Spansk frokostunderholdning

Både Athletic Bilbao og Valencia kan score i den tidlige kamp i Primera

Valencia gæster et såret Athletic Bilbao-mandskab, men har selv store defensive udfordringer. Det kan udløse mål i begge ender af dagens tidlige, spanske opgør. (Foto: AP/Peter Dejong)
Valencia gæster et såret Athletic Bilbao-mandskab, men har selv store defensive udfordringer. Det kan udløse mål i begge ender af dagens tidlige, spanske opgør. (Foto: AP/Peter Dejong)

Spilforslag En 14. plads var næppe hvad tilhængerne af Athletic Bilbao havde sat næsen op efter før sæsonstarten, men det er ikke desto mindre det aktuelle facit. En gentagelse af sidste sæsons 10. plads er ikke uden for rækkevidde, men der skal i så fald langt bedre resultater til end det, der vises lige i øjeblikket.

Vel blev det 1-0 på udebane over Osasuna sidst, men det var blot sejr nummer to siden jul, og den normalt så solide hjemmebane har budt på fire nederlag i de seneste fem.

Nu kommer så en ny chance for oprejsning. Valencia kommer fra en skuffelse i Champions League, og stiller med en svækket defensiv, hvor både Adil Rami (forsvar), Joao Pereira (forsvar) og Ricardo Costa (forsvar) er ude, hvilket vil sige, at gæsterne er uden de tre forsvarsspillere, der har fået flest minutter i Primera i denne sæson. Andres Guardado (forsvar/midtbane), der spillede venstre back mod Levante (2-2) i seneste ligakamp er ude med karantæne.

Netop de mange defensive fravær gør, at spil på udeholdet bliver en noget risikabel affære. Til gengæld kan det snildt bane vejen for mål i begge ender af banen.

Fraværene betyder, at Jeremy Mathieu og Victor Ruiz danner duo i det centrale forsvar. Nøjagtigt som mod Levante, hvor man lukkede to mål ind. Mathieu har grundet skader ikke spillet så meget i denne sæson, mens Victor Ruiz er startet inde i 16 kampe, hvor han kun har været med til at holde nullet én gang.

På backpladserne bliver det Antonio Barragan (forsvar) og Aly Cissokho (forsvar). Sidstnævnte er med igen efter en enkelt kamps fravær og tager over på den venstre back-plads, som karantæneramte Guardado spillede sidst.

Offensivt er det et klart plus for dette spil, at topscorer Roberto Soldado (angreb) er med, selvom han op til weekenden har været ramt af sygdom.

LIVE: Følg kampen direkte på ekstrabladet.dk

Hos Athletic Bilbao er Fernando Llorente fortsat ude i kulden. Han skifter til Juventus efter denne sæson, og har stort set kun været brugt som indskifter. I stedet er Aritz Aduriz (angreb) førstevalg på toppen. Han blev hentet i netop Valencia og gjort det fornuftigt med 12 mål i 25 kampe. Han er dog ikke på niveau med en Llorente i topform, og det er medvirkende årsag til hjemmeholdets problemer i denne sæson.

I forhold til spil på mål i begge ender, så er det ærgerligt at den offensive midtbanespiller Ander Herrera (midtbane) afsoner karantæne. Til gengæld er vigtige Iker Muniain (midtbane/angreb) med igen, ligesom man fortsat er uden Fernando Amorebieta (forsvar) og Carlos Gurpegi (forsvar/midtbane), hvilket svækker defensiven.

De to mandskaber har for vane at give hinanden nogle målrige kampe, hvor der har været mindst to mål i hver af de seneste 11. Det har ikke altid været med mål i begge ender af banen, men betingelserne peger i den retning denne gang.

Hvad spiller du på i dag? Del dine tip i kommentarfeltet under artiklen eller i vores Facebook-gruppe.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere