Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Trist fynsk efterår

Formsvage fynboer kan rende ind i en ny skuffelse, når målfarlige Viborg kommer på besøg

Viborg-træner Ove Christensen har selv udpeget kampen mod FC Fyn som et nøgleopgør. Kravet er en sejr, hvis viborgenserne vil fastholde jagten på topholdene i 1. division. (Foto: Claus Bonnerup/Polfoto)
Viborg-træner Ove Christensen har selv udpeget kampen mod FC Fyn som et nøgleopgør. Kravet er en sejr, hvis viborgenserne vil fastholde jagten på topholdene i 1. division. (Foto: Claus Bonnerup/Polfoto)

Spilforslag Det har været svært at blive rigtig klog på 1. division i denne sæson, men det er som om brikkerne så småt er ved at falde på plads. Toppen og bunden er ved at tage form, og det er ikke rigtigt overraskende, hvem der aktuelt ligger i de to ender.

Således heller ikke at FC Fyn roder rundt omkring nedrykningsstregen eller at Viborg er dark horse i oprykningskampen.

FC Fyn er nyoprykker, og som sådan kom man med masser af gejst til den nye sæson i 1. division. Momentum er dog væk, og man kan ikke undgå at spekulere i, at holdet er ved at være slidte. Det var trods alt ikke nogen lang sommerpause man fik op til sæsonen.

Facit er nu fem nederlag på stribe og målene vælter ind bag Lasse Sømmergaard. Alene tyve mål er lukket ind i de seneste syv kampe. Defensiven har i det hele taget været en udfordring hen over sæsonen, men det er blevet opvejet af scoringer i den anden ende. Det er dog tørret noget ud på det seneste, og dermed trækker der ikke overraskende sorte skyer ind over fynboerne.

LIVE: Følg kampen direkte på ekstrabladet.dk

De defensive problemer kan blive et meget iøjnefaldende problem, når man i dag tager imod Viborg. Gæsterne er således 1. divisions mest scorende hold. Samtidig også et hold, der selv har fået væsentligt mere styr på defensiven. Nullet er holdt i fire af de fem seneste. Blandt andet mod Lyngby (2-0) og FC Vestsjælland (0-0).

Det er altså et møde mellem rækkens mest svageste defensiv mod rækkens stærkeste offensiv, når man måler på scoringer for og imod.

Læs også spilforslaget:

Se også: Kansas fortsætter med at skuffe

Også mandskabsmæssigt er der udfordringer hos fynboerne. Stamspillerne Tommy Knudsen (midtbane), Paul Jatta (midtbane) og Kenneth Larsen (angreb) er alle ude med skader, mens Mark Kongstedt (midtbane) og Jakob Rasmussen (midtbane) er ude med karantæne, hvor specielt sidstnævnte er en vigtig mand. Mekeil Wiliams (forsvar) er tilbage, men starter ikke nødvendigvis inde.

Læs også spilforslaget:

Se også: Lokeren lokker

Viborg er fortsat uden stamspilleren Ousmane Sarr (midtbane) ligesom Razak Pimpong (midtbane) ligeledes stadig sidder uden for.

Hvis Viborg vil fastholde ambitionerne i toppen af rækken, så skal der en sejr hjem i eftermiddag. FC Fyn har brug for point og lever nok med uafgjort. Det giver et defensivt udgangspunkt for værterne, og man ikke afvise, at fynboerne kan frustrere Viborg. Den hullede defensiv har dog ikke ligefrem imponeret, så mon ikke viborgenserne trods alt nupper tre point alligevel.

Odds 1,65 er i hvert fald lige præcist attraktivt på 2-tallet.

Hvad spiller du på i dag? Del dine tip i kommentarfeltet under artiklen eller i vores Facebook-gruppe.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen