Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Ponferradina i modvind

Oprykkerne fra Ponferradina er gået helt i stå i den næstbedste spanske fodboldrække og kan komme i nye problemer fredag aften

Ponferradina har det sværet i den næstbedste spanske fodboldrække og kan få det svært mod Sporting Gijon, der rummer langt mere kvalitet end placeringen indikerer. (Modelfoto: Colourbox)
Ponferradina har det sværet i den næstbedste spanske fodboldrække og kan få det svært mod Sporting Gijon, der rummer langt mere kvalitet end placeringen indikerer. (Modelfoto: Colourbox)

Spilforslag Det er i den grad dagen derpå. Årets sidste landskampsdag er overstået, og virkeligheden banker på igen med en torsdag fuldstændigt blottet for interessante kampe.

I stedet slår vi det lange lys på og kigger mod fredag, hvor flere kampe byder sig til.

Blandt andet i Spanien, hvor det er svært ikke at spille mod Ponferradina oven på de seneste præstationer. De har således været ualmindeligt ringe, og ikke overraskende begynder snakken nu for alvor om mulig nedrykning.

Vel ligger man lige nu på den rigtige side af nedrykningsstregen, men det spillemæssige niveau er faldende, og man blev klædt helt af mod Cordoba sidst. Vel viste måltavlen 3-5 ved slutfløjt, men der var tale om klasseforskel og Cordoba valgte at gå ned i tempo, da de kom foran 5-1 midtvejs i anden halvleg.

Det var fjerde nederlag i de fem seneste kampe, og træner Claudio Barragan har virkelig fået noget at spekulere over. Han kan end ikke skyde skylden på en lang skadesliste.

Godt nok mangler førstekeeper Orlando Quintana (mål) fortsat, men ellers tæller fraværene primært breddespillere.

Sidst manglede også stamspilleren Carlos Ruiz (forsvar/midtbane) på grund af karantæne, men hans fravær alene kunne ikke forsvare øretæven mod Cordoba.

At han er tilbage mod Sporting Gijon behøver således heller ikke gøre en afgørende forskel.

I virkeligheden skyldes problemet nok tabet af tre yderst rutinerede stamspillere i forsvaret i sommerpausen.

LIVE: Følg kampen direkte på ekstrabladet.dk

Så har det til gengæld betydet en markant forskel hos fredagens modstander, at man for en måned siden valgte at skifte ud på trænerposten. José Ramón Sandoval Huertas tiltrådte 18. oktober og den tidligere Rayo Vallecano-træner åbnede med tre sejre.

Det momentum kunne næsten ikke opretholdes, og det er da også blevet 0-0 (Sabadell, hjemme) og 1-2 (Guadalajara, ude) i de seneste to kampe.

Nederlaget til Guadalajara var der ikke så meget at sige til. Sporting Gijon levede simpelthen ikke op til niveauet fra de foregående kampe, og det er der selvsagt ikke råd til at gentage fredag aften.

Der skal dog også mere end det til at fyre op under krisesnakken igen. Der er mere kvalitet i truppen end placeringen indikerer, og det viser sig normalt i hjemmekampene. På en dag med lidt mere skarphed foran modstanderens mål, så havde det også resulteret i en sejr over Sabadell og dermed ville man have stået med syv sejre på stribe (alle turneringer) på hjemmebane i stedet for 6-1-0.

Læs også:

Se også: Sådan finder du vej gennem spil-junglen

Mandskabsmæssigt savner Sporting Gijon stamspilleren Grégory Arnolin (forsvar) på grund af karantæne, hvilket så også er det eneste rigtigt iøjnefaldende fravær.

Topscorer Mate Bilic (angreb), der udgik efter bare tyve minutter sidst, ser ud til at blive klarmeldt. En ikke uvæsentlig spiller, selvom han kun er startet inde i syv kampe i denne sæson.

På plussiden tæller comeback til nøglespilleren Armando 'Mandi' Sosa Pena (midtbane), som klubben hentede i Real Madrid i sommerpausen. Også Hugo Vieira (midtbane/angreb) er ved at være så meget oppe i omdrejninger, at han kan få spilletid. Han har været skadesplaget siden han blev lejet ind fra Benfica i sommerpausen.

U19-landsholdsspilleren Borja López (forsvar), der gjorde en god figur mod Osasuna i pokalturneringen tidligere på måneden, kan få første ligakamp fra start som afløser for Grégory Arnolin.

Hvad spiller du på i dag? Del dine tip i kommentarfeltet under artiklen eller i vores Facebook-gruppe.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:David Attardo
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen