Laudrup åbner med nederlag

Alt for mange spørgsmålstegn hos Swansea til kampen mod QPR, der modsat ser væsentligt bedre ud end i sidste sæson

Michael Laudrup står foran en stor opgave i Swansea, der allerede i dag kommer på en svær opgave i London. (Foto: AP/Andy Lloyd)
Michael Laudrup står foran en stor opgave i Swansea, der allerede i dag kommer på en svær opgave i London. (Foto: AP/Andy Lloyd)

Spilforslag Spørgsmålstegnene er mange, når det kommer til Michael Laudrup og Swansea i Premier League. Kan waliserne gentage sidste års resultat?, kan Michael Laudrup hente succes i en liga, som han ikke tidligere har prøvet kræfter med? og kan de nye profiler tilpasse sig den engelske spillestil og fodboldkultur?

Undertegnede er ikke helt så sikker på, at succesen ligger lige for, og selvom det måske ikke ender med en nedrykning, så kan det blive en svær sæson for Laudrup og hans tropper. Overraskelsesmomentet er væk, og det samme er stamspillerne Steven Caulker (forsvar), Joe Allen (midtbane), Gylfi Thor Sigurdsson (angreb) og meget snart måske også OL-landsholdsspilleren Scott Sinclair (midtbane), der afviser at forlænge sin kontrakt.

LIVE: Følg kampen direkte på ekstrabladet.dk

Laudrup har fundet forstærkninger, der på papiret er stærke med Michu (midtbane/angreb) som et af de mest interessante, men også spillere, der meget vel skal bruge tid til at finde sig til rette i engelsk fodbold.

I det lys er det måske meget heldigt, at det indledende kampprogram ikke ser uoverskueligt ud. Modsat skal der så også point på kontoen inden det strammer til i slutningen af oktober og starten af november. Her venter fem ligakampe, hvor de fire er mod Manchester City, Chelsea, Newcastle og Liverpool.

Facit er, at der skal point på kontoen mod eksempelvis Queens Park Rangers, som venter i lørdagens åbningskamp. Det i sig selv er nemmere sagt end gjort.

Læs også spilforslaget:

Se også: Kongerne af Korsika

London-klubben balancerede længe på nedrykningsstregen i sidste sæson, hvor det kneb med blandt andet sejre på eget græs. Ved årsskiftet kom Mark Hughes til i det vame sæde, og den rutinerede waliser fik gradvist sat skik på mandskabet.

Det endte med overlevelse på yderste mandat, men nok så interessant en markant forbedring af resultaterne på Loftus Road.

Liverpool, Arsenal, Tottenham og Swansea var blandt de hold, der blev sendt hjem med nederlag i de sidste to måneder af sæsonen.

Nu skal der bygges videre på den fine sæsonafslutning, og ind er hentet en god håndfuld spillere, der synes at styrke både startopstilling og bredde. Spillere, der modsat de nye folk i Swansea, har masser af erfaring fra Premier League.

Landsholdsmålmanden Robert Green er kommet til fra West Ham, og defensiven yderligere styrket med Ryan Nelsen (forsvar) fra Tottenham, Fabio (forsvar) fra Manchester United og Jose Bosingwa (forsvar) fra Chelsea. Længere fremme på banen ligner Ji-Sung Park (midtbane) fra Manchester United en fin investering, mens Andy Johnson (angreb) kan vise sig det samme, hvis det ellers endelig lykkes for ham at finde det niveau, der for nogle år siden gjorde ham en yderst ombejlet herre i engelsk fodbold.

Johnson skal under alle omstændigheder kæmpe hårdt for spilletid på et hold, der også har fået tilgang i offensiven af David Junior Hoilett (angreb) fra Blackburn og allerede har Djibril Cisse (angreb) og Bobby Zamora (angreb) på holdkortet.

Alt i alt ligner QPR et hold, der kommer til at slutte højere end sidste sæsons 17. plads.

Læs også spilforslaget:

Se også: Hun er overvurderet

Det har ikke skortet på mål i Swanseas træningskampe op til sæsonen. Det giver forhåbning om mål i lørdagens kamp. Modsat har man heller ikke ligefrem evnet at lukke af i defensiven, hvilket må give basis for eftertanke.

Blandt andet med 3-3 mod Stuttgart for en uge siden. Bag det resultat ligger dog, at Stuttgart førte med 2-0 ved pausen og kampen først for alvor tippede Swanseas vej, da Stuttgart valgte at skifte halvdelen af markspillerne ud efter en times spil.

En kompakt defensiv har da heller ikke været Laudrups varemærke i sine tidligere klubber, hvor man har mønstret et ganske solidt målgennemsnit i kampene.

Derfor kan man godt holde lidt øje med odds på mange mål i Swanseas kampe i denne sæson. Også mod QPR, hvor man godt kan forsvare spil på over 2,5 mål, når odds ligger omkring 2,10.

Læs også:

Se også: Laudrup i fare fra første fløjt

Hvad angår den aktuelle mandskabssituation i de to klubber, så er hjemmeholdet uden den karantæneramte Joey Barton, der i øvrigt også meldes på vej væk. Armand Traore (forsvar) og Alejandro Faurlin (midtbane) sidder også udenfor, mens der er lidt usikkerhed om Samba Diakite (midtbane) og Bobby Zamora (angreb).

Hos Swansea er det et åbent spørgsmål om Scott Sinclair (midtbane) kommer i aktion. Han vil gerne væk, og selvom det vil være en svækkelse, så kan det koste ham en plads i startopstillingen. Ude er med sikkerhed Garry Monk (forsvar), der er skadet.

Det er en åbningsrunde og der er mange spørgsmålstegn omkring Swansea, så selvom QPR ligner et fint spil, slagter vi ikke sparegrisen på dette 1-tal.

Gratis konkurrence:Vind et møde med Anders Lindegaard og oplev Premier League-fodbold i Manchester

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Claus Jessen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen