Englands farligste gæster

Doncaster har vundet flere kampe på udebane end noget andet hold i de fem bedste engelske rækker og kan vinde igen i eftermiddag

Doncaster har været stærke på udebane i denne sæson, og det kan meget vel blive til endnu en sejr på fremmed græs i eftermiddag. (Arkivfoto: Alvaro Barrientos)
Doncaster har været stærke på udebane i denne sæson, og det kan meget vel blive til endnu en sejr på fremmed græs i eftermiddag. (Arkivfoto: Alvaro Barrientos)

Spilforslag Doncaster trak bundproppen i The Championship i sidste sæson, og var spået en tung sæson i League1. Det er gået stik modsat, og Doncaster har nu sat kursen mod en hurtig tilbagevenden til den næstbedste række.

Opskriften har blandt andet været en yderst solid defensiv og hurtige omstillinger, hvilket i særdeleshed har været effektivt på udebane. Så effektivt, at Doncaster lige nu er det mest vindende udehold i de fem bedste engelske fodboldrækker med 10-3-1 i 14 forsøg.

Ser man isoleret på udebaneresultaterne mod hold fra den nederste del af tabellen, så er facit 7-1-0, hvilket faktisk er endnu mere imponerende alt den stund, at det defensive udgangspunkt ikke nødvendigvis fungerer mod hold, der heller ikke selv vover så meget.

I eftermiddag venter Bury fra tabellens tunge ende. Et hjemmehold, der står med beskedne 2-5-6 på eget græs. Kun to hold har vundet færre hjemmekampe i denne sæson.

Så rammerne ellers sat. En kamp mellem top og bund og en kamp mellem et af de svageste hjemmehold og det stærkeste udehold. Så må odds 2,44 efter kommission hos Betfair betegnes som ganske fin betaling på udesejren.

Når odds ligger så højt, så kan det skyldes, at Bury trods placeringen faktisk har leveret ganske solidt spil i de seneste kampe. Det rakte kun til uafgjort ude mod MK Dons og Shrewsbury i de seneste to kampe, men har givet øget tro på overlevelse.

Det bliver derfor heller ikke nødvendigvis nemt for Doncaster i eftermiddag.

Læs også spilforslaget:

Se også: United slår til igen

Mandskabsmæssigt er hjemmeholdet forstærket med David Healy (angreb) og Tom Hooper (angreb), der begge stod over mod Shrewsbury senest. Ashley Eastham (forsvar) og Stephane Zuber (forsvar) er hentet ind og debuterede mod Shrewsbury. Duoen starter formentligt inde igen.

Op til dagens kamp er Carl Regan (forsvar) kommet til fra Notts County og Valery Mezague (midtbane), der stod uden klub efter ophold i græsk fodbold. Mark Hughes (forsvar), der har været fast mand, er lejet ud til Accrington Stanley, hvilket understreger, at man vurderer sig styrket oven på transfervinduet.

Det samlede billede af hjemmeholdet er da også væsentligt mere opløftende end for en måned siden.

Eneste nævneværdige fravær er stamspillerne Adam Lockwood (forsvar) og Phil Picken (forsvar), hvor sidstnævnte har været skadet længe.

LIVE: Følg kampen direkte på ekstrabladet.dk

Doncaster måtte i starten af januar skifter manager, da Wolves nuppede Dean Saunders, men afløseren Brian Flynn har ind til videre leveret to sejre i to kampe, så det tvungne managerskift har i hvert fald i første omgang ikke udløst en negativ reaktion.

Mandskabsmæssigt er der ikke nogen nævneværdige problemer. Stamspilleren Martin Woods (midtbane) er klar til comeback efter et par måneders pause, og vigtige Billy Paynter (angreb) og Iain Hume (angreb) er med igen efter henholdsvis tre spilledages karantæne og en skade. Det betyder, at man igen råder over den foretrukne angrebsduo.

Selv i deres fravær lykkedes det dog at vinde 2-0 over Leyton Orient sidst, hvilket understreger, at der er god bredde også offensivt.

Hvad spiller du på i dag? Del dine tip i kommentarfeltet under artiklen eller i vores Facebook-gruppe.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere