De vinder London-opgøret

Tottenham synes lige den tand stærkere end West Ham

Tottenham kan overtage tredjepladsen i Premier League med sejr over West Ham i aften. (Foto: AP/Bogdan Maran)
Tottenham kan overtage tredjepladsen i Premier League med sejr over West Ham i aften. (Foto: AP/Bogdan Maran)

Spilforslag Det skortede ikke på jubel på Boleyn Ground, da julemåneden blev kickstartet med sejr over rivalerne fra Chelsea, men siden har det været småt med gaver fra West Ham til tilhængerne.

2-2-7 lyder facit, hvor bedste resultat er sejren over Swansea, der dog på det tidspunkt befandt sig i et formdyk. Så har der faktisk været flere skuffelser med 1-2 ude mod Aston Villa senest.

Nu får man så en ny chance for at få skuden rettet op og genskabt til tro på tingene, når det gælder lokalopgøret mod Tottenham. Det kan blive vanskeligt.

Tottenham jagter en billet til Champions League, og ind til videre hentet lige så mange sejre ude (7-2-4) som hjemme (7-4-2). Holdet glimrer ved at gøre det godt mod hold fra den nederste del af tabellen (10-3-2), hvor det på udebanekontoen (5-2-1) kun er Manchester United, der har hentet flere sejre.

Til sammenligning har West Ham 2-3-7 mod hold fra den øverste del af tabellen, hvor man dog så retfærdigvis har gjort det klart bedst hjemme med 2-2-3.

Nu betyder den slags statistik ikke nødvendigvis helt så meget, når der er tale om et lokalopgør, men for Tottenhams vedkommende, så er det en understregning af, at man også præsterer på fremmed græs og det er selvsagt vigtigt, når vi nu jagter udesejren i aften.

Tottenham spillede udekamp mod Lyon (1-1) i Europa League i torsdags, men fik altså lidt længere tid at restituere i, og fokus har hele tiden været på Premier League. Noget der ikke er blevet mindre efter at Chelsea tabte i går. Det åbner således op for den vigtige tredjeplads, som Tottenham kan rykke op på med en sejr i aften.

I særdeleshed, når der forude venter et par meget vanskelige ligakampe mod Arsenal og Liverpool.

Mandskabsmæssigt er der få problemer hos hjemmeholdet. Der har været lidt usikkerhed om stamspilleren Joey O'Brien (forsvar), der udgik mod Aston Villa, men han ser ud til at blive klar til at starte inde. Stærke folk som James Collins (forsvar) og George McCartney (forsvar) nærmer sig comeback, men starter formentligt på bænken.

Specielt Collins har været savnet.

LIVE: Følg kampen direkte på ekstrabladet.dk

Tottenham er fortsat uden Younes Kaboul (forsvar), Sandro (midtbane) og Jermaine Defoe (angreb). Sidstnævnte er det seneste forfald efter at han udgik med en skade mod West Bromwich i starten af måneden. Han ville selvsagt have pyntet gevaldigt på holdkortet og en af grundene til at vi trods alt ikke kaster os ud i det rene 2-tal, men garderer med Draw No Bet, hvor pengene kommer retur ved uafgjort.

Tottenham vader således ikke i offensive alternativer, og meget synes nu at hænge på formstærke Gareth Bale. Waliseren er så til gengæld også så målfarlig i øjeblikket, at man kan overveje at stikke ud på ham til at nette igen til odds 2,40 (Bet365).

Med tanke på, at det er et lokalopgør, at Tottenham er uden Defoe og trods alt har spillet en hård Europa League-kamp i torsdags, så skal man ikke helt afvise, at West Ham kan få point ud af aftenens kamp. Derfor bliver det den forsigtige variant med Draw No Bet til en beskeden indsats.

Hvad spiller du på i dag? Del dine tip i kommentarfeltet under artiklen eller i vores Facebook-gruppe.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere