Værdien er klart på Vitesse

Vitesse fremstår ret undervurderet i eftermiddagens udekamp mod Twente

Roberto Rosales er ude hos Twente og da forsvarskollegaen Douglas også står over, så er defensiven svækket til mødet med Vitesse. Det kan ende med at koste point igen. (Foto: AP/Peter Dejong)
Roberto Rosales er ude hos Twente og da forsvarskollegaen Douglas også står over, så er defensiven svækket til mødet med Vitesse. Det kan ende med at koste point igen. (Foto: AP/Peter Dejong)

Spilforslag Et kig på tabellen og der er ikke den store grund til at tænde advarselslamper i Twente, men der er faktisk begyndende krisetegn.

Holdet er uden sejr i de syv kampe efter vinterpausen, og det er ikke fordi, at man ikke har haft chancen mod nogle af rækkens svageste mandskaber. Eksempelvis blev det kun 1-1 hjemme mod Willem II, 1-1 ude mod PEC Zwolle og 0-0 hjemme mod RKC Waalwijk.

Nedturen har allerede kostet træner Steve McClaren jobbet, men det gav ikke nogen chokeffekt. Første kamp med midlertidig træner, Alfred Schreuder, ved roret endte med et 0-2 nederlag til Ajax.

Der kan være flere forklaringer på nedturen, men en skade til nøglespilleren Nacer Chadli (angreb) i januar er formentligt en af dem, for rent offensivt fungerer tingene slet ikke. Defensivt har det set fornuftigt ud, men også her er snigende problemer. Nullet er ikke holdt i de seneste fem kampe, og det har set mest problematisk ud, når modstanderen var blandt rækkens bedre hold. Ud over Ajax er der også lukket to mål ind mod Heerenveen samt fire mål mod Utrecht.

Både de defensive og offensive problemer kan koste igen i dag, hvor Vitesse kommer på besøg.

Godt nok er stamspilleren Wout Brama (midtbane) med igen, men Chadli mangler således fortsat, mens defensiven er svækket af friske fravær med intern karantæne til Douglas (forsvar) og en skade til Roberto Rosales (forsvar). I forvejen mangler man stadig Andreas Bjelland (forsvar).

LIVE: Følg kampen direkte på ekstrabladet.dk

Mon ikke et formstærkt Vitesse-mandskab kan udnytte det. Gæsterne er en positiv overraskelse i Æresdivisionen, og stortrives på udebane, hvor man i endnu højere grad kan lukrere på hurtige omstillinger og en skarp frontlinie. Selvom man dog her har haft et formdyk i takt med at man har etableret sig i toppen og modstanderne i højere grad går defensivt til værks.

Det kunne også være et problem i dag, hvis det ikke lige var fordi Twente rent faktisk ligner et hold, der har brug for en sejr og et vendepunkt. Det vil næppe være i overensstemmelse med selvopfattelse og fansenes krav at udgangspunktet bliver defensivt.

Heller ikke selvom det vil passe Vitesse ganske udemærket, at man ikke skal skabe kampen selv. Det er lige præcist derfor, at man lige nu det hold, der har klaret sig klart bedst mod de andre hold i den øverste del af tabellen (7-4-2). Til sammenligning står Twente med 4-3-5 i kampe mod hold fra den øverste del af tabellen.

Formen er fin med 3-1-0 i de seneste fire, herunder 2-2 mod PSV og senest 2-0 over Utrecht.

Læs også spilforslaget:

Se også: Spansk frokostunderholdning

Mandskabsmæssigt er der ingen større problemer. Faktisk tværtimod. Træner Fred Rutten har nærmest et luksusproblem efter at stamspilleren Theo Janssen (midtbane) er med igen efter tre spilledages karantæne.

Ud over at Vitesse ikke har besejret Twente siden 2005, så er det umiddelbart svært at forstå, hvorfor Twente skal have være så solid favorit i eftermiddagens kamp. Vitesse har både momentum og skarphed på sin side og kan således godt tage point med hjem.

Hvad spiller du på i dag? Del dine tip i kommentarfeltet under artiklen eller i vores Facebook-gruppe.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere