El Clásico er lig med mål

Real Madrid og Barcelona plejer at score mål mod hinanden, og det kan også blive tilfældet i aften

Real Madrid har scoret to mål i hvert af de seneste fem besøg hos FC Barcelona og kan også score igen i aften, hvor Cristiano Ronaldo og co. skal forsøge at sikre sig en samlet pokalsejr over rivalerne. (Foto: AP/Andres Kudacki)
Real Madrid har scoret to mål i hvert af de seneste fem besøg hos FC Barcelona og kan også score igen i aften, hvor Cristiano Ronaldo og co. skal forsøge at sikre sig en samlet pokalsejr over rivalerne. (Foto: AP/Andres Kudacki)

Spilforslag Så er den her igen: Klassikeren i spansk fodbold. For ottende gang inden for de seneste 13 måneder står Real Madrid og Barcelona over for hinanden i 'El Clásico'.

Det ville forlængst have overskredet grænsen for det interessante, hvis det ikke lige var fordi de to mandskaber fortsat evner at give hinanden seværdige kampe.

En sådan er også i vente i aften, og som i de foregående kampe, så er det ikke uinteressant at satse på en målrig kamp. Man skal helt tilbage til april 2011 for at finde seneste indbyrdes opgør med mindre end to mål, hvilket vil sige, at der har været mindst to mål i de seneste 12 indbyrdes opgør.

Det har bookmakerne forlængst opdaget og derfor fåes kun odds 1,35-1,44 på over 2,5 mål. Det er trods alt ikke meget.

Det er det for så vidt heller ikke på spil på begge hold til at score, men her får man dog trods alt også muligheden for endnu en 1-1 kamp med.

Det har således også været normen, at begge hold scorer når de to hold tørner sammen. Det er sket i hver af de 11 seneste kampe, og ser man nærmere på betingelserne i aften, så bliver det måske endda en tand bedre.

Med Barcelonas soloridt mod det spanske mesterskab, så har Real Madrid kun pokalturnering og Champions League tilbage at kæmpe for. Det sidste vægtes naturligvis tungt, men i kongeklubben gør det mindst lige så ondt at have tabt terræn til Barcelona, og man ser derfor meget gerne rivalerne slået i en direkte duel og kan det samtidig kaste en pokaltitel af sig, så er det et lille plaster på såret.

Presset for en sejr i aften skal man altså ikke undervurdere.

LIVE: Følg kampen direkte på ekstrabladet.dk

For FC Barcelona handler det vanen tro om at vinde. Klubben pakker sig ikke ned og fedter noget hjem. Det ligger ikke i konceptet. Og da slet ikke på hjemmebane, hvor man kun har tabt én kamp i ordinær spilletid siden september 2010. Det enlige nederlag var i april sidste år og modstanderen netop Real Madrid (1-2).

Det kan altså meget vel gå hen og blive en ganske åben slagudveksling, hvor Real Madrid skal på tavlen efter 1-1 i det første møde.

Taktisk ligger det ret beset bedre til madrilenerne end den første kamp. Der bliver bedre muligheder for at spille på omstillinger, hvilket ikke nødvendigvis sikrer en sejr, men i hvert fald kan kaste mål af sig.

Måske af den grund har de indbyrdes kampe i Barcelona en tendens til at blive mere målrige end kampene spillet i Madrid. Ser man på scoringsgennemsnittet for de seneste fem hvert sted, så ligger det på 4,2 for kampene i Barcelona, men kun 3,2 på kampene i Madrid. Altså i gennemsnit ét mål mere per kamp i Barcelona.

Op til kampen i aften er det også værd at notere, at det ikke er to hold med en dirkefri defensiv, der tørner sammen.

FC Barcelona har ikke holdt nullet i 11 kampe i træk, hvilket er helt uhørt på de kanter. Så har Real Madrids forsvar faktisk stået bedre på det seneste, men dog heller ikke uden udfald. Senest lykkedes det Deportivo at finde vej til maskerne.

Der er få problemer hos hjemmeholdet, der kan vælge at stille i stærkeste opstilling. Det kan dog blive roteret lidt på holdet i lyset af at det er pokalkamp. Blandt andet ventes Jose Manuel Pinto at vogte målet i stedet for det normale førstevalg Victor Valdes. Carles Puyol (forsvar) var ikke med i weekendens kamp mod Sevilla (2-1), men er tilbage i aften.

Hos Real Madrid er Sergio Ramos (forsvar) med igen efter endt karantæne. Til gengæld mangler man fortsat Iker Casillas (mål), hvilket betyder, at målet - nøjagtigt som i den første kamp - vogtes af Diego Lopez. Xabi Alonso (midtbane) og Karim Benzema (angreb), der stod over i weekenden, er klarmeldt, og førstnævnte ligner en mand, der starter inde.

Ud over spil på mål af begge hold, så kan man overveje at spille Real Madrid til sejr på handicap +2 til odds 1,50 (Ladbrokes). De to hold plejer at give hinanden tætte kampe og kun i et af de seneste 11 opgør har afgørelsen været på mere end et enkelt mål. Barcelona har kun vundet to af de seneste syv hjemmekampe mod Real Madrid (begge gange med et enkelt mål), og bare vundet en af de seneste seks indbyrdes opgør (uanset bane), hvilket indikerer, at Real Madrid-træner Jose Mourinho efterhånden har fundet en opskrift, der virker mod rivalerne i nord.

Af samme årsag kan man naturligvis teste både spil på X2 til odds 2,25 hos flere bookmakere, men også Real Madrid til at score mindst to mål til odds 2,65 (Scandic). Det sidste har hovedstadsklubben faktisk præsteret de seneste fem gange de har gæstet FC Barcelona.

Hvad spiller du på i dag? Del dine tip i kommentarfeltet under artiklen eller i vores Facebook-gruppe.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere