Hovedbrud i Rotherham

Manager Steve Evans skal klare sig uden en stribe stamspillere til dagens kamp mod Exeter

Exeter ser ud til at få gode arbejdsbetingelser i dag, hvor de møder et voldsomt afbudsramt Rotherham-mandskab. (Foto: AP/Alastair Grant)
Exeter ser ud til at få gode arbejdsbetingelser i dag, hvor de møder et voldsomt afbudsramt Rotherham-mandskab. (Foto: AP/Alastair Grant)

Spilforslag Hvis Rotherham-manager Steve Evans har siddet oppe til de små timer med små gule lapper for at få brikkerne til at falde på plads frem mod dagens kamp mod Exeter, så forstår man ham godt.

Skadesproblemerne nærmest vælter ind over klubben, og der sidder lige nu otte mere eller mindre faste folk udenfor, mens yderligere tre er småskadede og tvivlsomme til dagens kamp.

Derfor har kluben i hast måtte hente forstærkninger ind i form af lejesvendene Liam Ridehalgh (forsvar) og Jack O'Connell (forsvar) fra henholdsvis Huddersfield og Blackburn. Johnny Mullins (forsvar), der ellers var lejet ud til Oxford, er ligeledes hentet retur.

Dermed er der hentet ikke færre end fem lejespillere ind hen over de seneste tre uger, og i det lys er det måske ikke helt overraskende, at spillet har været af meget svingende kvalitet. Sidst blev det skuffende 2-3 hjemme mod Wycombe.

Op til den kamp var det vigtige Craig Morgan (forsvar), der røg ind i en skade, der også holder ham ude mod Exeter. Siden Wycombe-kampen er det så stamspilleren Josh Morris (forsvar/midtbane), der melder sig skadet og det kan blive endnu værre, for der er et stort spørgsmålstegn ud for både Lee Frecklington (midtbane), der har været fast mand siden han blevet lejet ind fra Peterborough for godt en måned siden, David Noble (midtbane) samt ligeledes vigtige Alex Revell (angreb). Sidstnævnte er tættest på spilletid.

Et kig på listen over sikre frafald og usikre, så tæller den ni spillere, der ville være klare emner til startopstillingen samt nogle af de reserver, der kunne have stået på spring til at tage over.

Som et lille lyspunkt er Michael O'Connor (midtbane) er med igen efter endt karantæne.

LIVE: Følg kampen direkte på ekstrabladet.dk

Exeter har ikke samme bekymringer og humøret er højt efter at man i den grad er blevet genfødt som bejler til playoff. Efter et gevaldigt formdyk i starten af efteråret har de seneste fire kampe udløst 10 point og det selvom man har mødt stærke mandskaber som Fleetwood (2-2), Bradford (1-0) og senest topholdet Gillingham (3-2).

Syv point mod hold i top-fem er mere end godkendt, og man kan samtidig glæde sig over, at fraværslisten er kort. Noget der lover godt på et tidspunkt af sæsonen, hvor karantæner og skader har det med at trænge sig på de fleste steder.

Læs også spilforslaget:

Se også: NEC Nijmegen betaler prisen

Helt fri går man dog ikke, da stamspilleren Craig Woodman (forsvar) afsoner karantæne, og man derfor skal have fundet en erstatning til venstre back-pladsen. Det er så også eneste tvungne ændring i forhold til den stærke sejr over Gillingham sidst.

Stamspilleren Arron Davies (midtbane), der ikke har været del af den seneste tids optur, er fortsat ude med en skade. John O'Flynn (angreb), der er rykket tættere på en fast plads de seneste måneder, måtte stå over sidst på grund af en mindre skade. Han ser ud til at blive klar, men spørgsmålet er om han kan klemme sig i startopstillingen. Hans afløser Alan Gow (angreb) kom således på tavlen mod Gillingham.

Alt i alt få bekymringer og masser af selvtillid hos hjemmeholdet, hvilket står i skærende kontrast til det skadesplagede Rotherham-mandskab.

Nu stiller Rotherham naturligvis stadig med elleve spillere, og de nye lejespillere ser på papiret fine ud, men når det er sagt, så er betingelserne overhovedet ikke optimale og det giver umiddelbart fin værdi til odds 2,40 på hjemmesejren.

Hvad spiller du på i dag? Del dine tip i kommentarfeltet under artiklen eller i vores Facebook-gruppe.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen