Robins har genrejst Coventry

Den tidligere Manchester United-angriber har fået vendt skuden og succesen kan fortsætte mod formsvage Portsmouth

De hårdt plagede Coventry-fans har fået ny tro på tingene efter at Mark Robins er kommet til som manager. (Modelfoto: Colourbox)
De hårdt plagede Coventry-fans har fået ny tro på tingene efter at Mark Robins er kommet til som manager. (Modelfoto: Colourbox)

Spilforslag Han haft en hovedrolle før, og 'gamle' United-fans har næppe glemt Mark Robins for hans afgørende scoringer i FA Cup-turneringen i 1990 (blandt andet mod Nottingham Forest, og senere mod Oldham), der havde stor andel i at en dengang yderst presset Sir Alex Ferguson endte med at beholde sit job.

Nu er han i gang med at redde en hel sæson for de plagede fans i Coventry. Den 42-årige tidligere angriber tiltrådte som manager i september og har i den grad fået rettet op på en skude, der var på katastrofekurs.

Efter nederlag i debuten er det blevet til 6-2-3 i 11 ligakampe, hvor pilen i den grad peger i den rigtige retning. Facit er således 4-0-1 i de seneste fem.

Læs også spilforslaget:

Se også: NEC Nijmegen betaler prisen

En stor del af succesen skal findes, der hvor Robins som aktiv havde sin spidskompetence. Det er således offensiven, der sprudler og lejesvenden David McGoldrick er nu oppe på 11 mål i 16 kampe, men også en omfordeling af rollerne, hvor Carl Baker (midtbane) har fået mere ansvar, er begyndt at give bonus.

LIVE: Følg kampen direkte på ekstrabladet.dk

Succesen kan fortsætte mod Portsmouth, der fortsætter med at være noget af et kludetæppe i kølvandet på de økonomiske problemer. Der er fortsat godt gang i svingdøren på grund af den massive mængde lejesvende og spillere på korte kontrakter, som man er nødt til at sætte lid til.

Læs også spilforslaget:

Se også: Hovedbrud i Rotherham

Antallet af spillere, der er kommet til siden starten på sæsonen ligger omkring 25 og ikke alle er blevet hængende. Seneste nye navne er Alex Cisak (mål) og Jake Jervis (angreb), der er lejet ind fra henholdsvis Oldham og Birmingham.

Førstnævnte er i særdeleshed vigtig, for en af Portsmouths vigtigste spillere, danske Mikkel Andersen, der har været fast mand, er nu rejst hjem til Reading, hvorfra han var hentet på leje.

Det er et alvorligt tab for Portsmouth, der i forvejen har haft svært ved at finde kontinuitet på grund af de mange rokeringer og nu også er begyndt at betale prisen med nederlag på banen. De seneste syv kampe er tabt, og man har kun evnet at score i de to.

Skadesproblemer er der ikke mange af, men man risikerer dog at skulle klare sig uden vigtige Gabor Gyepes (forsvar) og Lee Williamson (midtbane), der begge er tvivlsomme til kampen.

Mark Robins ændrer næppe det helt store på det hold, der har leveret så fint i de seneste kampe. Hen over den seneste uge har han således set sit hold knuse Hartlepool med 5-0 og hente 3-1 sejr over Colchester. Begge sejre i øvrigt på udebane.

Skadeslisten tæller fortsat Conor Thomas (midtbane), David Bell (midtbane) og Stephen Elliott (angreb). Ingen af dem er bærende kræfter.

Hvad spiller du på i dag? Del dine tip i kommentarfeltet under artiklen eller i vores Facebook-gruppe.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:David Attardo
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen