Han scorer nok igen

Cristiano Ronaldo scoringsgennemsnit er rigeligt højt til at forsvare spil på ham i aften

Cristiano Ronaldo hører til blandt de absolut mest målfarlige spillere i verden, og portugiseren kunne også godt komme på tavlen mod Dortmund. (Foto: AP/Manu Fernandez)
Cristiano Ronaldo hører til blandt de absolut mest målfarlige spillere i verden, og portugiseren kunne også godt komme på tavlen mod Dortmund. (Foto: AP/Manu Fernandez)

Spilforslag Med scoringer i de seneste seks kampe i træk for Real Madrid, er det en brand varm Cristiano Ronaldo, der i aften løber på banen i Dortmund.

Han er nu oppe på ni træffere i otte ligakampe og fire mål i to Champions League-kampe. En ganske fornem statistik, der naturligvis hjælpes godt på vej af, at han er den spiller hos Real Madrid, der afslutter mest på mål. Faktisk har han alene i La Liga noteret mere end dobbelt så mange afslutninger som den næst mest afsluttende i truppen, Gonzalo Higuain, der retfærdigvis heller ikke har spillet helt så mange minutter.

Nu betyder det ikke nødvendigvis, at Ronaldo også scorer i aften, men for en spiller, der har nettet i 15 af sine seneste 18 kampe for Real Madrid taler statistikken sit klare sprog, der må være mere end 50 procents sandsynlighed for at han også scorer i aften.

Nu er der i aften tale om en udekampe, men det synes nu ikke at påvirke portugiserens målnæse synderligt. Det er blevet til scoringer i syv af de seneste ni kampe på fremmed græs.

Hos Dortmund bliver det i første omgang højreback Lukasz Piszczek, der skal forsøge at stoppe Ronaldo. Han har haft en fin sæson, men var dog ikke overbevisende i weekendens kamp mod Schalke 04 (1-2). Ligesom flere af holdkammeraterne, der heller ikke imponerede. Muligvis fordi man havde tankerne en anelse på mødet med Real Madrid.

LIVE: Følg kampen direkte på ekstrabladet.dk

Uanset er det et tysk mandskab, der er til at tale med. Kun én af de seneste seks kampe er vundet, hvor nullet kun er holdt én gang. Samlet er der lukket ni mål ind i de seks kampe. Det ligger således ikke i kortene, at tyskerne slipper fra aftenens møde med et cleansheet.

Begge mandskaber er ramt af fravær, hvor Dortmund i særdeleshed savner kantspilleren Jakub Blaszczykowski, der ikke blot topper klubbens assistliste, men også er tredjemest scorende med tre træffere. Der har været usikkerhed om Marcel Schmelzer (forsvar) og Mario Götze (midtbane), men begge skulle blive klar.

Hos Real Madrid er der visse defensive problemer med Marcelo (forsvar), Alvaro Arbeloa (forsvar) og reserven Fabio Coentrao (forsvar) udenfor. Det betyder, at Sergio Ramos og Mickael Essien formentligt skal agere på backpladserne, mens Pepe og unge Raphaël Varane skal dække det centrale forsvar.

Det kan være Dortmunds chance, og det vil ikke overraske om der kommer mål i begge ender. Det er bookmakerne dog enige i, så odds er derefter. I stedet bliver det altså tillid til Cristiano Ronaldo uden at vi ofrer sparegrisen.

Hvad spiller du på i dag? Del dine tip i kommentarfeltet under artiklen eller i vores Facebook-gruppe.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Pernille Holbøll
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen