Motivationen gør forskellen i Minsk

BATE har alt at spille for i Champions League, mens Lille stort set har udspillet sin rolle og derfor sparer stamspillere i aften

Hviderussisk jubel i Frankrig, hvor BATE vandt 3-1. Nu mødes holdene igen og det kan blive til endnu en sejr til hviderusserne. (Foto: AP/Michel Spingler)
Hviderussisk jubel i Frankrig, hvor BATE vandt 3-1. Nu mødes holdene igen og det kan blive til endnu en sejr til hviderusserne. (Foto: AP/Michel Spingler)

Spilforslag Før der var sparket til første bold i gruppespillet, så var det nok de færreste, der havde set hviderussike BATE som bejler til at gå videre fra Gruppe E. For slet ikke at tale om mulig vinder af gruppen.

Begge dele er dog en mulighed endnu, og BATE kan med to kampe igen stadig selv afgøre det.

Første krav er sejr over franske Lille i aften. Hviderusserne vandt 3-1 i Frankrig, og en ny sejr kan så langt fra afvises.

Franskmændene er således et pænt stykke fra det niveau, der sikrede tredjepladsen i Ligue1 i sidste sæson, og man var snublende tæt på at misse gruppespillet i Champions League. Gruppespillet har ind til videre budt på fire nederlag af fire mulige og dermed har man så godt som udspillet sin rolle.

LIVE: Følg kampen direkte på ekstrabladet.dk

Tredjepladsen er kun en mulighed, hvis man vinder med mindst 3-1 over BATE samt vinder i sidste runde, hvor hviderusserne så også taber. Det er et halmstrå, og ikke umiddelbart noget, som man for alvor klynger sig fast i.

I hvert fald er franskmændene ikke rejst til Hviderusland med stærkest mulige mandskab. Vel vil man gerne have point, men status i gruppen betyder, at søndagens vanskelige udekamp mod Marseille i Ligue1 er endnu vigtigere.

Derfor er Mathieu Debuchy (forsvar), Aurelien Chedjou (forsvar), Florent Balmont (midtbane) og Tulio De Melo (angreb) blevet hjemme sammen med de skadede Franck Beria (forsvar) og Ryan Mendes (angreb).

Her ud over tipper de franske medier, at yderligere stamspillere kan blive rykket ud på bænken. Det gælder blandt andre Franck Beria (forsvar), Salomon Kalou (angreb) og Nolan Roux (angreb).

I praksis fire sikre og sandsynligvis fem ændringer i startopstillingen i forhold til den første kamp mod BATE. Alle kæder er ramt, men specielt defensivt kan der opstå problemer.

Det skal BATE så evne at udnytte, og så skal der andre boller på suppen end i hjemmekampen mod Valencia (0-3). Det kan formentligt ende med at kræve samme store kynisme som i den første kamp mod Lille og mod Bayern München (3-1).

Begge gange var man farligst på omstillinger. Det bliver så også den fare, der er ved dette 1-tal, for Lille kommer ikke blæsende fra start, og dermed skal hviderusserne selv skabe kampen. Det har ind i mellem været et problem, og af samme årsag bliver det en forsigtigt indsats herfra på 1-tallet.

Mandskabsmæssigt har BATE få hovedbrud. Alexander Pavlov (midtbane) er skadet, mens Dmitri Mozolevski (angreb), der endnu har til gode at starte inde i en af de fire gruppekampe hidtil, er tvivlsom.

Hvad spiller du på i dag? Del dine tip i kommentarfeltet under artiklen eller i vores Facebook-gruppe.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen