Drillos drenge får det svært

Schweiz og Norge synes på vej i hver sin retning og det kan blive understreget i VM-kvalifikationskampen i aften

Egil 'Drillo' Olsen er en snu herre, men han kan ikke gøre det alene. Det norske landshold er ikke helt, hvad det har været, og det kan komme til at koste i Schweiz i aften. (Foto: Lars Poulsen/Polfoto)
Egil 'Drillo' Olsen er en snu herre, men han kan ikke gøre det alene. Det norske landshold er ikke helt, hvad det har været, og det kan komme til at koste i Schweiz i aften. (Foto: Lars Poulsen/Polfoto)

Spilforslag Der er sagt og skrevet meget om norsk landsholdsfodbold, og det har ikke været lige kønt alt sammen. Det samme kan nu siges om resultaterne det seneste års tid, og selv broderfolket synes ramt af et vist mismod med hensyn til mulighederne for en billet til VM.

Det selvom man altså ikke er kommet i den sværeste kvalifikationsgruppe. Langt fra. 0-2 ude mod Island var dog tæt ved en fiasko, og man skulle langt ind i dommerens tillægstid mod Slovenien for at hive en 2-1 sejr hjem på et straffespark.

I aften gælder det gruppens stærkeste mandskab på udebane, og selvom nordmændene tidligere har slået til som undertippet i en kvalifikationskamp, så har det oftest været på hjemmebane. Ude har der været længere mellem succeserne, selvom man faktisk har været begunstiget af nogle ganske fornuftige lodtrækninger til de seneste slutrunder.

LIVE: Følg kampen direkte på ekstrabladet.dk

Som nævnt har det seneste år ikke budt på ret mange lyspunkter for nordmændene. Efter den missede EM-kvalifikation har Norge slået Nordirland (3-0) og altså Slovenien (2-1). Til gengæld er det blevet til nederlag til England (0-1), Grækenland (2-3) og Island (0-2) og et godkendt 2-2 mod Kroatien.

Norge råder over et interessant mandskab, der dog synes inde i en genopbygningsfase. Nordmændene synes i særdeleshed at savne målfarlighed, og i det lys var det selvsagt ikke optimalt, at der indløb afbud fra Hannovers Mohammed Abdellaoue (angreb) op til dagens kamp.

Stærke alternativer er der ikke mange af. Afløseren kunne meget vel blive Haugesunds Alexander Søderlund, der endnu ikke har scoret på landsholdet.

Også defensivt er der panderynker, da Kjetil Wæhler (forsvar), der skulle agere makker med Brede Hangeland i det centrale forsvar, er sygdomsramt og tvivlsom til i aften. Her er der ikke heller ikke hård kamp om pladserne. Vegard Forren (forsvar) fra Molde synes at stå først for, og kan så spille sin blot tredje landskamp.

På midtbanen mangler Bjørn Helge Riise (midtbane), der dog nok var startet på bænken under alle omstændigheder.

Fem spillere i den forventede startopstilling tjener til føden uden for Skandinavien, og her kan der trods alt hentes en vis optimisme i, at de alle får regelmæssigt med spilletid i ligaer, der er stærkere end de skandinaviske.

Læs også spilforslaget:

Se også: Amputerede newzealændere

Schweiz er, som Norge, et landshold, der er under opbygning. Det rakte ikke til en plads ved EM, men VM er så afgjort inden for rækkevidde. Ældste mand i truppen er den 30-årige reservekeeper Marco Wölfli, og der længere fremme på banen masser af fremadstormende talenter med Xherdan Shaqiri (midtbane) og Granit Xhaka (midtbane) som nogle af de mest iøjnefaldende.

På bænken sidder endnu en joker i den rutinerede træner Ottmar Hitzfeld, der nu har haft fire år til at skrue et koncept sammen.

Der mangler måske lige den store bomber på toppen, men det har fungeret fint ind til videre. Mål har i hvert fald ikke været en mangelvare.

To kvalifikationskampe har resulteret i to sejre. Først 2-0 ude mod Slovenien og dernæst 2-0 hjemme over Albanien. Dermed er facit 4-0-2 i år for landsholdet, hvor nederlagene er kommet mod Argentina (1-3) og Rumænien (0-1). Sidstnævnte var en skuffelse, men på plussiden finder man så sejre over Tyskland (5-3) og Kroatien (4-2).

Læs også spilforslaget:

Se også: Hun tromler videre

Mandskabsmæssigt er der få hovedbrud hos hjemmeholdet, der i forhold til sidst også har Tranquillo Barnetta (midtbane) til rådighed efter endt karantæne. Eneste iøjnefaldende fravær er Philippe Senderos (forsvar), der har været langtidsskadet og slet ikke spillet i kvalifikationen endnu.

Gratis konkurrence:

Se også: Vind en NFL-rejse til London

Hvad spiller du på i dag? Del dine tip i kommentarfeltet under artiklen eller i vores Facebook-gruppe.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Mikkel Cramon
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen