Her bliver mål en mangelvare

Aberdeen sprudler ikke i første halvleg på hjemmebane, og det samme gælder for Ross County på udebane og så kan der såmænd sagtens stå 0-0 ved pausen i aften

Der skal ikke stilles forventning om fodbold på Champions League-niveau, når Aberdeen og Ross County tørner sammen i aften. Faktisk kan det gå hen og blive en halvtam affære. I hvert fald i de første 45 minutter. (Arkivfoto: AP/Armando Franca)
Der skal ikke stilles forventning om fodbold på Champions League-niveau, når Aberdeen og Ross County tørner sammen i aften. Faktisk kan det gå hen og blive en halvtam affære. I hvert fald i de første 45 minutter. (Arkivfoto: AP/Armando Franca)

Spilforslag Det er ikke fordi Aberdeen og Ross County har leveret sprudlende kampe mod hinanden i denne sæson, og spørgsmålet er om der venter en af slagsen i aften. Det bliver i hvert fald ikke næppe en kamp, der lokker tv-seere fra El Clasico. Med mindre man selvfølgelig har en forkærlighed til skotsk midteropgør med - formentligt - få mål og afviklet i temperaturer omkring frysepunktet.

Til gengæld gemmer der sig et fint lille spil i 0-0 ved pausen. Det er således to specialister i netop i den bedrift, der tørner sammen her.

Aberdeen står med 2-10-2 ved pausen i sine foreløbigt 14 hjemmekampe, mens Ross County står med 2-10-2 i 14 udekampe. Ser man nærmere på tallene, så afslører de, at Ross County har spillet 0-0 ved pausen i ni af de 14 udekampe, mens Aberdeen har gjort det i syv af de 14 hjemmekampe.

Det i sig selv er så iøjnefaldende en statistik, at det fortjener at blive testet af her med enten spil på X ved pausen eller spil på 0-0. Det lugter ikke at en målrig første omgang, og så er der måske ikke så megen grund til at gardere sig for 1-1 eller 2-2, men i stedet bare gå planken ud med 0-0 og leve med risikoen for at der så alligevel falder et enkelt mål før pausen.

Læs også spilforslaget:

Se også: El Clásico er lig med mål

Da de to hold mødtes i Aberdeen tidligere på sæsonen sluttede det 0-0 - og altså også 0-0 ved pausen - mens Ross County vandt 2-1 i den omvendte kamp, hvor det så godt nok stod 1-0 ved pausen. Målet sat ind som et selvmål i en første halvleg, der ret beset kun bød på halvanden stor målchance.

I det hele taget lukker de to hold ikke mange mål ind i de første 45 minutter, ligesom de heller ikke scorer mange mål selv. Aberdeens målscore ved pausen i hjemmekampene hedder 6-6 i 14 forsøg, mens Ross County står med 4-5 i 14 udekampe.

Ross County kommer som et af de mest formstærke hold i Premier League med 6-2-0 i de seneste otte kampe, hvor nullet er holdt i fire af de seneste fem. Truppen er uden nævneværdige fravær, hvilket er en stærkt medvirkende årsag til den opadgående formkurve.

Aberdeens form er ikke noget at skrive hjem om, hvilket i høj grad skyldes en manglende evne til at score mål. Bare tre mål i de seneste syv er det blevet til.

Stamspillerne Andrew Considine (forsvar) og Isaac Osbourne (midtbane) er fortsat skadesramte.

Hvad spiller du på i dag? Del dine tip i kommentarfeltet under artiklen eller i vores Facebook-gruppe.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere