Målfattig bundgyser i Silkeborg

Hverken Silkeborg eller Brøndby har råd til at tabe eftermiddagens kamp og det kan udløse en kamp med få mål

Både Silkeborg og Brøndby har brug for en sejr i dagens kamp, men mest af alt har de ikke råd til at tabe. (Foto: Thomas Sjørup/Polfoto)
Både Silkeborg og Brøndby har brug for en sejr i dagens kamp, men mest af alt har de ikke råd til at tabe. (Foto: Thomas Sjørup/Polfoto)

Spilforslag Det er lidt af en bundgyser, der venter i Silkeborg i eftermiddag. Nummer sidst mod nummer næstsidst i et opgør, som ingen af de to hold har råd til at tabe

Det giver helt andre betingelser end i pokalkampen i onsdags, hvor Brøndby vandt 3-0 på eget græs. Dog var stillingen kun 1-0 ind til Silkeborgs Dennis Flinta fik marchordre ti minutter inde i anden halvleg.

Der er simpelthen meget mere at tabe i dag, og netop den kendsgerning kan udløse en både nervøs og forsigtig kamp med få målchancer i begge ender.

Det er dog ikke alene kampens betydning, der giver tro på et facit med maksimalt to mål.

Læs også spilforslaget:

Se også: Godt odds på NFL's bedste

Status i de to trupper peger i samme retning.

Dels er det et væsentligt stærkere Silkeborg-hold end i pokalkampen i onsdags. Tilbage i startopstillingen vil efter al sandsynlighed være Frank Hansen (forsvar), Christopher Poulsen (forsvar), Thorbjørn Holst (forsvar), Jesper Mikkelsen (midtbane) og Kasper Risgård (midtbane).

Helt tydeligt et plus for defensiven. Det betyder således, at træner Keld Bordinggaard kan stille med en forsvarslinie, der har gjort det ganske fornuftigt sammen.

Thorbjørn Holst er en nøgleskikkelse, og når han har været en del af den forsvarskonstellation, som ventes i dag, så har Silkeborg kun lukket 1,3 mål ind per kamp. Det skal sættes i forhold til at Silkeborg har lukket 2,1 mål ind per kamp set over hele sæsonen.

Det kan vise sig problematisk for hjemmeholdet, at Dennis Flinta (forsvar/midtbane), Bjarni Vidarsson (midtbane) og Jesper Bech (angreb) er ude med karantæne. Det havde for dette spil pyntet med specielt de to førstnævnte på holdkortet, men modsat er det måske også værd at notere sig, at Flinta har flest assists for Silkeborg i denne sæson.

LIVE: Følg kampen direkte på ekstrabladet.dk

Offensivt har Silkeborg generelt haft det svært. Der er kun nettet to gange i de seneste fem kampe. For meget synes at afhænge af Marvin Pourie (angreb), der er eneste spiller hos Silkeborg, der har scoret mere end et mål i denne sæson. Med sine syv mål er han dog så også en mand, som Brøndby skal holde øje med. Jesper Bech, der er den eneste anden angriber med mål (1) i denne sæson, er som nævnt ude med karantæne.

Hos Brøndby er der også tale om flere rokeringer i forhold til pokalkampen. Quincy Antipas (angreb) afsoner karantæne, og er ude sammen med Dario Dumic (forsvar), der ligeledes sidder i skammekrogen. Stamspillerne Anders Randrup (forsvar), Franck Semou (midtbane), Dennis Rommedahl (midtbane) og Simon Makienok (angreb) var alle ude af startopstillingen i onsdags, men emner til startopstillingen i dag.

I forhold til scoringer, så kunne det være en svækkelse at Dario Dumic afsoner karantæne, men der fine alternativer. Blandt andet i Martin Albrechtsen (forsvar).

Mest interessant er faktisk Quincy Antipas’ fravær. Han var den store oplevelse i pokalkampen i onsdags, og en mand, der kunne have udfordret Silkeborgs defensiv med sin hurtighed. Nu bliver det i stedet Makienok, der skal gøre forskellen og selvom han har scoret mod Silkeborg i denne sæson, så vil hjemmeholdets forsvar formentligt have væsentligt nemmere ved at håndtere ham.

Fem af de seneste seks udekampe for Brøndby er endt under 2,5 mål, og kombineret med kampens betydning og trupsituationen hos de to mandskaber, så lugter det ikke målrigt i eftermiddag.

Hvad spiller du på i dag? Del dine tip i kommentarfeltet under artiklen eller i vores Facebook-gruppe.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen