Mål i Brisbane

Betingelserne for mål i begge ender af banen er absolut til stede, når Brisbane Roar tager imod Newcastle Jets

Besart Berisha og holdkammeraterne i Brisbane Roar har ikke haft så meget at juble over på det seneste, og derfor er en sejr over Newcastle Jets ikke selvskreven. Til gengæld kan der kommer mål i begge ender af banen. (Foto: AP/Shizu Kambayashi)
Besart Berisha og holdkammeraterne i Brisbane Roar har ikke haft så meget at juble over på det seneste, og derfor er en sejr over Newcastle Jets ikke selvskreven. Til gengæld kan der kommer mål i begge ender af banen. (Foto: AP/Shizu Kambayashi)

Spilforslag Det skorter sjældent på mål i den bedste australske fodboldrække, A-league, og både Brisbane Roar og Newcaste United Jets har bidraget med deres i denne sæson.

I særdeleshed gæsterne fra Newcaste, nord for Sydney, har leveret underholdende kampe med 3,75 mål i snit per kamp.

To gange er man gået fra banen uden selv at score, men det var på hjemmebane, hvor man har haft væsentligt sværere ved at folde sig ud end på udebane.

Nu skal man så på udebane mod de forsvarende mestre fra Brisbrane Roar, der slet ikke kan få tingene til at fungere, og som man i øvrigt har haft et ualmindeligt godt tag på i Brisbane med bare ét nederlag i de seneste ti besøg.

At Brisbane Roar så oven i købet mangler to nøglespillere i defensiven, da Matt Smith og Ivan Franjic er udtaget til det australske landshold, der skal spille kamp mod Hongkong, gør ikke arbejdsbetingelserne dårligere.

Dermed mangler der således to vigtige brikker i et forsvar, der i forvejen kun har evnet at holde nullet i én kamp i denne sæson, og dermed slet ikke virker så driftsikkert som i sidste sæson.

I kulissen lurer stridigheder mellem spillerne træner Rado Vidosic, der har taget over efter mestertræneren Ange Postecoglou. Der har allerede været offentlige mishagsytringer mellem parterne i pressen, hvilket typisk først kommer efter en periode med ballade bag lukkede døre.

Det er alle sammen ingredienser til en kamp, der ser mere åben ud end odds indikerer, og man kan faktisk godt forsvare spil på 2-tallet, når nu det ligger helt oppe i seks gange pengene (Bet365 og Nordicbet).

LIVE: Følg kampen direkte på ekstrabladet.dk

Nu bliver det i stedet varianten med spil på, at begge hold scorer mål, for Newcastle Jets har også sine defensive problemer at slås med. Der er lukket ti mål ind i de seneste fire kampe, og Brisbane har kvaliteterne til også at score.

Det kan godt være, at hjemmeholdet ikke har scoret så flittigt i denne sæson som i sidste sæson, men det er som om man bare lige skal have hul på bylden. Offensiven er således ikke væsentligt svækket i forhold til sidste sæson. Vel er Issey Nakajima-Farran (angreb) rejst, men der er stadig målfarlige folk som Mitchell Nichols (midtbane), Henrique Silva (angreb) og ikke mindst topscorer Besart Berisha på holdkortet.

Spillemæssigt er det også begyndt at se bedre ud. 4-2 hjemme over kriseramte Sydney blev fulgt op med et 1-2 nederlag ude mod Central Coast Mariners i en kamp, hvor man på en skarpere dag kunne have fået point med sig hjem.

Læs også spilforslaget:

Se også: Endnu mere i Almere

Newcastle Jets vil naturligvis forsøge at få lukket det hul i defensiven, der har været de seneste kampe, men det er værd at notere, at det sker med en væsentlig svækkelse på målmandsposten.

Både Ben Kennedy (mål) og Mark Birighitti (mål) er sat ud af spillet med skader, hvilket betyder, at Matthew Nash får ansvaret. Han har godt nok leveret en godkendt indsats, men nåede ikke desto mindre at lukke to mål ind på tyve minutter, da han blev skiftet ind mod Wellington Phoenix (0-3) og da han startede inde sidst blev der lukket tre mål ind.

På den defensive midtbane savner man fortsat stamspilleren Ben Kantarovski (midtbane).

Hvad spiller du på i dag? Del dine tip i kommentarfeltet under artiklen eller i vores Facebook-gruppe.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen