Excelsior har defensive problemer

Det bliver formentligt to midtbanespillere, der skal udgøre det centrale forsvar i aftenens kamp mod Dordrecht

Dodrecht er stærke på eget græs og møder i aften et amputeret Excelsior-mandskab. (Modelfoto: Colourbox)
Dodrecht er stærke på eget græs og møder i aften et amputeret Excelsior-mandskab. (Modelfoto: Colourbox)

Spilforslag Man skal altid være varsom med lokalopgør, men det er nu ikke fordi, der er tung historik i duellerne mellem Dordrecht og Excelsior, og skulle der være ekstra følelser på højkant, så er det måske et plus for hjemmeholdet. Dordrecht vil således hellere end gerne have en af klubberne fra Rotterdam ned med nakken.

Muligheden synes absolut til stede i aften.

Excelsior røg ud af Æresdivisionen med et brag, og nedturen stoppede ikke der. Nu ligger man på en beskeden 12. plads i den næstbedste række, og formen er ikke prangende. 0-2-2 i de seneste fire ligakampe plus exit fra pokalturneringen efter et lidet flatterende nederlag til ONS Sneek fra den fjerdebedste række er ikke skræmmende.

Der er lyspunkter. Før landskampspausen blev det 2-2 mod Helmond Sport i en kamp, hvor man førte 2-0 ved pausen, men så også spillede hele anden halvleg med ni mand efter to røde kort inden for de sidste ti minutter af første halvleg.

Det er altså ikke et knækket Excelsior-mandskab, der gæster Dordrecht. Til gengæld er det et hold, der nu er endnu mere amputeret på grund af karantæner.

LIVE: Følg kampen direkte på ekstrabladet.dk

Både Jurgen Mattheij (forsvar) og Mats van Huijgevoort (forsvar) må stå over efter deres røde kort. Det bør kunne mærkes på en smal trup, der allerede har det normale førstevalg i målet, Wesley de Ruiter (mål) ude med en skade sammen med forsvarsgarderingen Daan Smith (forsvar) og stamspillerne Rick Kruys (midtbane) og Nick Soolsma (angreb).

Det kunne have bragt de unge Erwin Nuytinck (forsvar/midtbane) og Dennis den Haan (angreb) i spil, men begge savner kamptræning.

Læs også spilforslaget:

Se også: Krise i Servette

Værst er situationen i defensiven, hvor der gættes på, at det centrale forsvar kommer til at bestå af to normale midtbanespillere. Det ligner således den 19-årige, defensive midtbanespiller Matthew Steenvoorden, og den 22-årige midtbanekollega Richard Stolte, der bliver rykket bagud på banen. Mest uvant for sidstnævnte, der i forvejen ikke har fået ret meget spilletid i denne sæson.

Det er selvsagt bedre arbejdsbetingelser for hjemmeholdet, der slet ikke har samme hovedbrud, når det gælder en startopstilling, og i denne sammenhæng i øvrigt mønstrer en topscorer, der for alvor kan lukrere på modstanderens svækkede defensiv.

Den knapt to meter høje Lars Veldwijk (angreb) rager således pænt op over de to midtbanespillere, der skal passe på ham.

Læs også spilforslaget:

Se også: Hun er stadig sulten

Fraværslisten tæller kun stamspilleren Vilmer Kousemaker (midtbane), mens Johan Versluis (forsvar) har været tvunget til at indstille karrieren. Sidstnævnte var en af de bærende spillere, men han nåede kun at spille 46 minutter i denne sæson.

Stamspillerne Rogier Molhoek (midtbane) og Jesse Mayele (angreb) er med igen. Det giver træner Harry van den Ham luksusproblemer i forhold til en startopstilling.

Han kan i forvejen glæde sig over en opløftende formkurve, hvor nederlaget i topkampen mod Camburr (1-2) sidst var det første nederlag siden midten af august. I aften er man på hjemmebane, hvor man længe har været yderst stærke. Kun to af de seneste 24 hjemmekampe i ligaen er endt med et nederlag. Syv af de seneste otte er vundet.

Hvad spiller du på i dag? Del dine tip i kommentarfeltet under artiklen eller i vores Facebook-gruppe.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen