Atalanta med defensive problemer

Det ligner en noget amputeret defensiv, der skal forsøge at dæmme op for Serie A's bedste hjemmehold

Federico Peluso (t.h) har forladt Atalanta og kan dermed ikke være med til at dæmme op for Miroslav Klose og co., når det i eftermiddag går løs i Rom. (Foto: AP/Felice Calabro)
Federico Peluso (t.h) har forladt Atalanta og kan dermed ikke være med til at dæmme op for Miroslav Klose og co., når det i eftermiddag går løs i Rom. (Foto: AP/Felice Calabro)

Spilforslag Kun to gang siden 1997 er det lykkedes Atalanta at få en sejr med hjem fra Rom. Én enkelt gang mod Roma og en enkelt gang mod Lazio.

Dermed kan man dårligt kalde den italienske hovedstad for nogen succesfuld jagtmark for det norditalienske mandskab, og statistikken kunne sagtens blive udvidet med et nederlag i eftermiddag.

Det er således denne gang et Lazio-mandskab, der er i gang med sin bedste sæson siden mesterskabet i 2000. Aktuelt er man førsteudfordrer til Juventus i kampen om mesterskabet og man står også i semifinalen i Copa Italia, hvor modstanderen i øvrigt er selvsamme Juventus. I Europa League er man også fortsat med.

Det er mange heste at spille på samtidig, men der hersker ikke den store tvivl om, at ligaen er øverste prioritet, og derfor blev der da også sparet enkelte bærende kræfter i tirsdagens pokalkamp mod Catania (3-0).

Federico Marchetti (mål), Abdoulay Konko (forsvar), Stefano Mauri (midtbane) og Miroslav Klose (angreb) er alle med igen, og hvis ellers Alvaro Gonzalez (midtbane) får grønt lys, når han testes før kampstart, så ligner det noget tæt på stærkeste opstilling. Eneste alvorlige fravær er Andre Dias (forsvar).

Læs også spilforslaget:

Se også: Kyniske Marseille vinder igen

Helt anderledes problematisk er det for Atalanta, der i den grad har defensive hovedbrud op til kampen. Stamspillerne Thomas Manfredini (forsvar) og Federico Peluso (forsvar) er skiftet til henholdsvis Genoa og Juventus, hvor førstnævnte er indgået i en byttehandel, der sender Michele Canini (forsvar) til Atalanta. Det udfylder naturligvis det ene hul i forsvaret, men modsat skal han lige finde sig til rette.

I forvejen savner Atalanta flere defensive kræfter, hvor man i særdeleshed skal hæfte sig ved Stefano Lucchini (forsvar) og anfører Gianpaolo Bellini (forsvar). Begge ville være emner til startopstillingen. Det ville Daniele Capelli (forsvar) også være i den nuværende situation, men han er langtidsskadet. Også rutinerede Michele Ferri (forsvar) mangler.

LIVE: Følg kampen direkte på ekstrabladet.dk

Det kan give problemer, for de defensive hovedbrud kompenseres ikke med en stærk offensiv. Holdet skaber chancer nok, men har store problemer med at score, hvor alt for meget afhænger Gustavo Denis (angreb). Man har oprustet med den offensive midtbanespiller Luigi Giorgi (midtbane), der senest har spillet på leje i Palermo uden at gøre det helt store væsen af sig.

Carlos Carmona (midtbane) gør comeback og kan starte inde. Stamspillerne Luca Cigarini (midtbane) og Maximiliano Moralez (midtbane) sad på bænken sidst, og vil begge være emner til startopstillingen.

Atalanta har 1-1-5 i de seneste syv kampe, og ikke noget stort udehold (2-2-6). Med de mange defensive problemer og en tur til et hjemmestærkt Lazio-mandskab med 8-1-1 på eget græs i denne sæson, så lugter det unægteligt af hjemmesejr.

Hvad spiller du på i dag? Del dine tip i kommentarfeltet under artiklen eller i vores Facebook-gruppe.

0 kommentarer
Vis kommentarer