Her er hjemme ikke bedst

Clermont har haft det ualmindeligt svært på hjemmebane i denne sæson, og det kan Dijon udnytte til at hive point med hjem

Clermont har svært ved at vinde sine hjemmekampe, og det kan blive til endnu et pointtab, når Dijon kommer på besøg i aften. (Arkivfoto: AP/Vadim Ghirda)
Clermont har svært ved at vinde sine hjemmekampe, og det kan blive til endnu et pointtab, når Dijon kommer på besøg i aften. (Arkivfoto: AP/Vadim Ghirda)

Spilforslag Det har være op ad bakke for Clermont længe, og klubben fra det centrale Frankrig kan vel dårligt kalde sig ude af nedrykningsfare. To sejre i de seneste 11 kampe er magert, og man er ikke overraskende kommet til kort mod de bedste i rækken.

Mere overraskende er det, at man har hentet flere point ude (4-5-4) end hjemme (2-4-6), hvilket dog så er så desto mere grund til at overveje spil på point til Dijon i aften.

Gæsterne er godt nok heller ikke noget stort udehold (3-4-5), men man viser dog her opadgående formkurve og kvalitetsmæssigt så hører man til i den øverste halvdel.

Afstanden til den direkte oprykning er fem point, hvilket man kan nå, hvis ellers der sættes en stærk slutspurt ind i foråret, og det betyder, at der ret beset ikke er råd til at smide point mod de dårligste hold. Heller ikke på udebane.

Det var måske medvirkende årsag til sejre ude over Gazélec Ajaccio (2-0) og Sedan (1-0) i de to seneste udekampe. At man så gik ud og tabte 0-2 på hjemmebane til Monaco i den seneste kamp var en streg i regningen, men ret beset kan de færreste på forhånd kalkulere med point mod rækkens stærkeste mandskab.

Clermont er en opgave af en helt anden kaliber og Dijon skal have bedre mulighed for point end odds tilsiger.

LIVE: Følg kampen direkte på ekstrabladet.dk

Siden sidst er Clermont uden stamspilleren Marvin Esor (forsvar) på grund af karantæne. Ligeledes vigtige Nicolas Bayod (midtbane) afsoner sin anden karantænedag og mangler derfor også.

Stamspilleren Jacques Salze (forsvar) har været langtidsskadet og nærmer sig comeback, men det kommer ikke i dag.

På plussiden tæller comeback til Eugene Ekobo (forsvar) og Yannis Salibur (midtbane), der begge ventes at starte inde.

Dijon mangler både Wiliam Remy (forsvar) og Cedric Varrault (forsvar), hvilket er lidt en streg i regningen. På plussiden er den vigtige kantspiller Thomas Guerbert (midtbane) ved at være klar til at starte inde igen efter indhop i de to seneste kampe, mens stamspilleren Brice Jovial (angreb) får comeback efter at have siddet ude de seneste tre kampe. Hvis Guerbert er oppe i fulde omdrejninger, så kan han gøre en forskel i aften.

Clermont fik senest demonstreret, hvor skrøbelige de i virkeligheden er, da de smed en 1-0 føring mod Tours trods 11 mod 10 i stort set hele anden halvleg. Det endte 1-2 og spørgsmålet er om ikke det facit har gjort mere ondt på selvtilliden end Dijons tilsvarende nederlag til Monaco.

Netop Dijons kamp mod Monaco blev spillet mandag, og derfor har gæsterne haft færre dage til at restituere i. Når det er sagt, så er kvaliteten på gæsternes side og odds 1,73 på at det lykkes at hive point med hjem ser faktisk ganske fornuftigt ud.

Hvad spiller du på i dag? Del dine tip i kommentarfeltet under artiklen eller i vores Facebook-gruppe.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere