsvarsspillere, for Drost er den eneste, der har været ude længe. Mellem forsvar og angreb mangler i øvrigt også stamspillerne Karim Tarfi (midtbane), der dog har siddet ude det meste af sæsonen. Til gengæld mangler man siden sidst så også Vlatko Lazic (midtbane), der er startet inde i de seneste seks kampe.

Det er altså tre mand fra startopstillingen sidst, der nu er ude, og samlet set fem-seks mand fra det, der skulle være stærkeste opstilling.

Det kunne have været endnu værre for defensiven, hvis ikke man netop til i dag har fået klarmeldt stamspilleren Milan Massop (forsvar). På midtbanen kan stamspilleren Jordan Garcia-Calvete (midtbane) ligeledes få comeback efter en skadespausen.

Duoen opvejer dog langt fra de forfald, der er.

Så er det op til Emmen at udnytte det, og ride videre på den succesbølge, der nærmest er sket på trods. Skader har været et tilbagevendende problem hen over sæsonen, og de fortsatte også mod Go Ahead Eagles sidst. Tom Hiariej (forsvar) udgik således efter en halv time.

Det forhindrede dog ikke holdkammeraterne i efterfølgende at vise stor kynisme samt effektivitet og score to gange til en sejr på 2-0. Ganske bemærkelsesværdigt, når man nu stod over for rækkens mest scorende udehold.

LIVE: Følg kampen direkte på ekstrabladet.dk

Hiariej spiller formentligt ikke i aften, men Yannick de Wit (forsvar), der netop var vendt tilbage fra sin skadespause, gjorde det nu glimrende som afløser sidst og vil være den oplagte afløser igen i aften. Shkodran Metaj (midtbane) og Anmar Al Mubaraki (angreb) kan få comeback.

Ude sidder med sikkerhed en god håndfuld spillere, hvor det dog er værd at notere sig at hovedparten har siddet ude stort set hele sæsonen. Undtagelsen er Norair Aslanyan-Mamedov (midtbane/angreb), der har fået masser af spilletid. Han har dog ikke været med i de seneste par kampe, så holdkammeraterne har kunnet præstere i hans fravær.

Ser man bort fra de langtidsskadede spillere, så er det faktisk tæt ved at være alle sæsonens bærende kræfter, der er klar til at tørne ud i øjeblikket. Undtagelsen er Hiariej (forsvar), hvor man så lige præcis har en fornuftigt erstatning klar. Det mest slående synes at være, at det er gået væsentligt bedre efter at topscorer Ruud ter Heide (angreb) er kommet tilbage.

Uden for banen skal det nævnes, at Emmens cheftræner Joop Gall er sygemeldt, og det derfor er hans assistent Joseph Oosting, der svinger dirigentstokken. Det får ikke nødvendigvis den store betydning. Værre er det, at der fortsat er fokus på klubbens dårlige økonomi og det også har fyldt noget i medierne op til kampen.

Det kan meget vel ende med at distrahere spillerne, at der er usikkerhed om klubbens fremtid.

Samlet set er det dog svært at se, hvorfor De Graafschap skal være så store favoritter i aften, og point til gæsterne skal absolut ikke afvises. X2 ligger lige nu i odds 2,40 (Bet365), hvilket er fint.

Vi garderer en tand mere med Asian Handicap +1, hvor vi vinder ved point til Emmen, mens en etmålssejr til hjemmeholdet giver indsatsen retur. Emmen er trods alt stadig en skrøbelig størrelse.

Hvad spiller du på i dag? Del dine tip i kommentarfeltet under artiklen eller i vores Facebook-gruppe.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere