Endnu mere i Almere

Trænerskifte har gjort underværker og succesen kan fortsætte mod kriseramte Excelsior

Det er to hold på vej i hver sin retning, der mødes i Almere fredag aften. (Arkivfoto: AP/Martin Meissner)
Det er to hold på vej i hver sin retning, der mødes i Almere fredag aften. (Arkivfoto: AP/Martin Meissner)

Spilforslag På en torsdag uden ret mange attraktive spil, slår vi det lange lys til og kigger mod fredag, hvor odds på Almere-sejr i den næstbedste hollandske række synes at ligge lige vel højt.

Hjemmeholdet er således fuldstændigt forvandlet - og præsterer nu tættere på forventningerne - efter at Fred Grim har taget over som træner. Godt nok blev de første to kampe tabt, men siden er nu fulgt fire sejre og man ligger nu fint til i perioderegnskabet. Aktuelt på en andenplads efter Sparta Rotterdam. Periodevinderne spiller med i oprykningsplayoff til foråret, så det er ikke uvæsentligt at holde sig til.

Det kan Almere gøre med sejr over Excelsior, der synes helt i opløsning. Bundholdet er uden sejr siden starten af september og man har ikke bare tabt de seneste fire kampe, men lukket mindst tre mål ind i hver af dem.

Noget af en nedtur for nedrykkerne, der har svært ved at spotte lyspunkter. Senest tabte man 2-3 ude til Veendam, hvor man i lange perioder var slemt på hælene trods en mand i overtal i det meste af anden halvleg.

Målene sejler ind bag reservekeeper Jordy Deckers, der har løfte pladsen i målet gennem hele sæsonen hidtil, da førstekeeper Wesley de Ruiter er langtidsskadet. Spørgsmålet er så om et comeback til sidstnævnte ville gøre en afgørende forskel, for problemerne har været synlige flere steder på banen.

Richard Stolte (midtbane), der har været mere eller mindre fast mand, udgik med en skade sidst og er tvivlsom.

Det samme er stamspilleren Rick Kruys (midtbane), der er på vej tilbage fra en skadespause. Jurgen Mattheij (forsvar/midtbane) og Marley Berkvens (midtbane/angreb), der begge stod over sidst på grund af skader når næppe at blive klar.

Alt i alt ser det måske ikke direkte alvorligt ud på skadesfronten, og faktisk er der mere potentiale i truppen end placeringen indikerer. Det ser bare ikke sådan ud på banen, og de svigtende resultater må efterhånden koste mentalt. Senest smed man som nævnt en 2-1 føring væk mod et hold i undertal, hvilket næppe har styrket troen på bedring.

LIVE: Følg kampen direkte på ekstrabladet.dk

Almere har for sin del få fravær. Sander Keller (forsvar/midtbane), der på forhånd lignede en nøglespiller, har siddet ude det meste af sæsonen med en skade og han er heller ikke med her. Stamspilleren Paul Beekmans (midtbane) er ligeledes stadig på fraværslisten.

Det er to folk, der ville pynte på holdkortet, men de har ikke været med i de tre seneste kampe som Almere har vundet, så det ser ud til at man klarer sig fint i deres fravær.

Almere har ikke været specielt gode på eget (kunst)græs i denne sæson, men bag statistikken gemmer sig krisen under den foregående træner. Der synes at være kommet nye boller på suppen under Fred Grim, og det kan også forløse resultaterne foran egne fans. Senest blev det 1-0 over Emmen, selvom man i den kamp spillede med ti mand mod 11 i anden halvleg.

Hvad spiller du på i dag? Del dine tip i kommentarfeltet under artiklen eller i vores Facebook-gruppe.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen