Strongest er stærkest

Topholdet i Bolivia kan taget et stort skridt mod mesterskabet med sejr over formsvage Petrolero

The Strongest - her i en kamp mod Santos i Copa Libertadores - kan i aften tage et stort skridt mod det bolivianske mesterskab. (Foto: AP/Juan Karita)
The Strongest - her i en kamp mod Santos i Copa Libertadores - kan i aften tage et stort skridt mod det bolivianske mesterskab. (Foto: AP/Juan Karita)

Spilforslag Det er slet ikke første gang, at vi tager til Bolivia, men normalt er det for at fokusere på hjemmehold, der spiller i højderne mod hold, der sjældent trives i den tynde luft.

Det er ikke forudsætningen her. Godt nok har The Strongest grundlagt sin aktuelle førsteplads i tabellen på hjemmebanen i La Paz, men uden evner på udebane er man nu ikke.

I aften kommer det til at blive et spørgsmål om spillemæssige kvaliteter og på den konto har The Strongest også en del af skyde med.

Formen er stærk med 7-2-0 i de seneste ni, heraf sejre i de seneste fem. Senest blev 7-2 hjemme over Aurora.

LIVE: Følg kampen direkte på ekstrabladet.dk

Til sammenligning har Petrolero 0-2-7 i sine seneste ni, hvor facit er 0-2-3 i de seneste fem hjemmekampe.

Ikke overraskende er man faldet tungt i tabellen, og oprykkerne kan meget vel ende med at skulle spille playoff om forbliven i rækken. Det baserer sig ikke på slutplacering, men på gennemsnitlig pointhøst over de seneste to sæsoner, og her er Petrolero lige nu næstdårligst. Dårligste mandskab rykker direkte ud.

Det betyder, at man er i en yderst vanskelig situation. På den ene side, så siger fornuften at der skal spilles defensivt mod topholdet og på den anden side, så skal der point på kontoen, og ret beset en sejr.

Hvad angår sidstnævnte er det et stort problem, at topscorer Martin Palavicini (angreb) mangler i aften. Hans faste makker i en stor del af sæsonen Freddy Chispas Arias (angreb) sad over sidst, og tippes heller ikke til spilletid fra start i aften.

Det betyder, at hjemmeholdet enten skal spille med den relativt uprøvede José Cababá (angreb), der kun har fået én kamp fra start i denne sæson eller at unge Cristian Pulido skubbes frem i frontlinien.

Læs også spilforslaget:

Se også: Newcastle har det svært

The Strongest tippes til at komme i noget, der er meget tæt på samme opstilling som sidst. Eneste sikre ændring er stamspilleren Marcos Barrera (forsvar), der glider ud på grund af karantæne. Afløseren kan blive rutinerede Marco Paz (forsvar/midtbane).

Delio Ojeda (forsvar) afsoner fortsat karantæne, men er så også det eneste andet fravær i forhold til stærkeste opstilling for gæsterne.

Som The Strongest spiller i øjeblikket, så er de meget svære at stoppe. Et formsvagt Petrolero-mandskab med offensive fravær kan derfor sagtens komme i problemer og odds 1,83 synes noget i overkanten på 2-tallet.

Hvad spiller du på i dag? Del dine tip i kommentarfeltet under artiklen eller i vores Facebook-gruppe.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen