Zaragoza på ret kurs

Mens Celta Vigo stadig har første udebanepoint til gode, så peger pilen den rigtige vej for Zaragoza

Celta Vigo har endnu ikke hentet point på udebane, og det første behøver ikke nødvendigvis falde i aften. (Foto: AP/Srdjan Ilic)
Celta Vigo har endnu ikke hentet point på udebane, og det første behøver ikke nødvendigvis falde i aften. (Foto: AP/Srdjan Ilic)

Spilforslag Ingen nem mandag at vaske weekendens skuffelser af sig. Dagen byder vanen tro på enkelte hængepartier og i Primera synes odds på Zaragoza-sejr at ligge lige en tand for højt.

Det er trods alt et mandskab i klar spillemæssig fremgang, der møder et oprykkerhold, der har mistet momentum efter en ellers opløftende start på sæsonen.

Zaragoza leverede en stærk afslutning på sidste sæson, og klarede dermed skærene i bunden af Primera. Opturen skulle være fortsat efter sommerpausen, men det har taget tid.

Træner Manuel Jiménez, der kom til i december og overtog et hold, der lå sidst i Primera, har støt og roligt skabt et hold, der kan holde nedrykningsstregen på nogenlunde sikker afstand.

Facit for forårets kampe var 10-3-7 og man står med 5-0-7 i dette efterår. Helt afgørende har det været, at man har gjort det langt bedre mod hold fra den nederste del af tabellen end mod hold fra den øverste del.

Fint understreget i de seneste fem kampe, der har givet tre sejre og nederlag til Barcelona og Real Madrid.

I aften kommer et opgør mod et hold fra den tunge ende af tabellen, og samtidig et gæstende hold, der har nedadgående form.

LIVE: Følg kampen direkte på ekstrabladet.dk

Celta Vigo kom med masser af gejst i kølvandet på oprykningen og bed godt fra sig i indledningen på sæsonen. Luften er dog gået noget af ballonen med nu seks kampe i træk uden sejr, herunder nederlag til Almeira i den første af to pokalkampe mod holdet fra den næstbedste række. Returkampen spilles på torsdag.

Måske nok så vigtigt i forhold til aftenens kamp, så er samtlige udekampe tabt ind til nu. Tre af udekampene er spillet mod hold fra den nederste del af tabellen.

Senest blev det 1-1 hjemme mod ligeledes formsvage Mallorca.

Mandskabsmæssigt måtte Celta Vigo i den kamp klare sig uden Gustavo Cabral (forsvar) og Roberto Lago (forsvar) på grund af henholdsvis karantæne og skade. Begge er tilbage i aften, hvilket er et plus. Til gengæld mangler man fortsat Samuel Llorca (forsvar), der har siddet ude det meste af sæsonen ind til nu.

Zaragoza stiller også med en forstærket defensiv i forhold til sidst, hvor det blev 1-3 ude mod FC Barcelona. Stamspillerne Abraham (forsvar) og Ionut Sapunaru (forsvar) er således tilbage efter endt karantæne. Da også Glenn Loovens (forsvar) er klarmeldt, så ligner det luksusproblemer i defensiven.

Offensit valgte Jimenez at spare Helder Postiga (angreb) mod FC Barcelona. Topscoreren vil efter al sandsynlighed være tilbage i startopstillingen i aften.

Det rene 1-tal ligger i fine odds 2,16 (Mermaidbet), men vi bruger en lille gardering med Asian Handicap 0,-0.5, hvor vi får halvdelen af indsatsen retur ved uafgjort.

Læs også:

Se også: Sådan fungerer Asian Handicap

Hvad spiller du på i dag? Del dine tip i kommentarfeltet under artiklen eller i vores Facebook-gruppe.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen