Alcorcon giver ikke noget væk

Takket være en uhyre stærk hjemmebane holder Alcorcon sig inde i oprykningskampen til den bedste spanske fodboldrække

Alcorcon vil gerne op og spille med i den bedste spanske fodboldrække, og muligheden lever stadig. Grundlaget er lagt på en yderst stærk hjemmebane. (Arkivfoto: AP/Martin Meissner)
Alcorcon vil gerne op og spille med i den bedste spanske fodboldrække, og muligheden lever stadig. Grundlaget er lagt på en yderst stærk hjemmebane. (Arkivfoto: AP/Martin Meissner)

Spilforslag Vi havde også fat i Alcorcon sidst de spillede på hjemmebane for to uger siden. Dengang var modstanderen Las Palmas, der blev besejret med 3-1 til to gange pengene.

Nu venter en hjemmekamp mod et på papiret dårligere mandskab og så får vi alligevel næsten to gange pengene endnu engang. Det skal næsten ikke gå ubemærket hen.

Alcorcon er trods alt et uhyre stærkt hjemmehold med 10-2-0 i 12 kampe i denne sæson. Faktisk er det kun blevet til ét nederlag på hjemmebane siden november 2011. Det faldt mod Real Valladolid i sidste sæsons oprykningsfinale i Segunda Division.

Nu betyder det ikke nødvendigvis, at man bare sikrer sig endnu en sejr, for Sporting Gijon har ind til nu vist sig som et hold, der kan drille på udebane. 2-5-5 i 12 udekampe er dog ikke direkte skræmmende, og kun to af de 11 point på udebane er hentet mod hold, der aktuelt ligger i den øverste del af tabellen. Mest bemærkelsesværdig var det ene point ude mod Cordoba tilbage i december, hvor man fik vendt 0-1 til 1-1 selvom man var en spiller i undertal.

I forhold til den bedrift er man så i aften uden de to stamspillere Oscar Trejo (midtbane), Ignacio Nacho Cases (midtbane) og Mandi (midtbane). De to første var også i startopstillingen sidst (0-2 mod Elche), mens Mandi sad på bænken.

Topscorer David Rodriguez (angreb) blev sendt ud på bænken sidst, hvor træner Jose Ramon Sandoval forsøgte sig med en alternativ opstilling. Rent offensivt var det ikke umiddelbart en succes, så han er formentligt tilbage i startopstillingen i dag.

LIVE: Følg kampen direkte på ekstrabladet.dk

Alcorcon fik også 1-1 mod Cordoba på udebane, men var reelt set ganske tæt på at få fuldt udbytte, hvilket ville have været kærkomment i den tætte topstrid. En sejr ville ikke have været helt ufortjent, for man stod ganske solidt i defensiven. Noget der ellers mest har fungeret på hjemmebane. Til gengæld giver det yderligere tro på, at man kan ende med at spille sig op i Primera. Andenpladsen er så absolut inden for rækkevidde, hvis man begynder at plukke point på udebane.

Her er det dog hjemmebane, og her er der ikke megen slinger i valsen. Det er der heller ikke mandskabsmæssigt med kun Victor Laguardia (forsvar) og Fernando Moran (midtbane) ude. Kun førstnævnte er stamspiller og han har siddet ude den seneste måneds tid.

Hvad spiller du på i dag? Del dine tip i kommentarfeltet under artiklen eller i vores Facebook-gruppe.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere