United åbner med mål

Første runde af sæsonen i Premier League rundes af i aften og det kan blive med en målrig affære

Robin van Persie er det nye våben hos Manchester United i den forventede mesterskabsduel med bysbørnene fra Manchester City. (Foto: AP/Jon Super)
Robin van Persie er det nye våben hos Manchester United i den forventede mesterskabsduel med bysbørnene fra Manchester City. (Foto: AP/Jon Super)

Spilforslag Det er ikke fordi de oplagte spil står i kø denne mandag, så hænderne skal ikke dybt i lommen, når der stikkes ud.

Heller ikke, når det gælder spil på mål i aftenens kamp mellem Everton og Manchester United. Det selvom odds på over 2,5 mål trods alt ser fint ud.

Det er således en åbningskamp på sæsonen, og som weekendens kampe demonstrerede, så lever den slags ofte sit eget liv.

Det står dog fast, at Manchester United mønstrer en væsentligt forstærket offensiv, og til aftenens kamp har alvorlige fravær i defensiven. Begge dele giver tro på mål, hvor det i hvert fald for Evertons vedkommende kan blive nok så vanskeligt at holde nullet.

United har således oprustet med Arsenal-bomberen Robin van Persie, der skal supplere landsholdsspillerne Wayne Rooney og Danny Welbeck. Bag dem kan United nu også mønstre Shinji Kagawa (midtbane/angreb), der var blandt de toneangivende hos Dortmund i sidste sæson. Ind er også kommet det unge stortalent Nick Powell (midtbane), der også kender vejen til netmaskerne, men mere ligner en fremtidens mand i Manchester.

Alt i alt masser af frisk krudt til Sir Alex Fergusons mandskab, der i forvejen var næstmest scorende mandskab i sidste sæson med 89 træffere i 38 kampe svarende til 2,34 mål i snit per kamp.

LIVE: Følg kampen direkte på ekstrabladet.dk

Man forstår, hvis Everton-manager David Moyes har gjort sig sine bekymringer før aftenens kamp. Han kan dog hente en vis opmuntring i, at han faktisk så sit mandskab score fire gange i sidste møde med United. Det var i april på Old Trafford, hvor det endte 4-4.

Han kan vælge at stille med samme 11 denne gang, for man var faktisk også den gang uden profilerne Jack Rodwell (midtbane) og Tim Cahill (midtbane) i startopstillingen. Det er de to mest profilerede salg i sommerpausen. Til gengæld er offensiven blevet styrket med tilgang af Steven Naismith (angreb) og Kevin Mirallas (angreb), der er landsholdsspillere fra henholdsvis Skotland og Belgien. I forvejen råder man over Nikica Jelavic, der kom til i januar og viste sig som et stort hit i foråret.

Alt i alt mere at byde ind med offensivt. Også i aften, selvom Mirallas ikke når at blive spilleberettiget.

Læs også spilforslaget:

Se også: Hun er helt væk

Mandskabsmæssigt er det nok så interessant, at fire af Manchester Uniteds fem centrale forsvarsspillere trækker med skader. Det er Jonny Evans, Chris Smalling, Phil Jones og Rio Ferdinand, hvor sidstnævnte måske har en chance for at spille. Det kan dog meget vel ende med Michael Carrick (midtbane) flyttes ned i det centrale forsvar ved siden af tilbagevendte Nemanja Vidic (forsvar).

Offensivt vil det vise sig om Robin van Persie kastes i ilden fra start. De flest tipper ham til en plads på bænken, hvor han så kan blive en uhyggelig joker at kunne kaste ind, hvis det kniber.

Hos Everton har der været usikkerhed om Marouane Fellaini (midtbane) og Darron Gibson (midtbane). Alt tyder dog på, at duoen spiller. Skulle det modsatte vise sig at være tilfældet, så bør man overveje spil på Manchester United-sejr, når odds, som det ser ud nu, ligger omkring 1,90.

Gratis konkurrence:Vind et møde med Anders Lindegaard og oplev Premier League-fodbold i Manchester

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen