Hjemme bedst for Brest

Hjemmestærke Brest har tidligere haft et godt tag i Bastia og denne gang kommer korsikanerne oven i købet også i en noget afbudsramt udgave

Både Brest og Bastia trives bedst på eget græs, og sammenholdt med skader til korsikanerne, så tipper det favoritværdigheden til hjemmeholdet. (Arkivfoto: AP/Srdjan Ilic)
Både Brest og Bastia trives bedst på eget græs, og sammenholdt med skader til korsikanerne, så tipper det favoritværdigheden til hjemmeholdet. (Arkivfoto: AP/Srdjan Ilic)

Spilforslag Det er ualmindeligt svært at komme uden om værdien i 1-tallet, når Brest lørdag tager imod Bastia i den bedste franske fodboldrække. Det er et møde mellem to hold, der i udpræget grad trives bedre hjemme end ude og så stiller Bastia oven i købet også yderst amputeret op.

Før sæsonen var både Brest og Bastia tippet til kamp for overlevelse, hvilket man ind til videre synes at få succes med. Begge er placeret over stregen med Bastia bedst placeret omend det bliver ændret, hvis Brest tager de tre point i lørdagens kamp.

Her er det som nævnt en væsentlig faktor, at opgøret spilles på Stade Francis-Le Blé, hvor Brest har vist sig svære at knække for de fleste. Allerede i sidste sæson, hvor man kæmpede hårdt for overlevelse, hev man point hjem i 15 af 19 hjemmekampe (7-8-4). Når det gjaldt kampe mod hold fra den nederste del af tabellen endte facit på 5-3-1.

De mange pointdelinger endte med at gøre sæsonen lige vel spændende, men på det punkt er man faktisk kommet godt med i denne sæson. Ind til videre er facit 4-1-0 på eget græs. Bordeaux er de eneste ind til nu, der har fået noget med hjem.

Succesen er grundlagt uden de store armbevægelser, og skal man pege på en akilleshæl, så er det at man igen i denne sæson savner en 'goalgetter'. Man har dog trods alt noteret otte mål i fem hjemmekampe, hvilket er det samme som topholdet Paris Saint-Germain har scoret i seks hjemmekampe, så advarselslamperne er ikke for alvor tændt endnu.

Og det behøver heller ikke vise sig som et problem mod Bastia, der har lukket flest mål ind af alle i sæsonen ind til nu. Der er lukket to mål ind i fem af seks udekampe. Eneste undtagelse er lokalopgøret mod Ajaccio (0-0). En understregning af, at Bastia har sine problemer, når der spilles uden for Korsika. Og det bliver i den grad tilfældet lørdag aften, hvor turen går til den anden ende af landet.

Brest er absolut ikke et sted, hvor korsikanerne normalt stortrives. De seneste fire udekampe på Stade Francis-Le Blé er endt med nederlag på henholdsvis 0-4 (2010), 0-4 (2008), 1-3 (2007) og 1-3 (2007).

LIVE: Følg kampen direkte på ekstrabladet.dk

Er historikken trist læsning, så er der ikke ret meget mere optimisme at hente i den aktuelle status i truppen.

Bastia rejser således til Brest i en afbudsramt udgave.

Gaël Angoula (forsvar), Jeremy Choplin (forsvar), Julien Palmieri (midtbane) og Sambou Yatabare (midtbane) afsoner alle karantæne. Sylvain Marchal (forsvar), Gilles Cioni (forsvar), Jerome Rothen (midtbane), Yassin El-Azzouzi (angreb) og Ilan (angreb) er alle ude med skader.

En betragtelig fraværsliste, der rummer adskillige stam- og nøglespillere. Rutinerede Rothen er måske mest iøjnefaldende, men tabet af Marchal og Angoula er absolut heller ikke uproblematisk.

Fraværene betyder, at der er tre tvungne ændringer i startopstillingen i forhold til sidst, hvor det blev 2-3 hjemme mod Valenciennes. Yderligere en ændring ligger i kortene, da førstevalget i målet gennem de seneste mange sæsoner, Magno Macedo (mål), tippes til at ryge ud på bænken. Afløseren bliver i så fald Landry Bonnefoi (mål), der var fast mand i Amiens i Ligue2 i sidste sæson. Det vil være hans blot anden betydende kamp for klubben efter at han debuterede i en pokalkamp mod Auxerre (1-0) for halvanden uge siden.

Brest havde også sine skader at slås med i starten af sæsonen, men det er ikke rigtigt et problem længere. Alexandre Alphonse (angreb) er fortsat skadet og sidder ude sammen med reserven Adama Ba (angreb). Også Ousmane Coulibaly (forsvar) og John Jairo Culma (midtbane) mangler. Førstnævnte ville nok være tættest på en plads i startopstillingen, men har grundet sin skade slet ikke spillet i denne sæson. Culma kunne også have været et emne, men har haft svært ved at få spilletid efter en skadespause og er igen siet helt fra.

I praksis fuldstændig samme trup som sidst, hvor det blev 0-1 ude mod Lille.

Brest bør alt i alt have bedre chance for sejr end odds indikerer.

Hvad spiller du på i dag? Del dine tip i kommentarfeltet under artiklen eller i vores Facebook-gruppe.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Pernille Holbøll
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen