AGF får det svært

FC Nordsjælland virker langt bedre kørende end aarhusianerne, og fuldt ud i stand til at tage point med hjem fra Aarhus

FC Nordsjælland har før vist, at de kan slå AGF. De kan gøre det igen i eftermiddag. (Foto: Ernst van Norde/Polfoto)
FC Nordsjælland har før vist, at de kan slå AGF. De kan gøre det igen i eftermiddag. (Foto: Ernst van Norde/Polfoto)

Spilforslag Oven på en sløj lørdag er det med at komme hurtigt tilbage i sadlen, og det bliver med et forsigtigt udspil i Aarhus.

AGF har ikke imponeret i denne sæson, og selvom ingen taler om krise, så er det tydeligt, at man ikke leverer på samme niveau som i sidste sæson. Det synes ikke mindst at halte offensivt, hvor Peter Graulund (angreb) endnu ikke er oppe i fulde omdrejninger, Søren Larsen mangler og Aaron Johansson fortsat arbejder for sagen, men får for lidt ud af anstrengelserne.

I dag kommer FC Nordsjælland på besøg. De danske mestre har fået en lidt rodet start på sæsonen, men kan på ingen måde klandres for manglende mål. 13 mål i fem kampe er otte mere end AGF, og heri ligger en ganske væsentlig forskel.

Joshua John (angreb) er en interessant forstærkning, der, selvom han ikke er decideret angriber, har vist at han kender vejen til netmaskerne. Han kan blive et ubehageligt bekendtskab for AGFs defensiv, hvor man specielt på backpositionerne fortsat står med nogle udfordringer.

Dem havde man også, da holdene mødtes i Farum i april, hvor FC Nordsjælland vandt 5-3. AGF bed altså fra sig, men aarhusianerne var på det tidspunkt også inde i en periode, hvor det ikke kneb med at score mål. Det ser mere betænkeligt ud på den konto i øjeblikket.

LIVE: Følg kampen direkte på ekstrabladet.dk

For AGF er det et plus, at man har Artur Sorin (forsvar) med igen. Det giver flere muligheder, når der skal sættes en defensiv, der kan dæmme op for FC Nordsjællands stærke kantspil. Til gengæld mangler man fortsat Atle Roar Haaland (forsvar), mens man længere fremme på banen stadig spejder forgæves efter Martin Jørgensen (midtbane). Veteranen kunne godt gøre en forskel i dag, hvor der kan blive brug for ro og omtanke, når man har bolden. Ude sidder også Mark Howard (forsvar), Kasper Povlsen (midtbane) og Søren Larsen (angreb).

FC Nordsjælland er uden Henrik Kildentoft (forsvar), Mario Ticinovic (midtbane) og Rawez Lawan (angreb). Ingen af dem var med sidst, hvor Silkeborg blev besejret med 6-1.

Aarhus er ikke det nemmeste sted at spille, og selvom det unægteligt er med flest plusser til gæsterne, så har AGF trods alt kun tabt én af de seneste otte hjemmekampe (3-4-1). Af samme årsag smider vi en lille gardering på (AH -0.25), hvor vi får fuld gevinst ved udesejr, mens uafgjort giver halvdelen af indskuddet retur.

Gratis konkurrence:Vind et møde med Anders Lindegaard og oplev Premier League-fodbold i Manchester

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen