Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Kongerne af Korsika

Bastia skal tages alvorligt på hjemmebane, og sender medoprykkerne fra Reims hjem med et nederlag i aften

Skal Bastia have en succesfuld sæson, så bliver den formentligt grundlagt hjemme på Korsika, hvor man er et ubehageligt bekendtskab for de fleste. (Modelfoto: Colourbox)
Skal Bastia have en succesfuld sæson, så bliver den formentligt grundlagt hjemme på Korsika, hvor man er et ubehageligt bekendtskab for de fleste. (Modelfoto: Colourbox)

Spilforslag Skal oprykkerne fra Bastia gøre sig forhåbning om succes Ligue1 i denne sæson, så skal den efter al sandsynlighed grundlægges hjemme på Korsika.

Øboerne er traditionelt yderst stærke i egen hule, og var nærmest urørlige foran egne fans i sidste sæson med 15-4-0. Sæsonen forinden i den tredjebedste række - som man også vandt - lød facit på 14-6-0.

Nu er man så tilbage i den bedste række, som man senest røg ud af i 2005. I øvrigt selvom man dengang var blandt de ti bedste hjemmehold.

Der er dermed god grund til at holde øje med Bastias hjemmekampe, når der skal stikkes ud. Også i dag, hvor medoprykkerne fra Reims kommer på besøg. De tabte 0-1 på Stade Armand Césari i sidste sæson, og kan meget vel komme til kort igen.

Mandskabsmæssigt kører begge klubber med et stramt budget, hvilket selvsagt har haft betydning i sommerens transfervindue.

Reims måtte sige farvel til de vigtige offensive kort Romain Amalfitano (midtbane) og topscorer Cédric Fauré (angreb), hvilket efterlod et tomrum. Det er forsøgt fyldt ud uden at der dog for alvor er handlet ind på øverste hylde. Tre forstærkninger er fundet i den bedste række i skikkelse af Mohamed Fofana (forsvar/Toulouse), Grzegorz Krychowiak (midtbane/Bordeaux) og Antoine Devaux (midtbane/Toulouse). Fofana var dog reserve i sidste sæson, mens Krychowiak spillede på leje i Nantes og dermed er det ret beset kun Devaux, der rigtigt har vist noget på dette niveau.

Man forstår, hvis bookmakerne på forhånd har Reims som oplagt nedrykningskandidat.

LIVE: Følg kampen direkte på ekstrabladet.dk

Bastia er sluppet bedre gennem sommeren. Vel solgte man Sadio Diallo (midtbane) til Rennes, og rutinerede David Suarez gik på en fri transfer til Arles, men ellers forblev truppen stort set intakt. Nu suppleret med blandt andre Sylvain Marchal (forsvar), der var fast mand i Saint-Etienne i sidste sæson, Sambou Yatabaré (midtbane/Monaco), der også har pænt med erfaring fra den bedste række samt Anthony Modeste (angreb/Bordeaux), der tidligere har haft stor succes i Ligue1, men senest var lejet ud til Blackburn.

Samlet set et plus ud for hjemmeholdet, der da heller ikke ligner den helt oplagte nedrykker i denne sæson. I øvrigt fint demonstreret i premieren med 3-2 ude mod Sochaux, der godt nok var afbudsramt, men kun havde tabt to ligakampe på eget græs i 2012.

Læs også spilforslaget:

Se også: Hun er overvurderet

Bastia stiller med samme mandskab som sidst, hvilket vil sige, at eneste iøjnefaldende fravær er Matthieu Sans (forsvar).

Til lørdagens kamp har Reims to tvungne ændringer. Franck Signorini (forsvar), der spillede alle 90 minutter i premieren, er ude med en skade. Florent Ghisolfi (midtbane), der sad på bænken, er ligeledes blevet skadet. Khalid Sekkat (forsvar), der var fast mand i sidste sæson, er tilbage i truppen.

Gratis konkurrence:Vind et møde med Anders Lindegaard og oplev Premier League-fodbold i Manchester

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen