De leverer mål i aften

Både Admira og Red Bull Salsburg har været leveringsdygtige i målrige kampe i denne sæson og de kan passende give hinanden en mere af slagsen i aften

Salzburg-træner Roger Schmidt måtte tre gange se en føring sat over styr mod Rapid Wien i weekenden. Nu skal det revancheres mod Admira. (Foto: AP/Michael Will)
Salzburg-træner Roger Schmidt måtte tre gange se en føring sat over styr mod Rapid Wien i weekenden. Nu skal det revancheres mod Admira. (Foto: AP/Michael Will)

13.01 - Kampen er blevet udsat grundt uforsvarlige baneforhold!

Spilforslag 59 procent af kampene i den østrigske Bundesliga er gået over 2,5 mål i denne sæson, og Admira har været den helt store bidragsyder.

68 procent af holdets kampe er gået over linien - 72 procent på hjemmebane - og intet hold kan samlet set mønstrer et højere målgennemsnit i sine kampe. Det står på 3,64. Tættest på kommer Red Bull Salzburg med 3,48, hvilket dog i højere grad skyldes enkelte, meget målrige kampe. Facit er 50 procent af udekampene er gået over 2,5 mål.

Uanset er det to hold, der forstår at levere både frivillig og ufrivillig underholdning i form af scoringer, og så er det nærliggende at tro på mål i aftenens kamp også.

Nøjagtigt som i de to foregående kampe i denne sæson, hvor det først blev 4-4 med Admira på hjemmebane og dernæst Salzburg-sejr på 5-0 i den omvendte kamp.

Helt så målrigt behøver det ikke blive igen, men mindst tre af slagsen synes tættere på end odds tilsiger. Uden at vi dog ligefrem slagter sparegrisen på det.

LIVE: Følg kampen direkte på ekstrabladet.dk

Admiras store problem har været defensiven, hvilket ikke synes væsentligt forbedret hen over vinterpausen. Foråret blev indledt med 1-2 på hjemmebane mod rækkens mindst scorende mandskab, Wiener Neustadt, og fulgt op med 0-4 ude mod topholdet Austria Wien.

Ind i mellem de to kampe testede man sig af mod FC Horn fra den næstbedste række og tabte 0-2. Godt nok i en kamp med flere eksperimenter undervejs, men det gav så heller ikke nogen umiddelbare svar på problemerne.

Red Bull Salzburgs defensiv fremstod heller ikke dirkefri i weekendens hjemmekamp mod Rapid Wien, hvor man tre gange satte en føring over styr, så det endte 3-3. Mest bemærkelsesværdigt var det at Rapid Wien evnede at score to gange i de sidste tyve minutter, hvor de spillede med en mand i undertal.

Red Bull Salzburg har tre tvungne afbud siden den kamp. Stamspillerne Kevin Kampl (midtbane/angreb) og Christoph Leitgeb (midtbane) er ude på grund af henholdsvis karantæne og skade, mens teenageren Valentino Lazaro (midtbane/angreb) blev alvorligt skadet og nu står til adskillige uger ude.

Det hæmmer naturligvis offensiven, hvor man i forvejen er uden den norske landsholdsspiller Håvard Nielsen (angreb) og har usikkerhed om Sadio Mane (angreb) på grund af influenza.

I defensiven savnes fortsat stamspilleren Rodnei. På plussiden nærmer Dusan Svento (midtbane) sig sæsondebut efter en lang skadespause. Han er dog næppe klar til 90 minutter.

Havde det ikke været for de mange offensive fravær, så kunne man sagtens forsvare spil på udeholdet, men her odds 1,55 (Unibet) trods alt i underkanten.

Admira har trods alt scoret 24 gange i 11 hjemmekampe, og når Salzburgs defensiv kan lukke to mål ind trods foran én mand i overtal, så kan det også gå galt i aften.

Så er det trods alt mere interessant at gå efter målene. Nøjagtigt som det har været tilfældet i de foregående, indbyrdes kampe siden Admira rykkede op i den bedste række i 2011. Fem ud af seks gange er det endt med over 2,5 mål.

Landsholdsrutine ikke nok
Hjemmeholdet benyttede vinterpausen til at opruste. Blandt andet med tilgang af den tidligere østrigske landsholdsmålmand Jürgen Macho (mål), der straks er gået ind som førstevalg. Uden at det altså umiddelbart fik lukket defensiven. Også Christoph Schösswendter (forsvar) og Daniel Lucas (angreb) blandt de nye har fået spilletid fra start. Sidstnævnte er et yderst interessant navn efter at han har vist stor målfarlighed i den næstbedste række i de to seneste sæsoner.

Han er hentet ind som afløser for Marcel Sabitzer (angreb), der var fast mand i efteråret, men nu tørner ud for Rapid Wien.

Eneste fravær til aftenens kamp synes at være nyerhvervede Matus Mikus (angreb), der ind til videre kun har været benyttet som indskifter.

Hvad spiller du på i dag? Del dine tip i kommentarfeltet under artiklen eller i vores Facebook-gruppe.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere