Tyrkerne tager første stik

Galatasaray med nyindkøbte Wesley Sneijder og Didier Drogba sender Schalke 04 hjem med et nederlag

Didier Drogba er ny mand i Galatasaray og kan blive manden, der fælder Schalke 04 i aften. (Foto: AP)
Didier Drogba er ny mand i Galatasaray og kan blive manden, der fælder Schalke 04 i aften. (Foto: AP)

Spilforslag Udbuddet er ikke voldsomt i dag, men der er dog europæisk fodbold på menuen, og så bliver det her, der skal stikkes ud.

Dortmund og i særdeleshed Bayern München åbnede forårets Champions League-kampe med et signal om, at tysk fodbold kan have en kommende Champions League-vinder.

I så fald er det nok mere tvivlsomt om Schalke 04 kommer til at blande sig. De er godt nok også nået til 1/8-finalerne og var vel ret beset ikke helt utilfredse, da Galatasaray blev trukket som modstander.

Det kan så alligevel godt ende med, at de ryger ud.

Schalke 04 er således slet ikke på samme niveau som i sidste sæson, og er derfor også bare nummer ni i Bundesligaen. På bænken sidder den relativt uprøvede Jens Keller, der tog over efter Huub Stevens i december, og bedømt på resultaterne ind til nu, så synes han ikke langtidsholdbar.

Rygterne svirrer allerede nu om en forestående fyring, hvis ikke spil og resultater bliver drastisk forbedret.

Bare en enkelt sejr er det blevet til i seks kampe og det var en lettere dramatisk af slagsen med 5-4 på hjemmebane over Hannover 96.

Der venter en endnu vanskeligere opgave her.

LIVE: Følg kampen direkte på ekstrabladet.dk

Galatasaray topper den tyrkiske liga, og stiller op til foråret med en væsentligt forstærket offensiv efter tilgang af Wesley Sneijder (midtbane) og Didier Drogba (angreb).

Sidstnævnte debuterede i fredags med de sidste 27 minutter mod Akhisar Belediyespor, hvorefter han scorede og var medvirkende årsag til yderligere et mål. Den rutinerede angriber var i sidste sæson en afgørende faktor for Chelsea på vejen mod englændernes triumf i Champions League og kan blive en nøglespiller for tyrkerne.

Tyskernes fraværsliste er fortsat lang. Lars Unnerstall (mål), Kyriakos Papadopoulos (forsvar), Atsuto Uchida (forsvar), Ibrahim Afellay (midtbane/angreb), Christoph Moritz (midtbane) og Ciprian Marica (angreb) er alle skadede, mens nyerhvervede Raffael (midtbane) er spærret. Specielt de defensive kræfter ville banke på til startopstillingen, ligesom Afellay kunne have gjort en forskel i de omstillinger, som tyskerne skal satse på i Istanbul.

Vigtige Klaas-Jan Huntelaar (angreb) var ikke med i weekendens kamp mod Mainz (2-2) på grund af en øjenskade, men meldes kampklar til i aften. Det er et klart plus for tyskerne.

Galatasaray er uden langtidsskadede Tomas Ujfalusi (forsvar), hvilket man har vist, at man kan håndtere. Værre er det hvis Johan Elmander (angreb) som det ventes må melde forfald. Svenskeren ville dog uanset ikke være selvskreven til startopstillingen med Drogbas ankomst.

Galatasaray var ikke helt så overbevisende på hjemmebane i gruppespillet, som man kunne have forventet (1-1-1), men er normalt ganske solide på eget græs Schalke 04 var bedre på udebane i gruppespillet end man kunne have forventet (2-1-0) og heri ligger måske den største årsag til det udbudte odds på hjemmesejr.

Det ændrer dog ikke på, at tyrkerne er forstærket, mens tyskerne stadig har spillemæssige problemer, der ikke er blevet mindre med trænerskiftet.

Hvad spiller du på i dag? Del dine tip i kommentarfeltet under artiklen eller i vores Facebook-gruppe.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere