Oprykkerne kigger opad

Gazelec Ajaccio har opadgående formkurve og kan fortsætte opturen i Ligue2 med sejr over formsvage Sedan

Oprykkerne fra Gazelec Ajaccio har gennem de seneste uger spillet bedre end placeringen indikerer og opturen kan fortsætte med sejr i den vigtige bundkamp mod Sedan i aften. (Modelfoto: Colourbox)
Oprykkerne fra Gazelec Ajaccio har gennem de seneste uger spillet bedre end placeringen indikerer og opturen kan fortsætte med sejr i den vigtige bundkamp mod Sedan i aften. (Modelfoto: Colourbox)

Spilforslag Det er med en vis forsigtighed, at vi her sætter kursen mod Korsika, for det er en bundgyser, der venter i aften. Hjemmeholdet Gazelec Ajaccio ligger næstsidst, mens Sedan ligger sidst.

Når det så er sagt, så er det med flest plusser til hjemmeholdet. Naturligvis fordelen af hjemmebane, som altid skal tages alvorligt, når det er de korsikanske mandskaber, der spiller, men det er også et hjemmehold med opadgående formkurve og tæt på stærkeste opstilling.

Stærke ingredienser i en kamp, der skal give tre point, hvis oprykkerne skal have frisk luft i bunden af rækken.

Læs også spilforslaget:

Se også: Han skal bruge en sejr

Luft er der allerede hos Sedan, men det skyldes det stigende antal huller i førsteholdstruppen. Ikke nok med at formen er rædsom, men fraværslisten bliver således også længere og længere.

Nu er det stamspillerne Ulrich Rame (mål), Mamadou Diallo (angreb) og Claude Dielna (forsvar), der også må se til fra sidelinien på grund af karantæne og skader.

Tre tvungne ændringer i forhold til sidst, hvor det blev 0-1 hjemme mod Lens. Inden den kamp var det stamspilleren Yoann Court (midtbane), der røg ud med en skade, der også holder ham væk i aften.

I øvrigt sammen med Ahmed Yahiaoui (midtbane), Fabien Tchenkoua (angreb) og Farid Beziouen (midtbane), der dog ikke er bærende kræfter.

I bestræbelserne på at få vendt skuden har man inden for de seneste uger engageret med Christian Kinkela (midtbane) og Aït Ben Idir (midtbane), der begge har stået uden klubber siden sommerpausen. Førstnævnte har fået debut, og sidstnævnte kan få det idag.

Fraværene betyder også, at Abdoulay Diaby (angreb) er taget til nåde og tilbage i truppen efter at han mod Lens var blevet udelukket af klubben af disciplinære årsager. Er han motiveret kan han blive et vigtigt aktiv, for Sedan har i den grad svært ved at score mål.

LIVE: Følg kampen direkte på ekstrabladet.dk

Det har man ikke længere hos hjemmeholdet, der inden for den seneste måned har imponeret positivt mod stærke mandskaber som Monaco (2-2) og Auxerre (1-1) på udebane, mens seneste hjemmekamp gav sejr over Nantes (3-1).

Eneste malurt i bægeret er nederlag ude til Chateauroux (1-3), hvilket dog dels var på kunstgræs og dels endte med at man spillede 10 mod 11.

Stamspilleren Raphaël Romey (forsvar) var manden, der fik marchordre, og derfor manglede han mod Auxerre sidst. Han er med igen i dag. Det samme er vigtige Roderic Filippi (forsvar), der kan sæsondebutere efter en skadespause. Han sad på bænken sidst, men meldes nu tættere på startopstillingen.

Til gengæld glider forsvarskollegaen Ibrahim Rachidi (forsvar) ud med karantæne efter at han så rødt mod Auxerre.

Det er så til gengæld også det eneste rigtigt problematisk fravær, selvom man dog også har Amor Kehiha (forsvar) og Mickaël Seymand (midtbane) ude.

Det er en bundkamp med alt hvad det kan indebære af nerver hos de to mandskaber, men spillemæssigt har hjemmeholdet gennem de seneste kampe leveret langt bedre end placeringen indikerer og fortsætter det, så bliver det også ny skuffelse for Sedan. 1-tallet indbyder dog trods alt ikke til slagtning af sparegrisen.

Hvad spiller du på i dag? Del dine tip i kommentarfeltet under artiklen eller i vores Facebook-gruppe.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Mest læste i sport
Seneste i sport
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen