Bournemouth er genfødt

Eddie Howe har i den grad fået Bournemouth tilbage på sporet og succesen kan fortsætte i aften

Målene vælter ind hos Stevenage, og det kan vise sig ganske problematisk, når man som i aften møder et af rækkens mest scorende - og formstærke - mandskaber. (Arkivfoto: AP/Tom Hevezi)
Målene vælter ind hos Stevenage, og det kan vise sig ganske problematisk, når man som i aften møder et af rækkens mest scorende - og formstærke - mandskaber. (Arkivfoto: AP/Tom Hevezi)

Spilforslag Det vil være synd at sige, at Bournemouth kom hurtigt ud af starthullerne i denne sæson. Faktisk var man begyndt at snakke om krise efter 12 kampe og kun én sejr (alle turneringer). I særdeleshed i lyset af de kvaliteter, der trods alt er på holdet.

Det kostede manager Paul Groves jobbet, og man kan roligt konstatere, at det havde en ketchupeffekt på mandskabet. Ny mand i det varme sæde blev Eddie Howe, der nu kan se Bournemouth storme frem mod den plads i playoff, som man var tippet til på forhånd.

6-1-0 i de seneste syv kampe er overbevisende, og spillet har oven i også været ganske glimrende. Senest gik det ud over Oldham (4-1), men også rækkens tophold, Tranmere (3-1), har fået ørerne i klemme.

LIVE: Følg kampen direkte på ekstrabladet.dk

I aften venter Stevenage, der var sidste sæsons store positive overraskelse og et hold, der har taget divisionerne med storm. Efter at være rykket op fra Conference League i 2010 var fansene så småt begyndt at drømme om Championship.

Det understøttes af en aktuel femteplads i tabellen. Der er dog alligevel grund til panderynker, for defensiven, der var det faste holdepunkt, er begyndt at slå sprækker.

Målene er faktisk væltet ind. 16 er lukket ind i de seneste fem kampe, herunder fire i hver af de to seneste mod henholdsvis Preston North End (1-4) og Sheffield United (1-4).

Ikke lige frem optimalt optakt til mødet med rækkens mest formstærke og et af de mest scorende mandskaber.

Nogen åbenlys forklaring på de defensive kvaler er der ikke, men man savner i hvert fald stamspilleren Jon Ashton (forsvar), der har siddet uden for siden slutningen af september og først ventes klar en gang i næste måned.

Læs også spilforslaget:

Se også: Motivationen gør forskellen i Minsk

I weekendens kamp mod Sheffield United blev der igen roteret rundt i defensiven i jagten på et succesfuldt koncept. Denne gang med Lee Hills (forsvar) i startopstillingen for første gang. Det løste ikke noget, og der kan meget vel blive roteret endnu engang i aften.

Ashton mangler fortsat, men i aften er gæsterne også uden stamspilleren Filipe Morais (midtbane), der afsoner karantæne.

Bournemouth har en bred trup, og få fraværsproblemer, så Howe står nærmest i en luksussituation, hvis der skal roteres på holdet.

Det er dog værd at notere, at Stephen Purches (forsvar) og Richard Hughes (midtbane) fortsat er ude med skader. Førstnævnte har slet ikke spillet i denne sæson, og sidstnævnte kun spillet fire kampe fra start.

Hvad spiller du på i dag? Del dine tip i kommentarfeltet under artiklen eller i vores Facebook-gruppe.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Claus Jessen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen