Det lugter ikke af mål i Torino

Juventus og Lazio tørner sammen i den første af to pokalsemifinaler, der meget vel kan gå hen og blive målfattig

Juventus-træner Antonio Conte har ikke lagt skjul på, at han har særligt fokus på Lazios omstillingsspil. Det betyder, at man meget vel vil gå forsigtigt til værks og med flere offensive profiler ude, så ligner det en målfattig affære. (Foto: AP/Alessandro Falzone)
Juventus-træner Antonio Conte har ikke lagt skjul på, at han har særligt fokus på Lazios omstillingsspil. Det betyder, at man meget vel vil gå forsigtigt til værks og med flere offensive profiler ude, så ligner det en målfattig affære. (Foto: AP/Alessandro Falzone)

Spilforslag Det var en temmelig ensidig affære, da Juventus tog imod Lazio i Serie i midten af november. De gæstende romere skabte stort set ikke en chance, men fik det ene point de kom efter, da det sluttede 0-0.

Det er et resultat, det vil passe klubben glimrende at gentage, når det i aften gælder den første af to semifinalekampe i Coppa Italia.

Returkampen spilles i Rom om en uge, og 0-0 vil være et fint udgangspunkt.

Juventus vil selvsagt gerne have en sejr med i bagagen, men vigtigst af alt undgå at tabe, og spørgsmålet er, hvor meget man er parat til at satse i jagten på en sejr.

Det bliver i hvert fald ikke et Juventus-hold, der stiller med alle de offensive kanoner. Topscorer Fabio Quagliarella (angreb) er ikke med i truppen, og hans faste angrebsmakker - og næstmest scorende - Sebastian Giovinco (angreb) ser heller ikke ud til at få spilletid.

Arturo Vidal (midtbane) kan starte på bænken, og da Andrea Pirlo (midtbane) og Kwadwo Asamoah (midtbane) heller ikke er med, så er det ganske mange af de mest målfarlige herrer, der mangler. Det bliver ikke bedre, hvis det, som medierne i Italien gætter på, bliver til bænkeplads til Mirko Vucinic (angreb).

Alessandro Matri (angreb), der stort set har fungeret som indskifter i denne sæson, starter dermed formentligt inde og muligvis som ene mand på toppen med Emanuele Giaccherini (midtbane) liggende lige bag ved. Hvis da ikke Vidal trods alt får lov til at starte på banen.

I praksis kan det blive en Juventus-opstilling uden de fem mest scorende spillere - og de fem med flest assists - og selvom det ikke er nogen garanti for få mål, for der er nok af offensive kvaliteter i truppen, så hjælper det naturligvis på situationen.

LIVE: Følg kampen direkte på ekstrabladet.dk

Lazio vil for sin del ikke forsøge at skabe kampen. Romerne kommer for at holde nullet, hvilket man ikke altid har lige nemt ved, men dog trods alt har gjort i fem af otte ligakampe siden 0-0-kampen mod Juventus.

Mindst lige så interessant, så er man så langt fra blandt de mest målfarlige udehold. 10 mål i 10 udekampe i Serie A er ikke prangende, når man ligger nummer tre i tabellen. Man har faktisk slet ikke scoret endnu på udebane mod et hold fra den øverste halvdel af tabellen.

Lazio stiller for sin del uden topscorer Miroslav Klose (angreb), hvilket er et plus for dette spil. Modsat trækker det ned, at man er uden Andre Dias (forsvar) og Abdoulay Konko (forsvar), der begge er faste folk i defensiven. Vigtige Alvaro González (midtbane) kom ind fra bænken mod Palermo (2-2) i weekenden og kan meget vel være tilbage i startopstillingen i aften.

Opstillingen ventes at blive med én angriber på toppen i skikkelse af den normale reserve Sergio Floccari (angreb), der gjorde fin reklame for sig selv i Kloses fravær, da han scorede det ene af de to mål mod Palermo.

Hvad spiller du på i dag? Del dine tip i kommentarfeltet under artiklen eller i vores Facebook-gruppe.

0 kommentarer
Vis kommentarer