Hjemmeholdet vinder bundkampen

Mirandes har fået ny tro på tingene og møder et svækket og formsvagt Xerez-mandskab

Det er ikke ligefrem fodbold på Champions League-niveau, der diskes op med, men mindre kan også gøre det, når Mirandes tager imod Xerez i bundkamp i Segunda Division. (Arkivfoto: AP/Thanassis Stavrakis)
Det er ikke ligefrem fodbold på Champions League-niveau, der diskes op med, men mindre kan også gøre det, når Mirandes tager imod Xerez i bundkamp i Segunda Division. (Arkivfoto: AP/Thanassis Stavrakis)

Spilforslag Ikke den nemmeste søndag, så spenderbukserne bliver i klædeskabet.

Mirandes har ikke siddet på hænderne i januars transfervindue og forstærket truppen med fire nye spillere, hvoraf i hvert fald de tre synes at forstærke holdet, og man i særdeleshed kan gå hen og få stor glæde af kantspilleren Luis Moran, hvis han kan ramme samme niveau som han havde hos Sporting Gijon for et par sæsoner siden. Han har senest været fast mand hos AEK Larnaca på Cypern.

Fire spillere er rejst, men det var ikke bærende kræfter, og dermed fremstår man lige nu bedre rustet til foråret. Humøret fejler heller ikke noget med to sejre i de to seneste kampe og dermed 2-2-0 efter årsskiftet.

Læs også spilforslaget:

Se også: Ray Lewis-factor kan blive penge værd

Holdets store problem i denne sæson har været en manglende evne til at afgøre kampene, men det har man været bedre til i de seneste kampe, og de nye ansigter kan meget vel være med til at løfte holdet fremad banen. Ud over Moran har man også hentet den offensive midtbanespiller Sergio Suarez i Las Palmas, mens Antonio Martinez er kommet til fra Real Madrids B-hold. Han har tidligere haft pænt med succes som lejesvend i Mirandes.

I dag skal det vise sig om der rent faktisk er kommet mere at skyde med, når formsvage Xerez kommer på besøg. Gæsterne er uden sejr i 11 kampe i træk, og har startet 2013 ualmindeligt tungt. De seneste tre kampe er alle tabt med to mål, og man aner, at den dårlige defensiv kan ende med at koste en nedrykning.

LIVE: Følg kampen direkte på ekstrabladet.dk

Januar er blevet benyttet til at forstærke truppen med Ernesto Galan (forsvar) samt angriberne Javier Patino (angreb) og Bartholomew Ogbeche (angreb). Beslutningen om at hente to angribere er for så vidt forståeligt nok, for der er kun scoret 22 mål i 23 kampe. Til gengæld havde tilhængerne nok håbet på flere forstærkninger til defensiven.

I særdeleshed når man i januar tog afsked med Alvaro Silva (forsvar). Transfervinduet bød også på afsked med stamspillerne Israel og Tato, der gør sig på henholdsvis højre midtbane og offensiv midtbane.

Samlet set står man ret beset ikke meget bedre rustet end før årsskiftet, og så er det i øvrigt kun Ogbeche, der står til spilletid i dagens kamp. Siden sidst er der flere ændringer i startopstillingen. Hverken Manuel Ruz (forsvar), Redondo (forsvar) eller Alvaro Rey (midtbane) er med i truppen, og man kigger også forgæves efter den normale førstekeeper Chema Jimenez (mål) samt stamspilleren Jose Rueda (midtbane).

Alt i alt en noget amputeret trup.

Læs også spilforslaget:

Se også: Gremio sparer stjernerne

Det ville ligge lige til højrebenet for Mirandes, men her er det værd at notere, at hjemmeholdet trods alt også har sine fravær at slås med. Dog ikke nogen friske i forhold til sidst, hvor man leverede en ganske overbevisende indsats mod Recreative Huelva og vandt 2-1.

Mirandes vandt det omvendte opgør med 4-0, så selvom man sidder lidt med en grad af usikkerhed om hjemmeholdets offensive skarphed, så har man i hvert fald her demonstreret, at man kan score mod bundholdet. Det må de meget gerne gøre igen til et ganske fint odds 1,97 efter kommission.

Hvad spiller du på i dag? Del dine tip i kommentarfeltet under artiklen eller i vores Facebook-gruppe.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere