Kvist kommer på den grønne gren

William Kvist og Stuttgart ligner en vinder i aftenens kvalifikationskamp til Europa League

William Kvist og Stuttgart kan hente et godt udgangspunkt i kvalifikationen til Europa League ved at vinde hjemmekampen mod Dinamo Moskva. (Foto: Lars Poulsen/Polfoto)
William Kvist og Stuttgart kan hente et godt udgangspunkt i kvalifikationen til Europa League ved at vinde hjemmekampen mod Dinamo Moskva. (Foto: Lars Poulsen/Polfoto)

Spilforslag At kalde Dinamo Moskvas sæsonstart for elendig er nærmest en underdrivelse. Fem kamp og fem nederlag med en samlet målscore på 1-11 har tændt advarselslamperne. Eneste lyspunkt er Europa League, hvor det i forrige runde blev til samlet sejr mod skotske Dundee United. Dog efter at have været i problemer i udekampen (2-2) og så ellers sætte tingene på plads i returkampen (5-0).

Sejren over skotterne kunne have kickstartet sæsonen, men blev fulgt op med 0-2 ude mod Rubin Kazan og 1-2 hjemme mod Terek Grozny. Specielt sidstnævnte gjorde ondt. Man havde trods alt vundet samme kamp i sidste sæson med 6-2.

Man spejder altså langt efter den form, der i sidste sæson sikrede holdet en tredjeplads.

I aften gælder det en ny, svær opgave. Tyske Stuttgart er en klub i fremmarch. Sidste sæsons sjetteplads i Bundesligaen har tændt optimismen og ambitionerne lyder nu på en plads i top fem. Det skulle ikke være helt umuligt, hvis ellers man begynder at præstere lidt bedre på udebane.

Det er således udebanen, der har haltet lidt for tyskerne, og netop derfor er der også alle gode grunde til at gå efter et optimalt udgangspunkt i aften. I særdeleshed mod et russisk mandskab, der i hvert fald i sidste sæson, var et af de absolut stærkeste hjemmehold i den russiske liga.

Mandskabsmæssigt er der ikke sket det store hos tyskerne i sommerpausen. Stamspilleren Khalid Boulahrouz (forsvar) er solgt sammen med reserven Timo Gebhart (midtbane) og det unge angrebstalent Julian Schieber. Ind er kommet Tim Hoogland (forsvar) fra Schalke 04 og det unge angrebstalent Tunay Torun fra Hertha Berlin. Det lovende talent David Didavi (midtbane) er tilbage i klubben efter lejeophold i Nürnberg, hvor han fik pænt med spilletid.

Samlet set næsten status quo for det tyske mandskab.

LIVE: Følg kampen direkte på ekstrabladet.dk

Det samme er ikke tilfældet hos russerne, der har sagt farvel til profilerne Alexandr Samedov (midtbane) og Andrej Voronin (angreb). Ind er kommet Gordon Schildenfeld (forsvar), der var fast mand hos Eintracht Frankfurt i 2. Bundesliga i sidste sæson, og Otman Bakkal (midtbane), der var fast mand hos Feyenoord.

På trænerposten er det nu Dan Petrescu, der svinger taktstokken. Han er i praksis den tredje træner klubben har haft i denne måned. Sergei Silkin blev fyret først på månden og afløst af Dmitri Khokhlov, der var midlertidig løsning ind til Petrescu skrev under 17. august.

Offensivt har man ikke fundet afløseren for Voronin, og heri ligger måske en væsentlig årsag til de manglende mål i den hjemlige liga hidtil. En anden skulle være dårlig fysisk form, hvis man skal tro lokale medier.

Det sidste vil være glimrende for under normale omstændigheder ville det være et plus til russerne, at de er i fuld gang med den hjemlige liga, mens tyskerne kun har spillet en enkelt pokalkamp.

Til dagens kamp er Zdravko Kuzmanovic (midtbane) eneste nævneværdige fravær hos hjemmeholdet. Han afsoner karantæne. Der er ingen friske fravær hos gæsterne, hvor Dan Petrescu ikke har bebudet store ændringer. Han har til russiske medier forklaret, at han simpelthen har haft for kort tid til at arbejde med et nyt taktisk koncept.

Odds 1,62 på hjemmesejr synes lige præcist at ligge på den attraktive side, men indbyder ikke til en tung indsats.

Gratis konkurrence:Vind et møde med Anders Lindegaard og oplev Premier League-fodbold i Manchester

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen