United tager revanche

Det kan blive ganske underholdende på White Hart Lane, hvor Manchester United bør udnytte Tottenhams defensive fravær og revanchere 2-3 nederlaget på Old Trafford

Robin van Persie blev sparet i midtugens FA Cup-kamp og stiller dermed frisk op til dagens storkamp mod Tottenham. (Foto: AP/Jon Super)
Robin van Persie blev sparet i midtugens FA Cup-kamp og stiller dermed frisk op til dagens storkamp mod Tottenham. (Foto: AP/Jon Super)

Spilforslag Man vil så gerne spille med om mesterskabet i Tottenham, men London-klubben synes hver eneste sæson at ligge lige det nøk efter rivalerne i toppen. Det samme billede tegner sig i år, og det skyldes blandt andet, at man har det svært i de indbyrdes opgør mod topholdene.

I det lys fyrede det absolut op under optimismen, da det blev 3-2 over Manchester United på Old Trafford. Den første sejr over rivalerne siden 2001. Man kan dog dårligt betegne det som et magtforskydning i toppen af Premier League. Tottenham er igen hægtet af mesterskabskampen, som Manchester United fører an.

Blandt andet fordi Tottenham endnu engang har det svært mod de andre tophold. Sejren over Manchester United er de eneste point, der er hentet hjem mod de andre hold i top-seks i denne sæson. I det hele taget har London-klubben ikke overbevist mod hold i den øverste del af tabellen. Facit er her 3-2-4.

Læs også:

Se også: Super søndag i England

Dagens modstander fra Manchester United har til sammenligning 7-1-2, hvilket er bedst af alle.

Nu betyder det ikke nødvendigvis, at Manchester United også vinder på White Hart Lane, men det er svært at ignorere holdenes evne til at præstere i de sværeste kampe, ligesom det er vanskeligt ikke at hæfte sig ved Manchester United 14-1-1 i Premier League siden det førnævnte hjemmebanenederlag til Tottenham.

Nu fejler Tottenhams formkurve heller ikke noget med 7-2-1 i de seneste ti ligakampe, men eneste modstander fra top-seks i den periode var Everton, og det var så også her nederlaget faldt.

Mest interessant er Tottenhams kampe mod de andre hold i top-seks. Nok har man kun evnet at slå Manchester United, men til gengæld har der nærmest været garanti for mål.

Kampene mod Manchester United (3-2), Manchester City (1-2), Chelsea (2-4), Everton (1-2), Arsenal (2-5) - og nummer seks, Liverpool (2-1), for den sags skyld - er gået over 2,5 mål.

Det kunne meget også blive tilfældet i dag, hvorfor det er nærliggende at spille over 2,5 mål til odds 1,65 eller United til at score over 1,5 mål til odds 2,00.

Vi går dog planken ud og spiller United til vinde med Asian Handicap 0, hvilket betyder, at vi får indsatsen retur ved uafgjort.

LIVE: Følg kampen direkte på ekstrabladet.dk

Tottenham har således defensive problemer, der kan koste dyrt mod et Manchester United-mandskab, der igen kan vælge at sende Robin van Persie og Wayne Rooney på banen samtidig. Det bliver i så fald for 12. gang i ligasammenhæng i denne sæson. De foregående 11 har givet 30 United-scoringer.

Mest betænkeligt for Tottenham er den alvorlige skade, som Sandro (midtbane) har pådraget sig. Midtbanespilleren er en nøglefigur - ikke mindst defensivt - og det kan komme til at gøre ondt mod et så stærkt hold som Manchester United. Vel kan man sætte Scott Parker ind i stedet, men det betyder nok mere fremad banen end bagud.

Defensiven kan være yderligere svækket, hvis William Gallas (forsvar), som det forventes ikke bliver meldt klar. I forvejen mangler den langtidsskadede Younes Kaboul (forsvar).

Siden sidst er Emmanuel Adebayor (angreb) draget til Sydafrika for at spille Africa Cup of Nations. Han er startet inde i de seneste syv Premier League-kampe, så det ligner også en svækkelse. Om end Tottenham-manager Andre Villas-Boas faktisk også stillede uden angriberen i den omvendte kamp.

Læs også spilforslaget:

Se også: Patriots snupper en sikker sejr

Manchester United er uden Jonny Evans (forsvar), Darren Fletcher (midtbane) og Nick Powell (midtbane). Kun førstnævnte har spillet en rolle i denne sæson, og efterlader et hul i forsvaret. Endnu mere betænkeligt bliver det, hvis også Nemanja Vidic (forsvar) også må melde forfald. Det meste peger dog i retning af, at han spiller.

Selvom historik skal behandles varsomt, så har Manchester United kun tabt ét af de seneste 27 indbyrdes opgør mod Tottenham (alle turneringer), og scoret mindst to gange i otte af de seneste ni indbyrdes ligaopgør ...

Hvad spiller du på i dag? Del dine tip i kommentarfeltet under artiklen eller i vores Facebook-gruppe.

0 kommentarer
Vis kommentarer