Gremio sparer stjernerne

Det bliver ikke et Gremio-mandskab i stærkeste opstilling, og det kan lokalrivalerne fra Internacional udnytte søndag aften

Leandro Damiao og holdkammeraterne i Internacional får næppe bedre muligheder for at slå lokalrivalerne fra Gremio end netop søndag, hvor Gremio vælger at spare flere bærende kræfter. (Foto: AP/Felipe Dana)
Leandro Damiao og holdkammeraterne i Internacional får næppe bedre muligheder for at slå lokalrivalerne fra Gremio end netop søndag, hvor Gremio vælger at spare flere bærende kræfter. (Foto: AP/Felipe Dana)

Spilforslag Man skal være varsom med at spille på kampe i Brasilien så tidligt på sæsonen, for der er mange dagsordener i klubberne, der forsøger at jonglere med ganske store trupper og dosere ressourcerne rigtigt til både regionalmesterskaber, eventuelle, internationale kampe og så iøvrigt en lang sæson.

Med de internationale kampe som klart vigtigst lige nu. Det fik man et glimrende bevis på, da Gremio i fredags sendte noget, der mest af alt lignede et forstærket ungdomshold til kampen mod Sao Luiz, der på ingen måde er en sværvægter i Brasilien. Gremio tabte 0-4.

Det kunne næsten ikke gå anderledes, når nu alle stamspillerne skulle bruges dagen forinden i returkampen mod LDU Quito i Copa Libertadores, hvor man så endda måtte ud i straffesparkskonkurrence.

Nu skal man - bare to dage senere - spille igen. Denne gang mod Internacional, der ikke er optaget af internationale kampe, og i øvrigt blev forskånet for at spille i fredags. Holdet var senest i ilden i onsdags, og må derfor forventes at være væsentligt bedre restitueret.

En ting er dog fysikken, når det her gælder to rivaliserende klubber, der hører til blandt landets bedste. Noget andet er, at Gremio endnu engang ser ud til at stille uden en række af de bedste.

Vel gjorde 0-4 øretæven så ondt, at klubboss Rui Costa har anmodet træner Vanderlei Luxemburgo om at stille med et stærkere hold til kampen mod rivalerne, men skal man tro de brasilianske medier, så bliver det nu ikke til stort indryk af stamspillere.

Af de spillere, der var med fra start i Copa Libertadores i torsdags og som man må formode er den foretrukne startopstilling p.t., er det kun Bressan (forsvar), Fernando (midtbane) og Alex Telles (midtbane), der tippes at starte inde mod Internacional. I startopstillingen kommer formentligt yderligere tre-fire stykker, der sad på bænken i torsdags.

Læs også spilforslaget:

Se også: Ray Lewis-factor kan blive penge værd

Internacional har op til den nye sæson engageret legenden Dunga til trænerjobbet, og han får søndag lov til at prøve sit første rigtigt store lokalopgør i spidsen for sin nye klub. Hans start har været på det jævne, men han ved også, at en sejr her kan give et ikke uvæsentligt løft. Derfor bliver der ikke sparet spillere.

Startopstillingen bliver tæt på noget af det stærkeste, der har været præsenteret ind til nu i regionalmesterskaberne. Det vil sige meget tæt på samme hold, som i onsdags spillede 0-0 mod Novo Hamburgo. Denne gang dog muligvis med rutinerede Indio i forsvaret i stedet for nyerhvervede Ronaldo Alves.

Internacional og Gremio har for vane at spille tætte kampe, hvor det seneste i december endte 0-0. Internacional har dog forstærket sig op til sæsonen og ser faktisk bedre rustet ud nu end dengang.

Når det så lige nu også tegner til at Gremio ikke stiller med sine bedste kan det sagtens tippe sejren til Internacional.

Det skal noteres, at kampen ikke spilles på Internacionals normale hjemmebane, men på Estádio Colosso da Lagoa, da Estádio Beira-Rio er under modernisering frem mod VM-slutrunden i 2014.

Med alle de forbehold, der hører sig til, når det gælder kampe i de brasilianske regionalmesterskaber, så ser betingelserne lige nu så gunstige ud for sejr til Internacional, at odds 1,91 har værdi. Vi slagter dog ikke sparegrisen.

Hvad spiller du på i dag? Del dine tip i kommentarfeltet under artiklen eller i vores Facebook-gruppe.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere