Den tager Løverne

Hverken spillemæssigt eller mentalt synes Brøndby godt rustet til 'New Firm' i aften

Brøndby tabte 1-3 i Parken i foråret, og kan rende ind i et nyt nederlag i aften. (Foto: Lars Poulsen/Polfoto)
Brøndby tabte 1-3 i Parken i foråret, og kan rende ind i et nyt nederlag i aften. (Foto: Lars Poulsen/Polfoto)

Spilforslag Det er ikke opløftende at være Brøndby-tilhænger i øjeblikket. Otte nederlag i ni kampe er opskriften på krise, og selvom man må tage hatten af for træner Auri Skarbalius' ukuelige optimisme på sit holds vegne, så kan man vel dårligt afskrive klubben som potentiel nedrykker.

Man kan meget vel ligge under stregen i aften, for lige nu er det alene målscoren, der holder klubben oven vande. Silkeborg sidder med sorteper, og møder Randers i eftermiddag, mens Brøndby spiller i Parken mod FC København.

Det ligner en mere end almindeligt vanskelig opgave for Auris tropper. Der har vel sjældent været større forskel på de to mandskaber i 'New Firm'. Både i kvalitet og humør.

Læs også spilforslaget:

Se også: Hun er overvurderet

FC København mønstrer et hold, der kan ende med at tage mesterskabet og mentalt strutter af spillelyst og overskud. Understøttet af fine resultater og målsøgende spil, hvor man har nettet 13 gange i fem kampe og alligevel sidder tilbage med fornemmelsen af, at det kunne været blevet til endnu flere.

Læs også spilforslaget:

Se også: Laudrup åbner med nederlag

Brøndby vil gerne, men leverer ikke konsekvent. Bærende kræfter som Dennis Rommedahl og Michael Krohn-Dehli underpræsterer, når de trækker i Brøndby-trøjen og det vil ikke overraske om i hvert fald sidstnævnte også spekulerer i et muligt klubskifte i dette transfervindue. Han var blandt Danmarks bedste i landskampen mod Slovakiet, men der har længe været stor forskel på den Krohn-Dehli, der spiller på landsholdet og den Krohn-Dehli, der optræder i Superligaen. Dennis Rommedahl viser i glimt sine kvaliteter, men synes at have sine bedste år bag sig.

Defensivt står man godt, men ikke hen over 90 minutter. Der har været svipsere, og den slags bliver i særdeleshed straffet, når man møder et hold som FC København.

Ikke overraskende er FC København derfor solide favoritter i aften.

LIVE: Følg kampen direkte på ekstrabladet.dk

Mandskabsmæssigt har Brøndby anfører Clarence Goodson (forsvar) med igen efter endt karantæne. Nyerhvervede Martin Albrechtsen (forsvar) må vente på sin debut. Brent McGrath (angreb) og Martin Bernburg (angreb) sidder fortsat udenfor.

Læs også spilforslaget:

Se også: Kongerne af Korsika

FC København er uden Sølvi Ottesen (forsvar), Christian Grindheim (midtbane) og Martin Bergvold (midtbane). Ingen af dem kom i ilden sidst, hvor AGF blev besejret med 3-0.

FC København skal i den kommende uge spille Champions League-kvalifikation, så selvom det frister lidt at spille på hjemmesejr med to mål, så holder vi os til det rene 1-tal.

Gratis konkurrence:Vind et møde med Anders Lindegaard og oplev Premier League-fodbold i Manchester

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen