Oldham svigter i ligaen

Trods succes i FA Cup'en, så kniber det ganske gevaldigt i ligakampene og en ny nedtur kan komme mod Yeovil

Bolden triller den rigtige vej for Oldham i FA Cup'en, men i ligaen kniber det gevaldigt. (Arkivfoto: Srdjan Ilic/AP)
Bolden triller den rigtige vej for Oldham i FA Cup'en, men i ligaen kniber det gevaldigt. (Arkivfoto: Srdjan Ilic/AP)

!Kampen er aflyst på grund af kraftigt snevejr

Spilforslag Det er stilhed før stormen denne mandag, hvor der ikke er ret meget på programmet, men til gengæld udsigt til en uge med blandt andet landskampe på onsdag.

Vi nøjes i første omgang med at kigge en enkelt dag frem, og til tirsdagens kampe i den engelske League1. Her synes Yeovil en kende undervurderet i udekampen mod Oldham, der modsat måske får lige vel meget kredit efter sensationssejren over Liverpool i FA Cup'en.

Det er trods alt et møde mellem nummer et og nummer sidst på formbarometret og et møde mellem et ganske sløjt hjemmehold (3-3-8) og ganske habilt udehold (7-1-6).

Yeovil stormer for sin del opad i tabellen, og understregede det med 3-0 over Brentford i lørdags. Femte ligasejr på stribe og den sjette i de seneste syv.

Succesen er grundlagt på et højt bundniveau og hjulpet godt på vej af Patrick Madden (angreb), der har været fuldstændigt ustyrlig i offensiven. Med syv mål i de seneste fire kampe har han været en ganske afgørende faktor. Samlet er han på 14 mål i 18 kampe siden ankomsten i oktober.

LIVE: Følg kampen direkte på ekstrabladet.dk

Oldham gjorde sig positivt bemærket med 3-2 sejr over Liverpool i FA Cup'en, hvilket kom i kølvandet på en udesejr over Nottingham Forest i samme turnering. Det vidner om potentiale. Det slår bare overhovedet ikke igennem i ligaen, hvor man ind i mellem de to pokaloverraskelser har skuffet stort.

0-1-8 i de seneste ni kampe skidt, og skulle man tro at en sejr over Liverpool kunne vende skuden, så var det i hvert fald ikke tilfældet i første omgang. Lørdag blev det således 1-3 ude mod Walsall i en kamp, hvor man spillede klassisk britisk med lange bolde frem i Walsalls felt og kom foran på et hovedstødsmål, men til gengæld heller ikke havde ret meget andet at byde ind med.

I sidste ende var det fuldt fortjent, at Walsall triumferede. Den temmeligt fantasiforladte indsats kostede søndag manager Paul Dickov jobbet. Nu er spørgsmålet så, hvem der skal tage over. Det står i skrivende stund ikke klart, og man har således et Oldham-mandskab, der er i formkrise og i et vadested rent managermæssigt. Det sidste udløser sjældent en positiv reaktion på banen.

Mandskabsmæssigt er hjemmeholdet ganske hårdt ramt i offensiven med Christian Montano (midtbane/angreb), Robbie Simpson (angreb) og Matt Smith (angreb) ramt af skader, mens Dean Furman (midtbane) først lige er landet efter Africa Cup of Nations og derfor ikke er selvskreven til en plads i startopstillingen. Youssuf M'Changama (midtbane), der har været mere ude og inde af holdet i denne sæson, er ligeledes skadesplaget.

De mange skader er forsøgt løst med leje af Lee Barnard (angreb) og Chris Iwelumo (angreb), hvor førstnævnte scorede i weekenden. Problemet er, at de to herrer ikke i sig selv løser det offensive problem, hvor der bliver skabt for få chancer ud over de mange lange bolde, der sparkes fremad banen.

Defensivt har tabet af Reece Wabara (forsvar) efterladt et hul på højre back. Han var lejet ind fra Manchester City og fast mand ind til sidste uge, hvor han tog hjem til City og efterfølgende solgt til Blackpool.

Få skadesproblemer
Yeovil har ikke mange skadesproblemer. Stamspilleren Matthew Dolan udgik mod Brentford og er tvivlsom. Den unge lejesvend fra Middlesbrough har gjort det glimrende siden ankomsten for en måned siden, og vil pynte på holdkortet. Dog har Yeovil også haft succes uden ham.

Ud over Dolan er truppen i januar også blevet suppleret med Kevin Dawson (midtbane), der ligeledes er gået direkte ind i startopstillingen samt Joe Edwards (forsvar) og Kwesi Appiah (angreb), der ind til videre har ageret som indhoppere.

Der har ikke været nogen nævneværdige exit, så Yeovil fremstår samlet set styrket, hvilket kan være med at forklare den fortsatte stribe af gode resultater.

Set over hele sæsonen er Oldham det hold, der har klaret sig dårligst på hjemmebane mod hold fra den øverste del af tabellen (0-1-6). Yeovil kan ikke prale af at være de bedste på udebane mod hold fra den nederste del af tabellen, men har dog gjort det hæderligt (3-1-2).

Yeovil vandt det omvendte opgør 22. december med 4-1 og selvom Oldham naturligvis viste et større potentiale end placeringen indikerer med sejr over Liverpool, så er det svært at se, at der ikke skulle være værdi i odds 2,80 på 2-tallet.

Hvad spiller du på i dag? Del dine tip i kommentarfeltet under artiklen eller i vores Facebook-gruppe.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere