Dyb krise i Eindhoven

Skadeslisten er lang, spillet fungerer ikke og resultaterne er elendige, så det kan også gå galt mod Veendam i aften

Der er stort set ingen lyspunkter for Eindhoven i øjeblikket og en ny skuffelse kan falde i aften. (Arkivfoto: AP/Manu Fernandez)
Der er stort set ingen lyspunkter for Eindhoven i øjeblikket og en ny skuffelse kan falde i aften. (Arkivfoto: AP/Manu Fernandez)

Kampen er udskudt, da banen er for medtaget af vintervejret!

Spilforslag Som det stod lysende klart i fredags, hvor Almere snød os med sejr over MVV, så er intet givet på forhånd i den næstbedste hollandske fodboldrække. Det skulle da lige være, at Sparta er i særklasse i øjeblikket og at Eindhoven er i store spillemæssige problemer.

Begge dele blev understreget igen i fredags, hvor Sparta hentede en stærk 4-1 sejr på udebane mod Volendam og Eindhoven leverede en ny, skræmmende elendig indsats mod Telstar og tabte med 0-2.

Det var 12. kamp i træk uden sejr (0-4-8) og det eneste lyspunkt er vel ret beset, at nedrykning ikke bliver et tema. Den nupper tvangsnedrykkede AGOOV.

Til gengæld ligner foråret så også bare noget, der skal overståes.

Spillet har ikke fungeret og resultaterne har været derefter. Træner Pascal Maas, der har status af midlertidig, kan med en vis rette pege på en lang fraværsliste, og den kan også få betydning i dag. Det koster således endnu mere, når der skal leveres med få dages mellemrum, sådan som tilfældet er i dag.

Og det ikke fordi arbejdsbetingelserne er blevet væsentligt bedre siden i fredags.

LIVE: Følg kampen direkte på ekstrabladet.dk

Fraværslisten tæller fortsat Josep Zweegers (forsvar), Timothy Durwael (forsvar), Sven van de Kerkhoff (midtbane), Fries Deschilder (midtbane), Jason Bordouxhe (midtbane/angreb), Josemar Makiavala (angreb), Soufiane Dadda (angreb) og Jelle van Kruijssen (angreb).

Den tidligere landsholdsspiller Theo Lucius (midtbane) blev hentet til i januar og skulle, trods sine efterhånden 36 år, have været med til at stabilisere tingene fra en plads på den defensive midtbane. Han er startet inde i de seneste fire kampe, hvor man så alligevel har skuffet stort. Han er så oven i købet tvivlsom til dagens kamp efter at han udgik mod Telstar i fredags. Truppen er derfor også suppleret op med 17-årige Vinnie Vermeer (forsvar/midtbane).

Læs også spilforslaget:

Se også: De vinder London-opgøret

Dagens modstander fra Veendam hentede fuldt ud godkendte 1-1 ude mod De Graafschap i fredags, og demonstrerede endnu engang, at man er blandt rækkens mere solide mandskaber. Man kan stadig nå at komme i playoff om oprykning, selvom det så nok ender med at blive på et yderligt mandat.

Det er kun blevet til ét nederlag i de seneste syv kampe og det faldt på udebane mod MVV, der kæmper med Sparta om den direkte oprykning. Man har gjort det fornuftigt mod rækkens dårligste hold og vandt blandt andet 1-0 over Eindhoven i den omvendte kamp tidligere på sæsonen.

Mandskabsmæssigt ændres næppe det store i forhold til fredagens kamp. Niek Loohuis (forsvar/midtbane), Danny Menting (midtbane), Menno van Elsas (angreb) og Robert Katschner (angreb) er ude med skader. Af dem er det kun Loohuis, der er bærende spiller, og han har siddet ude siden 21. december.

Det rene 2-tal kan spilles til odds 2,25 hos flere bookmakere, og holder værdi. Veendam er dog ikke et bedre udehold end at vi benytter en lille gardering. Med Asian Handicap -0,25 får vi halvdelen af indsatsen retur ved uafgjort.

Hvad spiller du på i dag? Del dine tip i kommentarfeltet under artiklen eller i vores Facebook-gruppe.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere